Zaterdag 15 oktober 2016 stond er een internationaal oefenduel op het programma. Slechts iets meer dan een uur reizen vanaf de Capelseweg 39, wachtte in het Boeckenberg Sportcenter te Antwerpen een wedstrijd tegen AKC/Luma uitkomend in de Topklasse, het hoogste niveau van België.

Nadat de tweede teams, ofwel in België de B-teams tegen elkaar hadden geoefend stond er voor KCC/SO natural na ruststand van 11-2 een goede 27-15 zege op het scorebord. De Belgische tegenstander speelde met een mix van hun B en C-team.

Na deze wedstrijd speelden KCC/SO natural tegen AKC/Luma, waarvan 4 spelers in het nationale team acteren. Deze speelden vanmiddag niet mee. De 6 supporters die vanuit Nederland de "lange" reis hadden gemaakt, zagen een gretig KCC/SO natural. Binnen 16 seconden was het Gertjan Meerkerk die met een schot de wedstrijd opende. Luttele tellen hierna stond het al weer gelijk. Opvallend was dat AKC/Luma vlotjes combineerde, maar was niet opgewassen in de zuiverheid van hun tegenstander. Tot in de 7e minuut ging het gelijk op (2-1,3-1,3-2,4-2,5-2, 5-3) maar daarna ging KCC/SO natural echt beginnen. Over veel schijven werd de korf makkelijk gevonden. Binnen 4 minuten ging de score van 5-3 naar 10-3 en de basis voor de overwinning was een feit. Met nog 10 minuten te spelen en een time-out van de Belgen verder stond het inmiddels 10-6. Het waren vooral de heren die de thuisploeg op de been hielden. Ondanks dat KCC/SO natural niet elke aanval scoorden, had men veel steals in de Belgische aanvallen. Gertjan Meerkerk, Eliza Roest, Christian Dekkers en Adriënne van Ofwegen tilden de score naar 14-6 met nog 5 minuten te spelen. Met nog 3 minuten op de klok kwam de ruststand van 15-7 op het scorebord. In de 1e helft gaf de ploeg van Van Vloten en Verberk zoveel verdedigende druk waardoor AKC/Luma tot tweemaal toe door de schotklok heen ging.

Waar het KCC/SO natural de eerste score maakte, waren het na de pauze de gasten, immers KCC/SO natural speelde op papier een thuiswedstrijd die scoorden (15-8). Opvallend was het dat AKC/Luma heel anders uit de kleedkamer was gekomen gezien het spelbeeld. KCC/SO natural counterde makkelijk in de eerste 6 minuten naar 18-6. In de 7e minuut voor de 3e keer een schotklokoverschijding bij AKC/Luma. Met nog een 16-tal minuten te spelen was het 19-10. KCC/SO natural trakteerde het aanwezige publiek nog op wat hoogstandjes, maar ook AKC/Luma deed dit in de 10e minuut met een onvervalste buzzerbeater. Na een time-out voor de Capellenaren werd het 20-12 door Sven Wierenga. De wedstrijd bleef een beetje op zijn beloop, maar KCC/SO natural scoorde gewoon lekker door. Via 22-14 en 24-15 maakte de "thuisploeg" nog een fraaie goal (27-16). De wedstrijd eindigde met een 28-17 stand, waardoor het gemiddelde aantal doelpunten in de oefencampagne nu staat op 32,5. Toch netjes, als we pas twee wedstrijden onderweg zijn.

Komende zaterdag wederom een internationaal duel, maar nu iets dichterbij huis. In de eigen sporthal Schenkel komt de Belgische topploeg Voorwaarts naar Capelle aan den IJssel, aanvang 20:00 uur. De toegang is uiteraard gratis, in tegenstelling tot in België waar voor een dag topkorfbal € 5,00 werd gevraagd. Na een lekkere pastamaaltijd, verzorgd door het Boeckenberg Sportcenter kon KCC/SO natural voldaan terug naar Nederland.

Doelpunten: Christian Dekkers 7x, Sven Wierenga 6x, Gertjan Meerkerk 5x, Eliza Roest 4, Mandy Biesbroek 3x, Milou Wierenga 2x en Adriënne van Ofwegen 1x