Voor de laatste competitieronde van het veld moest de selectie van KCC/SO natural weer afreizen naar het hoge noorden. Na zo'n dikke 200 km was KV Mid-Fryslân/Jansma Burdaard de tegenstander. Het was de eerste wedstrijd van de terugronde. In de eerste thuiswedstrijd in Capelle aan den IJssel werd er nog vrij eenvoudig gewonnen van de Friezen, maar uit is toch een heel ander verhaal. De Friezen stonden gewoon op de 2e plaats in de competitie en aangezien dit een topper was, had het KNKV het scheidsrechterskoppel Voskamp en Den Hartog naar Reduzum gestuurd.

Het moest er een keertje van komen. Zeven wedstrijden op rij winnen en dan een keer hard tegen de lamp lopen. De ploeg van Wolsink en Van der Steen waren ditmaal niet bij de les. Felstrijdende Friezen die bleven gaan en ballen die bij KCC/SO natural  niet vielen braken de Capelse ploeg op. Het schotpercentage was ook niet van een normaal niveau. In het eerste kwartier was er nog geen vuiltje aan de Friese lucht, maar daarna heeft de ploeg vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aanlopen. Ook zoals de eerste wedstrijd speelden de Friezen hun aanvallen uit over de heren en moesten de Capelse dames zorgen dat de aangeef eruit werd gehaald.

KCC/SO natural legde vanaf het eerste fluitsignaal de druk er goed op, wat resulteerde dat de thuisploeg al na 8 seconden de bal kwijt was. Het was Tessa Noordzij die 10 seconden later haar dame het bos in stuurde, wat de 0-1 betekende. KCC/SO natural moest nog even wennen, maar binnen 5 minuten was het 0-3 en leek de toon gezet. De wedstrijd verloopt om en om en de Friese coach is erg druk richting de arbitrage, zo ook bij een strafworp van KCC/SO natural, wat Wolsink niet kan waarderen. KCC/SO natural moet zich niet van de wijs brengen en moet vooral verdedigend scherp zijn en geen ruimte geven.

Onoplettendheid aan Capelse zijde, betekent dat de thuisploeg makkelijk bij blijft en dat mag niet gebeuren. Aanvallend kunnen de Friese dames wat meer losgelaten worden, de mannen daartegen niet. KCC/SO natural verzuimt op 3-5 en 4-6 op drie doepunten verschil te komen. Halverwege de 1e eerste helft geeft scheidsrechter Voskamp een heer van Mid Fryslân nog een gele kaart, na een charge op Steven Verhoeff. Een actie die niet had gehoeven in zo'n wedstrijd, maar de thuisploeg geeft alles. Verhoeff kan, nadat hij is opgelapt, alsnog zelf de strafworp nemen (6-7). Tot 10 minuten voor de pauze blijft de wedstrijd met een 8-8 tussenstand. De Capelse aanvallen zijn onrustig en verdedigend is het niet zoals het normaal zou moeten. Veel kansen van de thuisploeg, waarbij KCC/SO natural nog goed wegkomt. Na de 8-8 is het binnen 5 minuten 11-8 en het publiek gaat achter hun ploeg staan. De koploper staat achter in Friesland. KCC/SO natural zorgt dat het voor de rust dat het kan terugkomen tot 13-10. In de tweede helft moet het gaan gebeuren.

Na de pauze komt Jack Potter in het veld voor Stephan Groeneweg. Dekkers zorgt dat de spanning direcht terug is in de wedstrijd. Binnen 10 seconden schiet hij de aansluiting binnen (13-11) en nu is het de taak om terug te knokken in de wedstrijd. In plaats daarvan, versnelt Mid-Fryslân naar 15-11. Inmiddels zijn er al 12 minuten gespeeld zonder doelpunten. Het is nu de kans om bij te geraken, alleen als KCC/SO natural dan ook de makkelijkste kansen niet weet te benutten is het een onbegonnen zaak. Halverwege de tweede helft is het 16-13 door Tessa Noordzij en zijn er nog altijd mogelijkheden, maar het spel dat KCC/SO natural speelt, laat dit niet toe en de thuisploeg heeft een goede middag. Duels worden verloren en de kansen blijven uit. Na de 17-13 in de 16e minuut, lijkt de thuisploeg even van slag te zijn en kan KCC/SO natural terugkomen door twee snelle goals van Dekkers (17-14 en 17-15). Inmiddels is Sophie Dijkxhoorn in het veld gekomen voor Mandy Biesbroek. Met nog 10 minuten te gaan, gaat Mid-Fryslân de wedstrijd vertragen. Ook Thom Nagtegaal komt in het veld voor Verhoeff, maar KCC/SO natural kan de wedstrijd geen ommekeer meer geven. In de laatste minuut bepaal Dekkers de eindstand op 19-16.

KCC/SO natural moest voor het eerst dit seizoen een nederlaag incasseren. Ondanks dat Mid-Fryslân in de thuiswedstrijd met dubbele cijfers werd verslagen, was de passie en de gretigheid zaterdag onvoldoende voor weer twee punten. De verste uitwedstrijden zijn nu achter de rug. KCC/SO natural moet zich nu gaan opladen voor een zwaar, maar hopelijk mooi KL-seizoen. Het League-seizoen start met een mooie eerste wedstrijd op zaterdag 10 november 2018 om 20:00 uur tegen DVO/Accountor.

Doelpunten: Stefan Dekkers 7x, Steven Verhoeff 3x, Mark Behrens en Tessa Noordzij ieder 2x, Mandy Biesbroek en Stephan Groeneweg ieder 1x.