Afgelopen zaterdag speelde KCC/Hijbeko de lastige uitwedstrijd tegen de nummer drie IJsselvogels. IJsselvogels had thuis twee uitstekende overwinningen geboekt tegen Nieuwerkerk (13-8) en Tweemaal Zes (23-12), het beloofde dus een lastige middag te worden voor de ploeg van trainer Ton van der Laaken.

In de eerste helft hadden beide ploegen moeite de korf te vinden. IJsselvogels opende de score (1-0) en na een half uur stond er pas een 4-4 stand op het scorebord. Toch was het KCC/Hijbeko dat met een 7-5 voorsprong de rust in ging. Na rust zetten de zwart-witten even aan en liepen uit naar 5-10. Een riante voorsprong maar nog te vroeg om al rustig achterover te leunen. IJsselvogels kwam terug tot 13-15 en daarna was het cruciale moment in de wedstrijd. IJsselvogels kreeg een strafworp en kon terugkomen tot 1 punt. Misschien verstoorde de door KCC aangevraagde wissel de concentratie maar IJsselvogels mistte de strafworp. In de daaropvolgende aanval scoorde KCC de 13-16 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. De 13-17 was alleen nog voor de statistieken. KCC/Hijbeko gaat door die overwinning nog steeds aan kop en staat 1 punt voor Oranje Wit.

Volgende week speelt KCC/Hijbeko de laatste veldwedstrijd, thuis tegen HKC uit Utrecht. Uiteraard bent u van harte welkom om deze wedstrijd bij te wonen.

De statistieken: Wilrik 6, Reinier 3, Nolan 3, Ingeborg 2, Michiel, Danielle en Juliette 1