Dit weekend kon ik de wedstrijden van KCC /Hijbeko A2 en B1 volgen. Beide ploegen zijn nog ongeslagen en mochten gezien de tegenstander geen puntverlies oplopen. Dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is bleek wel in de laatste wedstrijd.

KCC/Hijbeko A2 was om 9.00 uur te gast bij onze buurman Nieuwerkerk A2. Uit de stand kun je concluderen dat Nieuwerkerk het ons niet al te lastig zou kunnen maken. Maar dat is natuurlijk ranglijstjournalistiek. Nieuwerkerk nam brutaal de leiding 1-0 en pas in de 5e minuut kwam daar via Nik een aantwoord op 1-1. Dit was meteen het sein om even door te drukken. Binnen 3 minuten zorgen Wouter, Lisette en Nik, allen van afstand, voor de 1-4 na 8 minuten. Daarna was het 14 minuten wat onder de maat. In die periode viel er aan onze kant maar 1 (Wouter) en aan de kant van Nieuwerkerk zelfs 2 scores te noteren. 3-5. Gelukkig ging het van minuut 22 weer crescendo. Nik, tweemaal van afstand, Lars met een stip en Jami vanachter de korf, zorgden voor een 3-9 stand met nog ruim 5 minuten te gaan. Ik had voor de wedstrijd gehoord dat vandaag de 20 maar eens gehaald moest worden. Tien met de rust zou dus mooi passen. Helaas, zelfs een stip bracht niet het nodige punt. Nieuwerkerk daarentegen benutte de kansen wel en zo kwam de ruststand op 5-9 en zocht Nieuwerkerk, met toch nog een goed gevoel, de kleedkamer op. Zouden zij er genoeg moed uit kunnen putten om het KCC nog moeilijk te maken?

Ook de 2e helft kwam maar moeizaam op gang. Weer duurde het 5 minuten voordat Lisette van afstand raak schoot. Lars deed onder de paal ook meteen een duit in het zakje en we stonden weer op 6 verschil. 5-11. Nieuwerkerk klampte weer aan voordat Wouter een korte kans achter de korf benutte 7-12. Toen Nik na de 8-12 van Nieuwerkerk binnen de minuut met een vrije bal en een afstandsschot de 8-14 liet aantekenen bleek het verzet definitief gebroken. Toch brak er weer een doelpuntloze periode van 8 minuten aan. Maar vanaf minuut 23 werd er weer regelmatig gescoord. Jamie en Lilly van afstand, Rens met een getructe (doorloop)bal en Lisette van afstand zorgden voor duidelijkheid 9-18. Nadat Nieuwerkerk de 10 had laten aantekenen zorgde Nik met een doorloopbal voor de eindstand 10-19.

Al met al een degelijke overwinning met soms goed verzorgd korfbal maar ook met de nodige slordigheden. Vooral verdedigend liet men weleens een steekje vallen. Dat we de 20 net niet haalden is jammer maar tevens weer een uitdaging voor de volgende keer. De A2 staat nu alleen op kop omdat naaste concurrent KOAG de punten bij RWA in Rhoon liet liggen. Toevallig de ploeg die volgende week op bezoek komt. Dus oppassen geblazen.

Klik hier voor nog meer foto's.

Rond het middaguur was ik weer bij KCC om de wedstrijd KCC/Hijbeko B1 tegen Oranje Wit B1 te volgen. Deze ploeg stond voor de zelfde klus als de A2 maar zou, mede door het warme weer, heel wat meer moeite hebben. Toch werd er voortvarend van start gegaan. Binnen de minuut stond er 1-1 op het bord. De 1-0 was van Stephan via een stip. Nadat Sophie met een stip de stand naar 2-1 had getild brak er voor KCC een schotloze periode aan waarin Oranje-Wit eenvoudig naar 2-4 uit kon lopen. Vanaf dat moment herpakte de ploeg zich weer en kon KCC ogenschijnlijk gemakkelijk doorstoten naar een 6-4 voorsprong. Koen onder de paal, Sophie met een omdraaibal en Niels tweemaal van afstand waren daar verantwoordelijk voor. Toen Matthias na zijn vele schotpogingen eindelijk de mand vond meende hij dat meteen 2 keer te moeten doen. De 8-4 was tevens de ruststand en leek niets een eenvoudige overwinning nog in de weg te staan. Opdracht was in de 2e helft de marge verder uit te bouwen.

Maar die 2e helft wilde nauwelijks op gang komen. Een kwartier lang kwamen beide ploegen niet tot scoren totdat Oranje-Wit de ban doorbrak. 8-5. Niels en Matthias van afstand en een stip van Niels zorgden weer voor de nodige marge. 11-6. Maar daarmee was het over en uit met de zwart-witten. Het leek erop of er aantal behoorlijk last hadden van de warmte. De scherpte was helemaal weg en iedereen verlangde naar het eindsignaal . Behalve de Oranje-Witters. Die gooiden er nog een schepje bovenop. Gelukkig was de marge groot genoeg en konden zij niet verder dan tot 11-9 terugkomen. De wedstrijd had geen 5 minuten langer moeten duren!!

Reactie van coach Ed: Natuurlijk ben ik niet tevreden, maar als je ook slechte wedstrijden wint ben je wel op de goede weg. We zullen het zien volgende week. Om 9.00 uur bij RWA in Rhoon.  Waar ben ik die naam eerder tegen gekomen????

Klik hier voor nog meer foto's (door Saskia Dijkxhoorn en Leo Hofland).