Nadat vorige week na een enerverend duel met Dalto de punten in Driebergen bleven kwam afgelopen weekend koploper DVO uit Bennekom op bezoek in Capelle ad IJssel. DVO had in de competitie nog geen enkel punt verspeelt maar toch bleek het verschil tussen beide ploegen vandaag minimaal.

KCC/Delta Logistiek, nog steeds zonder de air-force Michiel en Wouter moest hard werken om de Groen-witten bij te houden. Toch lukte dat eigenlijk alleen in het begin. DVO had steeds het initiatief en liep uit naar een comfortabele 5-8 tussenstand. Ondanks de openingstreffer van Michael en een 4-3 voorsprong tussentijds kwamen we niet meer in het stuk voor en na allebei nog eenmaal gescoord te hebben werd bij de stand 6-9 de kleedkamer opgezocht.

Na de rust kwam DVO weer beter uit de startblokken. Dat resulteerde al snel in een doelpunt. KCC/Delta Logistiek moest het antwoord schuldig blijven. Dat leek fataal te worden want DVO kreeg een strafworp. Tot opluchting van alle Capellenaren werd dit buitenkansje gemist en dit was tevens het signaal voor Jack en Stephan om zich scorend te gaan onderscheiden. De achtervolging werd ingezet en langzaam maar zeker kropen we dichterbij. Met als resultaat een 11-11 gelijke stand na 16 minuten. Via nog 2 keer een achter- en gelijke stand en doelpunten van o.a. Manouk en Rosanne forceerde Stephan bij de stand 13-14 een strafworp die hij zelf feilloos benutte. 14-14.

En met nog 5 minuten te spelen steeg de spanning tot het kookpunt. Jack bleef uitermate koel onder die omstandigheden en gooide 4 minuten voor tijd de 15-14 door het mandje. Mark kwam er in om de voorsprong veilig te stellen. Met zijn lengte moest hij de rebound verzorgen en het spel rustig verdelen. Met nog 3 minuten te gaan kwamen we weer in balbezit. Er had nog een stunt ingezeten als KCC/Delta Logistiek die laatste 3 minuten de bal rustig had rondgespeeld. Toch werd het schot gepakt en kwam DVO weer in balbezit. Het was meteen raak. Dan maar dat ene puntje. Toch kon DVO weer tot een aanval komen. Er werd gemist en de enige taak was de bal weer naar de aanval te brengen. Tot ontsteltenis van het publiek verspeelde KCC/Delta Logistiek in de verdediging de bal waarna een DVO-heer vrij door kon lopen naar de korf. Gelukkig miste hij, waarna de scheidsrechter direct affloot.

Met dit ene punt zijn we thuis nog steeds ongeslagen en bezetten we achter DVO en PKC/SWKGroep de 3e plaats in de stand. We mogen niet ontevreden zijn maar toch heeft er meer ingezeten. We missen nog de ervaring om een wedstrijd in het slot te gooien. Maar dat gaat ongetwijfeld komen. Na de zaal gaan we, hopelijk met onze air-force, meedoen om de 1e plaats. Maar nu eerst de zaal waar de enige doelstelling het kampioenschap moet zijn. We gaan in ieder geval met een goed gevoel de nieuwe competitie in.

Tot in de zaal.

Hier vindt je nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.