KCC/Hijbeko A2 moest afgelopen zaterdag bij concurrent Koag A1 op bezoek. Koag bezette de 2e plaats achter KCC, slechts 1 punt gescheiden van de koploper. Winst voor Koag zou een wisseling van de wacht teweeg brengen. Bij een gelijkspel zou alles blijven zoals het was maar bij winst voor KCC zou dat een flinke stap richting kampioenschap betekenen. Het laatste gebeurde maar daar was wel een enorme inspanning voor nodig en moesten alle zeilen (lees: reserves) bijgezet worden.

Een kwartiertje later dan gepland werd er begonnen. Koag zorgde al na 15 seconden voor het eerste wapenfeit. 1-0 Gelukkig was KCC daar niet van onder de indruk en na 4 minuten was het 1-2 door een afstandschot van Nik en een zelf versierde strafworp van Rens. KCC bleef het betere van het spel houden en na een kwartier leken de Capellenaren al op rozen te zitten. Nouchka, Nik en Rens zorgden voor de 2-5 tussenstand. Vanaf dat moment raakte de klad er een beetje in. Er werden nog wel kansen gecreeerd maar de scherpte was er niet en wat ongelukkige momenten in verdedigend opzicht resulteerde in een 5-5 stand met nog 12 minuten te spelen tot de rust. Vanaf dat moment ontspon zich een spannend en enerverend gevecht met wisselende kansen. Na de 7-7 van Rens en Thomas werd eindelijk de scoringsdrang van Lars beloond. Na wat te nadrukkelijk op de doorbraak te hebben gespeeld probeerde hij het wat vaker van afstand. In de 32e minuut werd dit beloond en zijn treffer gaf meteen de ruststand aan. 7-8.

Als KCC-supporter had ik niet het gevoel dat we 2e helft zomaar van de Krimpenaren zouden kunnen weglopen. KCC was dan technisch gezien wel de betere ploeg maar Koag had duidelijk de betere instelling en inzet.

Dat ondervond KCC dan ook meteen in de 2e helft. Binnen 6 minuten waren de rollen omgedraaid en leidde Koag verdiend met 9-8. Na 7 minuten was er een lange onderbreking nadat de tegenstander van Thomas, die Thomas met een noodsprong trachtte van het scoren af te houden, ongelukkig neerkwam en dermate geblesseerd raakte dat hij niet verder kon. Thomas scoorde niet maar mocht met een beduidend mindere tegenstander verder. Koag liet zich er niet door van de wijs brengen en nadat Nik en Lars nog voor de 10-10 hadden gezorgd nam Koag met nog 25 minuten te gaan het heft in handen. Omdat met name Nik op dat moment het vizier niet op scherp had staan kreeg Koag 8 minuten de tijd om naar 12-10 uit te lopen. Even daarvoor was de lichtgeblesseerde Jamie vervangen door Sheetal en even daarna werd Wouter ingezet voor Lars. Wouter gaf meteen zijn visitekaartje af door 12-11 erin te gooien. Er waren toen exact 20 minuten gespeeld en KCC leek er weer in te geloven. Maar ex-KCCer Sanne leek, in de 21e minuut, met haar 3e doelpunt roet in het eten te gooien. 13-11 Gelukkig raakten de Zwart-witten nu weer op stoom en binnen 3 minuten hadden Thomas onder de korf en Nik met een doorloper de stand weer gelijk getrokken. Toch was deze tussensprint niet voldoende want Koag wist weer een voorsprong te nemen nadat eerst Rens nog met een strafworp gelijk had gemaakt. Het was nu 15-14 in het voordeel van Koag met nog slechts een kleine 4 minuten te gaan. De spanning liep op tot ongekende hoogte en het Koag-publiek ging luidruchtig achter de thuisploeg staan. De meegereisde KCC-supporters hadden het niet meer en hoopten al op een gelijkspelletje. Maar toen waren daar ineens die 2 invallers. Nadat de dame van Sheetal voor de 2e maal een luchtduel met Thomas aanging en uiteraard weer verloor wist Thomas vliegensvlug de vrijstaande Sheetal te vinden die droogjes de bal in de korf liet ploffen. 15-15. Het gelijkspel leek gered. Maar Wouter gaf niet op en in de voorlaatste minuut wist hij met een afstandschot en een vrije bal de score naar een winnende 15-17 stand te tillen. De koek was nog niet op want nog eenmaal probeerde de Koag-dame een luchtduel van Thomas te winnen met precies dezelfde uitvoering en precies hetzelfde resultaat als 3 minuten daarvoor. De 2e voor Sheetal en de 18e voor KCC. Daarmee werd een moeizame overwinning behaald waarbij dient te worden aangetekend dat Koag gezien hun inzet en doorzettingsvermogen wel een puntje hadden verdiend. Uiteindelijk gaven de iets betere technische vaardigheden en de sterke invallers de doorslag. Trouwens wel prettig dat je een goeie bank hebt. Alle spelers zijn aan elkaar gewaagd

KCC gaat nu, ongeslagen, stevig aan kop in de 1e klasse met 3 punten voorsprong op de naaste concurrenten. Deze belangrijke overwinning zal het nodige vertrouwen moeten geven voor de zaalcompetitie waar de A2 in de Overgangsklasse uitkomt. Een enorme uitdaging met als doel handhaving en misschien wel meedoen voor de 3e of 4e plaats. Gezien de tegenstanders moet dat niet geheel onmogelijk zijn. Maar eerst even vakantie vieren en nagenieten van de geboekte resultaten.