Zaterdag, 15-10-2011, de laatste wedstrijd van de eerste helft veldcompetitie van de B1. Dit keer met een heerlijk zonnetje, goede temperatuur, geen wind en een aangenaam tijdstip. De tegenstander kwam uit Gorinchem. GKV had 2 punten en aardig wat tegendoelpunten geïncasseerd tegen onze concurrenten in de poule (Deetos en Fortuna). Aan ons de taak om aan GKV te laten zien dat wij het beste team in deze poule zijn. Onderschatting speelde geen rol bij de spelers. De vraag was echter of ze het konden opbrengen om deze wedstrijd scherp te beginnen en het ook zien vol te houden tot het eind. In zowel aanvallend als verdedigend opzicht.

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland (erg irritant, aangezien dit invloed zou hebben op de inschiettijd en de rust). Gelukkig trokken de spelers zich hier weinig van aan. Al in de 1e aanval werd er gescoord, maar het tweede doelpunt liet wat langer op zich wachten. Verdedigend zat het heel goed dicht en er werden erg veel ballen onderschept. Bij een stand van 5-0 scoorde GKV hun eerste doelpunt uit een vrije bal. Ondertussen hadden Amber en Stephan allebei al 2 doelpunten op hun naam staan. Het scherpe verdedigen bleef van begin tot eind van een hoog niveau. Heel veel ballen werden onderschept en vooral het meekijken naar elkaar verdiend een groot compliment. Helaas misten we wel veel kansen, maar aan de andere kant; we creëerden ze wel. Bij de stand van 8-1 gingen we de rust in.

We bleven op het veld staan en na 2 minuten floot de scheidsrechter alweer in. In die twee minuten kon de coach gelukkig nog wel de nodige aanwijzingen geven. Hij gaf ook aan dat de 20 haalbaar was. Vol goede moed en met veel strijd begonnen we de 2e helft.
Het scoren ging iets makkelijker en het goede scherpe verdedigen bleven we knap volhouden. We kakten niet in en bleven veel strijd leveren. Nadat de coach een andere aanvalstactiek had aangegeven kwam er meer snelheid in de aanval en werd de korf ook sneller gevonden. Verder konden de spelers het ook nog opbrengen om goed uit te verdedigen wat resulteerde in een aantal doelpunten. Bij de stand van 17-2 werd Amber gewisseld voor Femke en Stephan voor Niels K. Beide spelers lieten zien dat ze makkelijk meekunnen op dit niveau. Niels K scoorde zelfs na een mooi pass van Niels G. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij 19-3. Helaas de 20 net niet gehaald, maar de coach was zeer tevreden.

Ik wil alle spelers een ontzettend compliment geven. Het is geweldig om te zien dat jullie zo graag willen en daarbij heeft het publiek ook weer kunnen genieten van het vertoonde spel. De doelpunten waren netjes verdeeld over beide vakken (10 om 9) en het is goed om te zien dat we niet afhankelijk zijn van een enkele speler(s). De onderscheppingen, de passes, het reboundwerk, de gun-factor etc zijn in mijn ogen net zo belangrijk.

De 1e helft veld sluiten we af zonder puntverlies. Deetos en Fortuna volgen en daarna is er een flink gat ontstaan. We gaan met een goed gevoel de zaal in, waar de concurrentie nog zwaarder zal zijn (denk ik). Kortom we zijn er nog steeds niet en de prijzen worden pas in een later stadium verdeeld. We moeten dus keihard blijven werken op de trainingen en onszelf steeds blijven ontwikkelen. Eerlijk gezegd heb ik daar geen hard hoofd in. De spelers willen heel graag en geven mij energie en plezier. Ik probeer ze de energie en het plezier terug te geven, zodat er hele mooie dingen kunnen gaan gebeuren……

De coach (tip: kom een x kijken bij de B1)

Klik hier voor nog meer foto's van Leo Hofland.