Op een regenachtig sportpark Schenkel moest de A1 voor de laatste wedstrijd op het veld aantreden tegen TOP uit Arnemuiden. De tegenstander had 1 punt achterstand op de ranglijst. Voor KCC was winst belangrijk om aan te blijven haken bij de bovenste posities. Bovendien zou een winstpartij vertrouwen kunnen geven voor de zaalcompetitie.

Het begin was prima, want Milou maakte direct uit een doorloopbal de 1-0. TOP was echter niet van plan zich zo maar gewonnen te geven en maakte in de volgende minuut al weer de gelijkmaker.In de eerste helft zou zich een gelijkopgaande wedstrijd voltrekken. Soms nam TOP een doelpunt voorsprong, dan was het weer KCC. Het spel van KCC was rommelig en slordig. TOP was fanatieker en had daardoor meer afvallende ballen. Na circa 30 minuten spelen nam KCC voor het eerst twee doelpunten voorsprong. Dat werd echter snel weer weggegeven met een onnodige strafworp en een verkeerd geplaatste bal bij het uitverdedigen. In de laatste minuut van de eerste helft nam TOP ook nog een voorsprong. Gezien hun inzet zeker niet onverdiend.

Waarschijnlijk kregen de spelers en speelsters in de rust een donderspeech van Robin en Wilrik. In de tweede helft was het namelijk een heel andere wedstrijd, want vanaf het begin was de inzet van KCC veel beter. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker en een voorsprong van 9-8. TOP kon nog een keer gelijkmaken, maar dat zou ook de laatste keer zijn. In acht minuten tijd liep onze A1 (in de inmiddels stromende regen) uit naar 13-9, waaronder het eerste doelpunt in de A1 van Anouk. TOP sputterde nog een keer tegen, maar vervolgens liep de voorsprong op naar uiteindelijk 20-10 twee minuten voor tijd.  Voor de statistiek maakte de tegenstander uit Arnemuiden nog de 20-11.

Al met al weer een hele wisselvallige wedstrijd van de A1. Net als vorige week tegen KVS, toen het na een ruststand met een 7-5 voorsprong uiteindelijk 22-8 werd, was de tweede helft van een veel beter niveau dan de eerste helft. Waarom kan de wedstrijd niet met dezelfde inzet worden begonnen? Genoeg stof voor de trainers om nog aandacht aan te besteden in de oefenperiode naar de zaalcompetitie.

Statistiek: Kain (7), Stephan (7), Emiel (2), Mark (1), Anouk (1), Tessa (1)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.