Nog een speelronde te gaan en dan verruilen we het zandkunstgras weer voor de zaal. Eerst maar eens terugblikken op de afgelopen speelronde, want er is weer genoeg gebeurd afgelopen zaterdag.

We hebben er namelijk weer een nieuwe kampioen bij: KCC/SO natural 10. Zij begonnen stroef aan de veldcompetitie met een gelijkspel en een nederlaag, maar daarna kwam het tiende op dreef. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg tegen concurrent Olympia 5, waarvan uit nog met 11-8 verloren werd. Olympia kwam in Capelle aan den IJssel nog op een 0-1 voorsprong, maar daarna was het tiende los. Uiteindelijk werd er met 12-6 gewonnen en kon KCC/SO natural 10 aan de taart en aan het bier. Gefeliciteerd!

KCC/SO natural 8 wist thuis een puntje van koploper Excelsior 6 af te snoepen. In de laatste minuut zorgde KCC nog voor de 15-15 gelijkmaker, waardoor de ploeg uit Delft het kampioenschap een weekje uit moet stellen. KCC/SO natural A3 is ongeslagen kampioen na de 5-15 zege tegen Luno A2, en KCC/SO natural 6 won in Krimpen aan den IJssel met 14-17 van KOAG 5.

KCC/SO natural A1 - KCR A1
De A1 gaat na de 14-24 overwinning op directe concurrent Sporting Delta A1 vrolijk verder met winnen. Afgelopen zaterdag kwam het Ridderkerkse KCR A1 op bezoek, en ook die ploeg kon geen tegenstand bieden. KCC/SO natural A1 won de vroege wedstrijd zonder moeite met 21-12 en krikt het doelsaldo weer eens op.

Door de overwinning op KCR A1 behoudt KCC/SO natural A1 de koppositie. Sporting Delta A1 won ook en volgt op twee punten. Na 6 wedstrijden spelen heeft de A1 12 punten met een doelsaldo van + 77 (149 voor, 72 tegen). Aanstaande woensdag speelt KCC/SO natural A1 in Dordrecht tegen DeetosSnel A1 (bekerwedstrijd). Zaterdag sluit het de veldcompetitie af met een wedstrijd tegen Tilburg A1.

KCC/SO natural B1 - Vriendenschaar (B) B1
Een zware domper voor KCC/SO natural B1, dat zich afgelopen zaterdag blameerde tegen de nummer laatst Vriendenschaar. De ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands speeld geen beste wedstrijd en keek lange tijd tegen een achterstand van 2 doelpunten aan. Vlak voor tijd wist de B1 er nog 10-10 van te maken, maar na twee domme persoonlijke fouten aan de Capelse zijde was het Vriendenschaar dat er met de punten vandoor ging.

Door de zure nederlaag staat KCC/SO natural B1 laatste in de Hoofdklasse. Vriendenschaar gaat KCC voorbij op onderling resultaat en Fortis B1 wist verrassend punten te pakken tegen Oranje Wit B1. Wil KCC/SO natural B1 zich handhaven, dan zal het in ieder geval aan de bak moeten. Volgende week gaat het op bezoek bij Achilles B1.

KCC/SO natural C1 - KCR C1
In de bespreekkamer gaven coaches Wilco Knops en Yvar van Hijum al aan dat het anders moest dan tegen Oranje Wit C1, anders zouden ze "heel boos" worden. Reden tot woede was er afgelopen zaterdag gelukkig niet, want de C1 herstelde zich van de nederlaag tegen Oranje Wit. In de eerste helft ging het ietwat moeizaam tegen KCR C1. Beide teams gingen met een 3-3 ruststand de kleedkamers in. Na de rust hield KCC/SO natural C1 de 0 en scoorde het zelf vier keer, waardoor er uiteindelijk met 7-3 gewonnen werd.

Een moeizame, maar prima overwinning tegen KCR C1, waardoor de C1 nog altijd de tweede plaats in handen heeft. Volgende week gaat de C1 op bezoek bij Achilles C1.

KCC/SO natural D1 - Fortuna/Delta Logistiek D1
Zonde, zonde, zonde. KCC/SO natural D1 verloor afgelopen zaterdag de wedstrijd om het kampioenschap tegen Fortuna/Delta Logistiek, ondanks dat het een prima wedstrijd speelde. De D1 pakte vlak voor rust zelfs een 7-5 voorsprong tegen Fortuna D1, waarna de ploeg uit Delft gelijk maakte en beide ploegen met een 7-7 tussenstand gingen rusten. In de tweede helft liet de D1 echter de koppen hangen, waardoor het steeds moeizamer en moeizamer liep bij de thuisploeg. Fortuna profiteerde hiervan en ging er uiteindelijk met de winst en het kampioenschap vandoor (13-14). De D1 eindigt alsnog als tweede in de poule en kan zich nu gaan richten op het zaalseizoen.