Zaterdag 2 oktober 2022, wederom een gure zaterdagmiddag in Capelle aan den IJssel, waarbij de topper tussen KCC/CK Kozijnen en PKC/Vertom op het programma stond. Wedstrijden tussen beide teams zijn meestal een walk-over voor de Papendrechters, maar KCC/CK Kozijnen laat steeds meer zien een ruwe diamant te zijn die steeds mooier geslepen wordt. In deze editie is maar weer eens gebleken, dat niet makkelijk gewonnen kan worden van de ploeg van Wassink en Diepenhorst. KCC/CK Kozijnen timmert aan de weg en heeft het ditmaal PKC/Vertom erg lastig kunnen maken. Uiteindelijk trok PKC/Vertom toch aan het langste eind.

20221001   KCC 1   PKC 1Met wederom een aangepast team, Annick van der Kooij en Sanne Smaal stonden in de basis, begon KCC/CK Kozijnen goed aan de wedstrijd. Met een actie naar binnen was het na 18 seconden al 1-0 door Oppe, maar 12 seconden later alweer 1-1. De wedstrijd, die onder leiding stond van Van der Terp en de Groot, was pas 32 seconden oud.

Middelkoop moest ex-international Kunst bewaken en dat deed hij uitstekend. Kunst had grote moeite om van hem los te komen. Na 4 minuten stond het 2-2 door een one-hander van Oosting, die deze wedstrijd regelmatig Van Houwelingen de baas was.

De ploegen bleven in de eerste minuten van de wedstrijd dicht bij elkaar en gaven elkaar geen centimeter ruimte. KCC/CK Kozijnen moest wel in de gaten blijven houden niet te snel te willen afronden en te zoeken naar de juiste kansen. In de 5e minuut wordt het 2-3 door Schroder, maar een sterk spelende Van der Linden, die Hintzbergen onder controle had, was snel hierna trefzeker met de 3-3. De wedstrijd was pas 6 minuten oud. Ook Leeuwenhoek kreeg te maken met een verdedigend sterke Collee die hem nauwelijks ruimte gaf. De ploegen scoren om en om. PKC/Vertom loopt uit naar 3-5, maar voor Papendrechtse begrippen loopt de wedstrijd niet zoals gewenst. Van der Linden is dan weer achter de korf te vinden en scoort de 4-5 na een zeer goede Capelse aanval. Na de 5-6 van Oosting lijkt PKC/Vertom snel afstand te willen nemen van KCC/CK Kozijnen. Binnen 2 minuten staat het 5-8. De scherpte is even weg bij de thuisploeg. KCC/CK Kozijnen krijgt wel kansen maar het is niet altijd gegund aan de ploeg. Oppe tilt de stand dan nog wel naar 6-8, maar door onoplettendheid loopt de ploeg van Scholtmeijer en Tromp uit naar 6-10. KCC/CK Kozijnen moet alles geven om in de wedstrijd te blijven en moet knokken voor elke actie. Verdedigend moet er nog meer gegeven worden, veel 1-schotsaanvallen. In de laatste minuut van de wedstrijd, bij een stand van 7-12 is het Oosting, die de supporters op zijn hand krijgen met de 8-12. Net voor het laatste fluitsignaal verdient Van der Linden nog een strafworp, waardoor de ruststand op 9-13 komt.

Na de thee, moet KCC/CK Kozijnen direct goed verdedigend aansluiten op PKC/Vertom. Waar in de eerste helft KCC/CK Kozijnen al na 18 seconden scoorde, is het nu PKC/Vertom die binnen de minuut de 9-14 laat aantekenen. En dan is het de beurt aan de thuisploeg. PKC/Vertom valt stil en men kan makkelijk daarvan profiteren. De tandem Oppe/Middelkoop zorgt eventjes voor spektakel tegen Kunst en Jonker. KCC/CK Kozijnen is via een doelpunt van Oosting, die het ook eventjes vierde met het publiek en tweemaal Oppe terug in de wedstrijd (12-14). Groeneweg komt in het veld voor Collee. Via Hintzbergen en Kunst loopt PKC/Vertom weer uit naar 12-16, maar Oppe sluit aan met de 13-16. Maar dan is het weer snel 13-18. De wedstrijd is dan ruim een kwartier oud en lijkt er een grote nederlaag aan te komen. Bij PKC/Vertom komt Van der Werff in het veld. Ook Collee is terug in het veld en zorgt zelf voor de 14-18.

De Papendrechtse ploeg wil de wedstrijd nu snel beslissen en gaat een tandje sneller spelen. Schroder, die niet echt in he spel zat, mede dankzij Smaal, is nu tot tweemaal toe trefzeker (14-19 en 14-20) en de wedstrijd lijkt gespeeld met nog ruim 10 minuten te spelen. Vijf minuten voor tijd zorgt Collee met een snelle Capelse aanval voor de 15-21 en is het direct daarna Middelkoop die los is van Kunst met de 16-21. Met nog 3 minuten te spelen is het inmiddels 17-23 en is de wedstrijd gespeeld. Middelkoop is dan nog trefzeker met de 18-23 en Oppe en Middelkoop zorgen voor een allerlaatste fraaie actie voor de 19-23.

Voor de selectie van KCC/CK Kozijnen is komend weekend al weer de laatste ronde van de Ereklasse op het veld. De ploegen reizen af naar Noord Holland waar KZ/Thermo4U wacht. Na deze wedstrijd is er een week rust en daarna start de voorbereiding voor de Korfbal League met diverse oefenwedstrijden tegen KZ/Thermo4U, DOS’46, HKC (Ha) en GG/IJskoud de Beste. De wedstrijd in Koog aan de Zaan start om 16:00 uur.

Doelpunten: Randy Oosting en Bo Oppe 5x, Laura van der Linden 4x, Julian Middelkoop 3x en Koen Collee 2x.

Klik hier voor foto's gemaakt door Peter van Dieren.