Afgelopen zaterdag speelden we onze laatste veldwedstrijd tegen Oranje Wit A2 in Dordrecht. We hadden wat goed te maken, want de laatste 2 wedstrijden was ons spel niet al te best. Yvonne en ik hadden de spelers wat rust gegund. Het leek wel of ze moe waren. Ze moesten te veel nadenken over het spelletje, druk op school etc.etc.. We speelden ook teveel met het IK-gevoel en dat kan niet met een teamsport. Bij de voorbespreking erop gehamerd en je zag de kopjes langzaam naar het TEAM-gevoel terug keren. We pepten elkaar op en zo gingen we de strijd aan. Met de neuzen een kant op.

We begonnen de strijd voortvarend. Chris wist al in de eerste minuut een vrije worp te versieren en zo stond het al snel 0-1. Dat gaf de burger moed. Maar ja, onderschat Oranje Wit nooit. Het is een stugge ploeg en bij een stand van 2-2 in de 15e minuut stagneerde het aan beide kanten. Er werd niet meer gescoord. We konden het spelletje niet meer spelen en het baltempo ging omlaag. Uiteindelijk in de laatste minuut van de eerste helft wist Robert uit een goed uitgespeelde kort kans de 2-3 de scoren zodat de tik nog voor de rust uitgedeeld werd(dachten we).

In de rust erop gehamerd dat we tempo moesten blijven maken en simpel korfbal moesten spelen. Dat lukte ons in dit geval het beste. Geen moeilijke passes, gewoon naaste elkaar komen en veel schieten. De tweede helft kenden 2 gezichten. We kwamen snel op een 2-4 voorsprong, maar ook die was snel weer weggewerkt door Oranje Wit. We kwamen zelfs weer met 2 punt achter 6-8, maar door een tweetal prachtige doelpunten van Ruth( Ze moest wel, want haar moeder kwam uit het verre noorden kijken) sleepten we toch nog een gelijk spel eruit.

Toch nog een puntje i.p.v. met lege handen naar huis. We gaan nu de zaal. Ook hier spelen we in de eerste klasse. We hebben een groot aantal oefenwedstrijden. Dus we gaan er weer voor.

Statistiek: Ruth en Robert 3x, Chris en Thomas 1x.