Alweer de laatste competitiewedstrijd van het eerste deel van het veld. En dan ook nog eens een fraai affiche op sportpark Schenkel. Het grote PKC/SWKGroep uit Papendrecht, de nummer 1, kwam op bezoek. Voor KCC dus een mooie, maar o zo lastige, tegenstander om zich te meten. Uitslagen uit het verleden gaven geen garantie voor deze zaterdag. Meer dan 200 supporters zagen een gelijk opgaande eerste helft en kon KCC 75% van de wedstrijd mee, maar in de slotfase laat het toch PKC ontsnappen en verliest met 16-20.

20191005   KCC 1   PKC 1In de week van de scheidsrechter was het koppel Luttik en Kok die de leiding hadden over dit duel. Bij PKC geen Zuijdwegt en bij KCC de gebruikelijke acht. Beide ploegen moesten nog eventjes aftasten in het begin van de wedstrijd waardoor de doelpunten even op zich lieten wachten.

Na 2,5 minuut kwam Oppe los van Kunst en tilde de stand naar 1-0. Een razendsnel doelpunt van PKC zorgde voor de 1-1. Tot aan 3-2 vielen de doelpunten om en om en er waren pas 4 minuten gespeeld. Zo makkelijk als de doelpunten bij KCC vielen in de beginfase, hoe zeldzaam de doelpunten na de 3-2 vielen. KCC scoorde ineens niet meer en kwam niet onder de opgevoerde druk van PKC uit. Men wilde te snel een aanval opzetten waarbij de afronding nog niet correct was. De wedstrijd wordt wat feller waardoor Luttik wat vaker moest ingrijpen maar alles bleef binnen de lijntjes. In plaats van zelf verder uitlopen, zag KCC PKC steeds verder uitlopen. Er moest alleen 1 op 1 verdedigd worden. Met nog 10 minuten te spelen staat PKC met 3-7 voor en moeten de coaches Wip en Van der Steen ingrijpen met een time-out om de Papendrechtse run te onderbreken. En die onderbreking werkte gelukkig. Na de 3-7 scoorde Dekkers de 4-7, een broodnodig doelpunt.

Hierna een onbegrijpelijk moment in de wedstrijd. Dekkers wordt opgevangen door Leeuwenhoek. De reservebank veert op en verwacht dat KCC de bal krijgt. Assistent-scheidsrechter Kok ziet het gebeuren en de heren oordelen dat de bal voor PKC is. De emoties aan de kant lopen eventjes op. Wanneer de rust weergekeerd is, gaat de wedstrijd door maar na dat moment valt de wedstrijd eventjes stil; aan beide kanten wordt er niet meer gescoord. Een doelpuntloze periode van maar liefst 8 minuten! Met nog 9 minuten te spelen komt Middelkoop los van Oosting en schiet de 5-7 binnen. KCC is nog in het spoor van PKC, maar gaat de ervaring zichtbaar worden bij de Papendrechters. In de laatste minuten komt KCC niet meer tot scoren en PKC loopt weg naar 5-10. Inmiddels is Van Wijngaarden in het veld gekomen voor Van den Goorbergh. Slechts enkele seconden voor de pauze krijgt KCC zijn verdiende strafworp, die Dekkers scoort. Ruststand 6-10.

Het eerste antwoord na de thee is van Behrens, na een lange aanval KCC op 7-10 zet. Oosting schiet de bezoekers 3 minuten later naar een 7-11 tussenstand. Er volgen langen Papendrechtse aanvallen alleen die worden niet afgerond met een doelpunt. Vanaf de 5e minuut gaat het gaspedaal open bij de Capellenaren want er valt nu weldegelijk wat te halen tegen PKC. KCC geeft volle druk op PKC maar KCC daarentegen krijgt ineens meer ruimte en benut dit 100%. In een tijdsbestek van 6 minuten schieten Dekkers, Biesbroek en Jongenburger KCC terug tot 10-11 en is het nu tijd om door te drukken. In de 16e minuut een actie van Jongenburger, die alle KCC-supporters uit hun dak zien gaan. In de korfzone wordt Oppe in de gaten gehouden door Van Wijngaarden voor zijn doorbraak, maar met een slimme actie onder de korf wordt Jongenburger vrijgespeeld en met haar omdraaibal, wat eigenlijk een stip zou zijn, staat er ineens 11-11 op het scorebord. PKC neemt een time-out want bij PKC loopt het niet. Nu moet het Capels kwartiertje starten maar na de time out komt PKC wel terug in de wedstrijd en komt binnen 3 minuten op 11-14. KCC moet wederom zien aan te haken.

KCC haakt aan door een doelpunt van Oppe met nog een kleine 10 minuten te spelen. Bij de 13-15 wordt Middelkoop bij zijn doorbraak op een niet correcte manier afgestopt. Geen beoogde strafworp, maar slechts een vrije bal, die door Dekkers wordt verzilverd. PKC doet nu wel wat het moet doen en schiet door naar 13-17. Met nog 5 minuten te spelen, moet er een Capels wonder gebeuren om nog punten te pakken. De 14-17 van Dekkers komt te laat. De tijd tikt door en als dan Van Wijngaarden met nog 2 minuten te spelen de 14-18 scoort is de wedstrijd gespeeld. KCC blijft knokken en ziet na veel inzet hun acties niet worden beloond, wat Dekkers nog een gele kaart kost. Behrens nog wel met de 15-18, maar in de laatste minuut schieten Leeuwenhoek en Steenbergen PKC naar 15-20. Luttik fluit af bij 16-20.

De selectie van KCC gaat zich nu voorbereiden op de zaal waar het dit seizoen in de hoofdklasse uitkomt. Er zullen oefenwedstrijden gespeeld worden tegen Blauw Wit (19 oktober), Wageningen (2 november) en het Belgische Kwik (9 november). De eerste zaalwedstrijd is 16 november uit tegen het onbekende Fiks uit Oegstgeest.

Doelpunten: Stefan Dekkers 7x, Bo Oppe 3x, Mandy Biesbroek en Michelle Jongenburger ieder 2x, Mark Behrens en Julian Middelkoop ieder 1x.

Peter van Dieren was weer aanweizg. Bekijk zijn foto's hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.