Na de twee achtereenvolgende nederlagen tegen DVO en Fortuna moest KCC/Delta Logistiek A1 de draad weer zien op te pakken tegen koploper PKC, die tot nu toe alleen een punt hadden laten liggen tegen Fortuna. Het zou echter op een zware deceptie uitlopen.

Na een zeer zwakke eerste helft, waarin maar twee keer werd gescoord, liep onze A1 al achter de feiten aan. Er werd onthutsend slap gespeeld, zeker in vergelijking met PKC, dat er op iedere positie in het veld bovenop zat. Zelfs bij het uitverdedigen werd het onze spelers/speelsters moeilijk gemaakt. Het begin was nog wel aardig, met een paar kansjes. Na vijf minuten kwam PKC uit een strafworp, die niet de enige zou blijken te worden, op een voorsprong. KCC bleef wel kansen houden, maar het waren vooral éénschots aanvallen. Nadat PKC de voorsprong uitbreidde wist Milou direct in de volgende aanval uit een doorloper het eerste doelpunt voor KCC te maken. PKC had echter direct in de volgende aanval weer een antwoord klaar en kon opnieuw uit een strafworp de stand naar 4-1 brengen. Ook Kain mocht een strafworp nemen, waardoor het halverwege de eerste helft 4-2 was. Ondanks het matige spel van KCC, met weer veel slordige passes, en de felle tegenstand van PKC nog geen onoverkomelijk verschil. Een doelpuntloze fase van bijna 10 minuten brak aan. Het probleem van de laatste twee wedstrijden, doelpunten die er net niet in gaan, deed zich weer voor. Ook werd er vaak voor te moeilijke (risicovolle) oplossingen gekozen in de aanval. Na 23 minuten was het dan toch weer PKC dat via een doorloper de voorsprong vergrootte naar 5-2. Toen het voor de rust ook nog 6-2 en 7-2 werd was voor de paar aanwezige supporters wel duidelijk dat er vandaag waarschijnlijk weer niet voor de winst werd gespeeld.

Het begin van de tweede helft was hoopvol. Twee opgelegde doelkansen werden echter niet afgerond en weer was het PKC dat als eerste scoorde, en ook als tweede en derde. Het veldspel van KCC was wel iets beter dan in de eerste helft. PKC had nu ook de vrije worp als wapen gevonden. Er werden door de scheidsrechter nu veel strafworpen aan beide partijen gegeven, iedere tweede of volgende (gelijke) overtreding werd bestraft. Opvallend, maar wel consequent. Onze A1 scoorde nu wel iets makkelijker, maar doordat PKC mee kon blijven scoren werd het verschil in doelpunten nooit kleiner dan zes. Uiteindelijk werd het einde van de wedstrijd bereikt met een 19-11 stand.

Het is nu wel duidelijk dat KCC\Delta Logistiek A1 nog niet de goede vorm heeft gevonden. Het scorend vermogen is te laag, en er ontbreekt agressiviteit (in positieve zin). Hoopvol is, dat de doelkansen er voldoende zijn. Ik denk dat een stuk zelfvertrouwen terug moet komen. Ik neem aan dat de wil om te winnen er bij de spelers/speelsters ook is; laat dat dan ook zien! Blijf daarbij wel positief naar je teamgenoten, pep elkaar op.

Inmiddels staat KCC/Delta Logistiek op de vijfde plaats. Voor de zaalcompetitie staan nog wedstrijden tegen KVS en TOP (A) op het programma. Dat moeten wedstrijden zijn waarin weer aan het zelfvertrouwen gewerkt kan worden voor de zaalcompetitie.

Statistiek: Kain (7), Stephan (3) en Milou