Zaterdag stond de belangrijkste competitiewedstrijd van het hele eerste deel van het veld op het programma, een heuse degradatiekraker in Capelle aan den IJssel. Zowel KCC/SO natural als het Amsterdamse AW.DTV hadden nog geen punten weten te bemachtigen. Net zoals het Nederlands elftal hadden beide ploegen de punten broodnodig om met een goed gevoel naar de zaal te gaan. Het was het weerzien van de oude ploeggenoten van Demi van Oosten die deze zomer terugkeerde naar KCC/SO natural. In een wedstrijd, waarbij je snel de zaal in wilde, speelde KCC/SO natural een goede 1e helft, maar liet AW.DTV tot 9-7 terugkomen. In de 2e helft een andere ploeg. Doordrukken kon KCC/SO natural niet en de Amsterdammers bleven bij en mocht KCC/SO natural nog blij zijn met 1 punt die het overhield aan de wedstrijd.

20171007   KCC 1   AWDTV 1

16 minuten later dan gepland begon de wedstrijd tegen AW.DTV die onder leiding stond van het koppel Kuyer en Van Holland. Stephan Groeneweg nam de plaats in voor de geschorste Gertjan Meerkerk. Beide ploegen moesten direct de goede aanvalskant kiezen, aangezien er een verraderlijk windje over het veld stond en de supporters moesten hun paraplu in de aanslag houden. Binnen 30 seconden een strafworp voor de thuisploeg, die afgerond werd door Eliza Roest (1-0). Een lekkere start voor KCC/SO natural. De 1-1 komt na een “uitglijder” van KCC/SO natural, waar AW.DTV optimaal gebruik van maakt. In de 5e minuut is het Dekkers met de 2-1 met een droge knal van ver. AW.DTV kan bijblijven, want KCC/SO natural maakt domme fouten en krijgt teveel strafworpen tegen. In de 10e minuut staan beide ploegen weer naast elkaar (4-4) door weer een goal van Dekkers. KCC/SO natural krijgt legio kansen maar is nog niet zuiver in de afronding.

AW.DTV daarentegen krijgt ook kansen maar door de goede verdedigende druk van de thuisploeg blijft hun score uit. Brett Nolthuis en Cedric Pardic, normaal goed voor een aantal doelpunten, worden vakkundig bewaakt door Groeneweg en Dekkers. De Amsterdamse heren krijgen nauwelijks ruimte. Van 4-4 wordt het in de 18e minuut 6-4 door wederom twee strafworpen van Roest, na goede acties van Milou Wierenga. AW.DTV speelt veelal over de heren. Adrienne van Ofwegen en Milou Wierenga hebben hun tegenstandsters goed onder controle. In de 20e minuut is het via Jim Snel 6-5, maar dan neemt KCC/SO natural een tussensprint. Ondanks dat Dekkers zijn heer in zijn nek voelt, maakt hij wel de 7-5 en zijn het Eliza Roest en Stephan Groeneweg die de 8-5 en 9-5 scoren. In deze fase is het AW.DTV die niet onder de verdedigende druk van de thuisploeg uitkomt. Met nog 9 minuten te spelen, lijkt de scoringsdrift van de Capellenaren weg te zijn en kan AW.DTV makkelijk terugkomen tot 9-7 bij rust. KCC/SO natural verzuimt om verder uit te lopen op de Amsterdammers en met deze ruststand is het nog steeds een wedstrijd.

Na de thee, komt KCC/SO natural slecht uit de kleedkamer en heeft AW.DTV de opdracht gekregen snel terug te komen en dat doen ze dan ook. Binnen 2 minuten is het weer gelijk (9-9). KCC/SO natural weet nu even de mand niet meer te vinden. Waar was de ploeg uit de eerste helft? In de 4e minuut wordt een doelpunt van Van Ofwegen wegens lopen afgekeurd. Pas in de 8e minuut is KCC/SO natural terug in de wedstrijd met een “vliegend” doelpunt van Dekkers (10-9), twee minuten later gevolgd door de 11-9 door Adrienne van Ofwegen. KCC/SO natural krijgt voldoende kansen, alleen is de rebound niet goed voor een tweede kans. Hierdoor kunnen de gasten terugkomen tot 11-11 in de 15e minuut en pakken 1 minuut later zelfs voor de tweede keer de voorsprong (11-12). Dan gaat AW.DTV veel wisselen wat niet direct uitbetaald wordt. Via Dekkers wordt het weer gelijk (12-12) en nemen de gasten een time-out. KCC/SO natural is nog niet gevaarlijk genoeg op de doorbraak en zodoende blijft de score maar liefst 8 minuten uit. Gelukkig weet ook AW.DTV niet te scoren, waardoor het ongemeen spannend blijft.

In de 25e minuut komt Mariska Vos in het veld voor Demi van Oosten om Groeneweg te bedienen. In de 27e minuut komt KCC/SO natural weer op voorsprong door een doelpunt van Milou Wierenga (13-12). Met nog 6 minuten te spelen is het weer gelijk (13-13). Stefan Dekkers komt voor Eliza Roest. De tijd tikt door en de supporters weten nog niet wie de gelukkigste gaat worden, want er wordt maar lastig gescoord. Met nog 4 minuten te spelen is het Christian Dekkers die de SO natural formatie weer op voorsprong zet (14-13). Men kon er niet lang van genieten want AW.DTV kom met nog 3,5 minuut te gaan terug tot 14-14. In de laatste minuten spelen de gasten akelig lange aanvallen die gelukkig niet met een doelpunt wordt bekroond. Ook KCC/SO natural krijgt nog kansen maar weet ook niet meer te scoren. De eindstand komt bij 14-14. Beide ploegen hun eerste punt, maar daar koop je nog niets voor.

Deels door het miezerige en koude weer geen monsterscore. KCC/SO natural had de eerste helft al de genadeklap moeten uitdelen tegen het niet goed spelende AW.DTV. Door de opmars in de tweede helft werd het alsnog een erg spannende wedstrijd waarbij KCC/SO natural terugzakte naar een minder goed niveau. Aan het einde kon het alle kanten op en scheidsrechter Kuyer blies af bij 14-14. Een punt is een punt, maar KCC/SO natural had er natuurlijk liever twee gezien en moeten hebben. Na de zaal moet men het afmaken in Amsterdam. Nu snel naar binnen ter voorbereiding voor het loodzware KL-seizoen. De voorbereiding begint 21 oktober met een oefenwedstrijd thuis tegen DOS’46 uit Nijeveen (17:30 uur).

Doelpunten: Christian Dekkers 6x, Eliza Roest 4x, Milou Wierenga 2x, Stephan Groeneweg en Adriënne van Ofwegen ieder 1x.

Peter van Dieren was weer aanwezig en maakte ondanks de regen een mooie fotoserie.