De selectie van KCC/CK Kozijnen moest afreizen naar het Westland. Tussen de kassen werd de eerste returnwedstrijd gespeeld tegen Valto uit de Lier. De Lierse ploeg heeft goede resultaten behaald in de eerdere wedstrijden en wil nu wel zien te winnen van KCC/CK Kozijnen. In Capelle aan den IJssel werd het 23-20. Veel doelpunten in een leuke wedstrijd. Dit weekend was het anders. In een “stroperige” wedstrijd, die onder leiding stond van Van der Terp en De Groot, ging het erg moeizaam getuige de 4-6 ruststand, maar in de tweede helft werd Valto overlopen en werd het alsnog een ruime 8-15 zege.

KCC/CK Kozijnen, de ploeg die ter voorbereiding van de zaal in verschillende combinaties opereert, begon met Randy Oosting, Roel Visser, Tessa Noordzij en Demi van Oosten als eerste aanval. Julian Middelkoop, Timo van Dieren, Sanne Alsem en Fenna Mol vormden de verdediging.

Het was erg druk aan de Veilingweg in de Lier. Het massaal opgekomen publiek zag twee strijdende teams. Voorafgaande aan de wedstrijd werd er nog vuurwerk afgestoken, maar de wedstrijd kon doorgaan. De thuisploeg speelde een lange eerste aanval, maar trof nog geen doel. KCC/CK Kozijnen daarentegen leed snel balverlies en het team van Wassink en Ploeg moest verdedigend direct aan de bak. Valto wilde vlotjes aanvallen. Pas in de 6e minuut werd het 1-0. Een heerlijke fade-way onder de korf van Randy Oosting zorgde voor het eerste Capelse wapenfeit (1-1). Het duurde tot aan de 10e minuut voordat KCC/CK Kozijnen voor het eerst op voorsprong kwam. Randy Oosting was daar verantwoordelijk voor (2-3). Opvallend was het wel dat Valto veel lange aanvallen kon spelen en ook daarbij de rebound had. KCC/CK Kozijnen moest er alles aan doen om dit te ontregelen. Na de 2-3 een Lierse opmars. Binnen 4 minuten was het 4-3 en de gastheer wilde met frivool korfbal de show stelen. Gelukkig kon KCC/CK Kozijnen dit grotendeels tegenhouden. In de 22e minuut is het Sanne Alsem met de 4-4 en na de Capelse time-out leek de Lierse storm af te nemen. KCC/CK Kozijnen nam de wedstrijd over, verdedigde sterk en in de laatste ruim 8 minuten was het alleen maar KCC/CK Kozijnen dat scoorde. Via tweemaal Van Oosten werd de ruststand op een magere 4-6 stand gebracht.

Na de pauze zien we Laura van der Linden en Sophie Dijkxhoorn in het veld voor Fenna Mol en Demi van Oosten. Waar het in de eerste helft bijna 9 minuten duurde voordat KCC/CK Kozijnen, was het nu na 3 minuten raak. Sanne Alsem schiet de 4-7 binnen. Na het snelle antwoord (5-7), nam KCC/CK Kozijnen de regie van de wedstrijd over. Koen Collée komt Roel Visser vervangen. Verdedigend gaat er een tandje bij, ook gezien het harde blok van Van der Linden op haar tegenstander. Randy Oosting en Koen Collée zorgen respectievelijk voor de 5-8 en 5-9 na 10 minuten spelen. Valto wordt duidelijk kort gehouden en heeft de grootste moeite om goede aanvallen te spelen. Randy Oosting verlaat dan het veld voor Sydney Schol. Dit nieuwe vak kon meer kansen nemen door het sterke reboundwerk en het makkelijk kunnen uitdelen van de bal. Een strafworp voor Valto, na een time-out van KCC/CK Kozijnen, zorgde nog wel voor de 6-9, maar halverwege de tweede helft is het Van der Linden met de 6-10 en lijkt de wedstrijd beslist te zijn. De snelle 7-10 lijkt voor de statistieken, maar daarna lukt er niet veel meer bij Valto. KCC/CK Kozijnen kan de score nog opschroeven naar een mooie dragelijke score. Schol zorgt dan met een strafworp, na het “hengelen onder de korf”, nog voor de 7-11. De tijd tikt door in het voordeel van de Capellenaren. Middelkoop, Van der Linden en Visser zorgen in de laatste 6 minuten voor de uiteindelijke ruime 15-8 eindstand.

Een wedstrijd die moest en werd gewonnen van een fanatiek spelend Valto. Met veel sfeer rondom het veld zagen de supporters een wedstrijd met twee ploegen die vol moesten gaan om te kunnen scoren. Uiteindelijk besliste KCC/CK Kozijnen in de tweede helft de wedstrijd.

Komend weekend de laatste thuiswedstrijd in deze najaarscompetie. Een wedstrijd tegen het Haagse Die Haghe, waarbij nog iets goed te maken is na de gevoelige 15-13 nederlaag een aantal weken terug. Met 6 punten uit 4 wedstrijden kan men zo goed als concluderen dat de eerste of tweede plek behaald zal worden in de poule en ook volgend seizoen weer in de ereklasse geacteerd zal worden. Er staan nog wel twee belangrijke wedstrijden op het spel tegen Die Haghe en in de laatste ronde uit tegen HKC (Ha). De wedstrijd tegen Die Haghe start om 16:00 uur.

Doelpunten: Randy Oosting 4x, Sanne Alsem, Demi van Oosten en Laura van der Linden ieder 2x, Timo van Dieren, Koen Collée, Sydney Schol, Julian Middelkoop en Roel Visser ieder 1x.