Verslag van de trainer
Vorige week viel in het verslag op de website te lezen dat KCC/Hijbeko E1 aardig op koers lag, maar er moest nog wel een lastige horde worden genomen: de uitwedstrijd tegen Maassluis E1. Nu, een week later, kunnen we melden dat het gelukt is. We zijn kampioen geworden en hoe...?! Een echt lastige kampioenswedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 6-12 en het niveau van de wedstrijd was af en toe verbazingwekkend hoog. Het is fantastisch om te zien hoe een beginnende E-ploeg al zo goed rondspeelt en zo gemakkelijk scoort. Ik maak mij echt geen zorgen meer over de toekomst van KCC. Deze ploeg is zonder meer één van de meest talentvolle ploegen die we de afgelopen jaren hebben gehad. We gaan daar nog heel veel plezier aan beleven!

Toen we aan het seizoen begonnen, hadden we eigenlijk weinig verwachtingen van het team. Wat kun je immers verwachten van zo’n jonge E-ploeg met vijf kinderen die vorig seizoen nog in de F speelden? Je speelt dan vaak tegen oudere kinderen die bovendien ook nog een kop groter zijn. Dan mag je toch blij zijn als je af en toe eens een wedstrijdje wint?

Niets bleek minder waar. Dat werd meteen tijdens de eerste wedstrijd duidelijk. We speelden tegen HKC E1 en inderdaad, ze waren nogal fors. Mensen uit de buurt van Hardinxveld zijn wel vaker wat uit de kluiten gewassen, maar dit leken wel D-tjes! We wonnen na een niet al te spannende wedstrijd met 1-6 en al snel werd de conclusie getrokken dat lengte niks zegt over hoe goed je kan korfballen. De eerste punten waren binnen en dat smaakte natuurlijk wel naar meer!

En dat lukte ook; we kregen de smaak te pakken. De wedstrijd erna hadden we het erg moeilijk tegen Maassluis, maar toch wonnen we wat gelukkig met 4-3. Die week daarna werd het maar liefst 0-5 tegen Kinderdijk en zo groeide het zelfvertrouwen met de week. Toen we die week daarna wederom tegen Kinderdijk moesten spelen ging het echter mis. We hadden een totale offday en verloren plotseling met 2-3. Onbegrijpelijk en onnodig, maar ook dat hoort bij de sport. Gelukkig was de dip van korte duur. Tegen HKC namen we een week later al ’sportieve revanche’ door met niet minder dan 9-0 te winnen!

En toen was gisteren dus onze kampioenswedstrijd tegen Maassluis E1. Thuis hadden we het daar erg moeilijk tegen gehad. Toen misten we weliswaar Dennis en Sabine, maar die werden prima vervangen door Marijn en Noa. We waren best een beetje zenuwachtig. We begonnen de wedstrijd dan ook wat onzeker. Maassluis was wat scherper en kwam terecht snel op voorsprong. Gelukkig is het voor ons nooit moeilijk om kansen te creëren en doelpunten te scoren. Heel snel werd het 1-1 door een prachtig doelpunt van Timo. Helaas duurde het lichte overwicht van Maassluis langer dan gehoopt. Een kwartier lang liepen we achter de feiten aan. Maassluis kwam steeds op voorsprong en wij maakten dan weer gelijk. Dat ging zo door tot aan 4-4. Het leverde wel een prachtige wedstrijd op met veel spanning, maar in een kampioenswedstrijd wil je graag zelf het initiatief hebben! Daar hoefden we gelukkig niet lang meer op te wachten. We scoorden 4-5 en konden zowaar met een voorsprong de rust in.

De lange toespraak in de rust ging vooral over het verdedigen. Dat moest de tweede helft echt beter. Ook zou het belangrijk zijn om de voorsprong snel te vergroten. Het eerste doelpunt na rust moest van ons zijn. En natuurlijk lukte dat! In de tweede helft lieten we zien dat wij duidelijk verder zijn dan onze tegenstander. De voorsprong werd groter en groter en Maassluis kwam er gewoon simpelweg niet meer aan te pas. Ik geloof niet dat ik een beginnende E-ploeg ooit zo goed heb zien spelen als afgelopen zaterdag. De 6-12 einduitslag was zeer terecht en het kampioenschap is dus binnen. En dat is een ongelooflijk knappe prestatie voor zulke jonge E-tjes! Stefan en ik zijn dan ook heel trots op de ploeg. De kinderen zijn enthousiast, talentvol, leergierig en hebben een geweldige mentaliteit! Wat wil je als trainer nou eigenlijk nog meer?

Over een aantal weken gaan we de zaal in. Dan zijn we ingedeeld in een heel lastige poule en gaan we het erg moeilijk krijgen. Toch ben ik er van overtuigd dat we wedstrijden gaan winnen. In ieder geval gaan we er veel van leren en dat is ontzettend belangrijk. Dit kampioenschap is binnen en dat kan niemand ons nog afnemen.

Rianne, bedankt voor de bloemen, het snoep en de taart! Ouders, bedankt voor het aanmoedigen. E2, ook gefeliciteerd met jullie kampioenschap! Wat een fantastisch weekend voor de jongste jeugd van KCC/Hijbeko. Ga zo door!

Doelpunten kampioenswedstrijd: Timo (4x), Dave (3x), Dennis (2x), Quinten (2x), Kim (1x).

Harmen Stans

Verslag van een blije toeschouwer
De vlaaienbakker lacht zich rot want hij kon weer wat verkopen aan KCC/Hijbeko. Afgelopen zaterdag werd de E 1 en de E2 kampioen. Een unieke prestatie. Ik zelf was bij de E1. Wat een mooie wedstrijd om te zien. E1 moest tegen Maassluis . KCC Hijbeko stond met 1 punt voor dus aan een gelijkspel hadden ze genoeg. Maar Maassluis is een sterke ploeg die ook bij de thuiswedstrijd (4-3 winst voor KCC) het KCC behoorlijk lastig maakte. Het eerste gedeelte van de eerste helft liep KCC achter de feiten aan en nam Maassluis steeds een voorsprong. Maar omdat KCC snel terug scoorde bleef het spannend. KCC kwam langszij en kon zelfs met een 5-4 voorspong rusten. In de rust kreeg de ploeg een lange toespraak van Harmen. En het mooie is dat ze die aanwijzingen in de tweede helft hebben opgevolgd. Het eerste aanvalsvak scoorde er rustig op los. Vol verbazing keek het publiek dat haast elk schot er in ging. En wat werd er goed verdedigd. Het tweede aanvalsvak deed er ook een schepje bovenop. De eindstand werd 12-6 . Maassluis is de tweede helft er niet meer aan te pas gekomen. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat en ook de E2 van harte gefeliciteerd.

Een blije toeschouwer

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.