Het is alweer oktober en dat was al wel te merken op sportpark Schenkel. Onder barre weersomstandigheden stond de laatste wedstrijd van de selectie op het programma tegen het Dordtse DeetosSnel. Voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst de ideale wedstrijd om weer twee punten bij te schrijven aan het puntensaldo. Wederom waren er weer veel mensen afgekomen op deze wedstrijd, gewapend met een paraplu. Het center court stond rondom helemaal vol. Waar in eerdere wedstrijden genoten kon worden in een stralend zonnetje was het nu wel anders. Een mooie slotwedstrijd om richting de zaal te gaan. De wedstrijd stond onder leiding van het scheidsrechtersduo Den Dekker en Bogaard.

20211002   KCC 1   DeetosSnel 1

Na het eerste fluitsignaal spurtte Van Oosten direct naar binnen waardoor het na 25 seconden al 1-0 stond. Verdedigend zat het bij KCC/CK Kozijnen al snel goed. DeetosSnel moest de bal snel inleveren en de thuisploeg kreeg alle ruimte om aan te leggen. Pas in de 4e minuut werd de Dordtse gelijkmaker op het bord gezet en pakte ze 2 minuten daarna zelfs brutaal de voorsprong.

Aanvallend moest KCC/CK Kozijnen kortere kansen gaan nemen, want ook de weersomstandigheden speelde parten. In de 8e minuut zit er even een ruis in de communicatie bij de arbitrage. Bij een slimme actie onder de korf is het Schol die hem zou “binnenhengelen”, alleen Den Dekker overruled Boogaard, die aangaf dat het verdedigd zou zijn en beslist dat het een strafworp zou zijn. Schol is de doelpuntenmaker vanaf de stip (2-2). Een minuut later is het alweer 3-2 en dan volgen er fases waarin KCC/CK Kozijnen lange goede aanvallen kan spelen. Inmiddels mist DeetosSnel een strafworp, wat ze later in de wedstrijd nogmaals overkomt. Behrens en Oosting tillen de stand naar 5-2. Verdedigend heeft KCC/CK Kozijnen het op orde. Door de natte weersomstandigheden schiet de thuisploeg niet altijd met scherp. Met nog 10 minuten te spelen is het Alsem met de 7-4, maar er is een snelle aansluiting (7-5). Na een lange, prima aanval bij KCC/CK Kozijnen is het tweemaal Middelkoop die de ruststand op 9-5 zet.

Pas in de 3e minuut in de tweede helft is het Schol met de 10-5. DeetosSnel speelt lange aanvallen maar ziet het nog niet beloond worden. Met een heerlijke streep van Van Oosten is het Middelkoop die onder de korf zijn bal “binnenhengelt”. Dit betekend de 11-6. KCC/CK Kozijnen gaat slim wisselen en zorgt dat de score ruim blijft. Na 10 minuten spelen is het 14-9, maar DeetosSnel ziet kans om de stand terug te brengen naar 14-11. In de genomen time-out wordt het duidelijk dat KCC/CK Kozijnen volgens de gemaakte afspraken moet gaan spelen.

Oppe zorgt weer voor een Capels doelpunt (15-11). Een makkelijk tegendoelpunt brengt de Dordtenaren op 15-12. Inmiddels is DeetosSnel ook gaan wisselen en brengt meer snelheid in het spel. Hun scores blijven uit. Maar wanneer Oosting, Oppe en Biesbroek de stand naar 18-12 tillen, is het verzet van DeetosSnel gebroken. Maar als de klok nog 10 minuten aangeeft, is het ineens binnen 4 minuten weer spannend. De schoten vallen ineens goed bij de gasten wat de 18-15 betekend met nog 7,5 minuut te spelen. Een raak schot van Oppe zorgt weer voor iets meer lucht (19-15), maar met nog 3 minuten te spelen is het gat nog maar 2 punten (19-17). Met nog 1 minuut te spelen neemt KCC/CK Kozijnen een time-out om de rust te bewaren. Nadat DeetosSnel na de time-out de bal mag uitnemen, wordt deze direct ingeleverd. Men gaat er nog een keer vol voor, maar Den Dekker en Bogaard fluiten op tijd af. Al met al een vrij makkelijke wedstrijd voor KCC/CK Kozijnen. Wel speelde het weer mee en lijkt het door de eindstand nog spannend te zijn geweest.

Het eerste deel van de veldcompetitie van de selectie van KCC/CK Kozijnen zit er alweer op. Vijf wedstrijden gespeelt en 6 punten is de mooie oogst voor de ploeg van Wassink en Diepenhorst. Zoals het er nu naar uitziet is het vlaggenschip na de zege op DeetosSnel virtueel gehandhaafd om volgend seizoen nogmaals te mogen acteren op het allerhoogste veldniveau van Nederland. Na een week rust zal de selectie gaan starten met de voorbereiding van de Korfbal League. Er staat een groot aantal oefenwedstrijden op het programma.

Doelpunten: Julian Middelkoop 4x, Sydney Schol, Bo Oppe en Sanne Alsem ieder 3x, Randy Oosting en Mark Behrens ieder 2x, Demi van Oosten en Mandy Biesbroek ieder 1x.

Ook fotograaf Peter van Dieren trotseerde de regen en leverde weer een mooie serie af. Deze vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.