Zaterdag speelde KCC/Delta Logistiek op Sportpark Schenkel de laatste veldwedstrijd tegen Excelsior (D). De eerste helft verliep moeizaam tot 5 minuten voor de rust (6-5), maar in de slotfase sloeg KCC/Delta Logistiek toe en liep uit naar een 9-6 ruststand. Na rust kwam de wedstrijd aan beide kanten scorend moeilijk op gang. De 10-6 van Sven Wierenga, in de 14e minuut betekende de genadeslag voor Excelsior (D) dat de tweede helft totaal maar twee keer zou weten te scoren, waardoor er met 17-8 werd gewonnen. Verrassend, omdat de Delftenaren voor KCC/Delta Logistiek normaal gesproken niet - of zeer lastig - zijn te verslaan.

altHet was weer als vanouds lekker druk aan de zijlijn. Ook uit Delft waren de nodige supporters op dit duel afgekomen. Beide ploegen hadden de punten erg nodig. Doordat de wedstrijden ervoor waren uitgelopen kon scheidsrechter Van Barneveld, die overigens een goede pot floot, even na 15:45 uur influiten.

Beide ploegen moesten nog even op gang komen. KCC/Delta Logistiek had in het begin van de wedstrijd alles aanvallend nog niet op orde waardoor de doelpunten nog niet vielen. Men moest slimmer met de kansen omgaan en niet te snel de aanval willen neerzetten. Ook Excelsior (D) wist nog niet de juiste kansen te verzilveren, onder andere door goed verdedigend werk van de thuisploeg, waardoor KCC/Delta Logistiek makkelijk de aanvallen kon overnemen. KCC/Delta Logistiek opende met een goal van Adriënne van Ofwegen het doelpuntenspektakel. Achter de korf was zij haar tegenstandster te slim af. De (regen)kansen bleven nog even uit, maar het was behoorlijk aan de frisse kant. Excelsior (D) antwoorde snel en scoorde binnen 30 seconden de 1-1 binnen.

Hierna was het weer even stil op de velden. Pas in de 7e en 8e minuut tilde Stefan Dekkers persoonlijk KCC/Delta Logistiek naar de 2-1 en 3-1. Dekkers kreeg erg veel ruimte, die je hem dan ook niet moet geven. Excelsior (D) komt erg makkelijk terug tot 3-2 door onoplettendheid bij de dames, maar Wilrik Wassink scoort middels een vrije worp de 4-2. KCC/Delta Logistiek blijft aan de goede zijde van de medaille.  Na 10 minuten wordt het 4-3. De wedstrijd vlamt nog niet echt. De spelers zullen redelijk last van de kou hebben. Gelukkig is het nog steeds droog. Het werd tijd dat er weer gescoord werd om de score op te voeren. Ingeborg Hofland maakte in de 16e minuut een eenhandige doorloper in de kluts af onder de korf. Een bevrijding nadat er 6 minuten niet gescoord was.

Met nog een kwartier op de klok beginnen de eerste druppels naar beneden te vallen en moeten alle supporters de paraplu opsteken. Excelsior (D) had wel veel kansen maar had ook veel pech. Het liep niet bij de ploeg uit Delft en dat liet de coach ook even merken aan het adres van de arbitrage, die een goede middag beleefde. Na een paar manende woorden kon de wedstrijd weer verder gespeeld worden. Wilrik Wassink scoort in de 21e minuut de 6-3 en lijkt er niks aan de hand te zijn, totdat Excelsior (D) in 5 minuten tijd terugkomt tot 6-5. Onnodige schoten die makkelijk verdedigd konden worden zorgde dat er een Delftse aansluiting was. Excelsior (D) maakte in het laatste kwart veel aanvallende overtredingen waardoor KCC/Delta Logistiek makkelijk de aanval kon overnemen. Ingeborg Hofland zorgt voor het gat van 2 doelpunten en scoort de 7-5. In de laatste 5 minuten tillen Jack Potter en Stefan Dekkers de ruststand naar 9-6. Door het koude, natte weer een magere ruststand.

Nadat de thee op was, kon men beginnen aan de tweede helft, een helft die maar erg traag op gang kwam. In de 5e minuut moest Van der Laaken zijn aanval even toespreken. Aanvallend was het nog niet goed genoeg en was men snel de bal kwijt. Excelsior (D) kon daar ook niet van profiteren, want KCC/Delta Logistiek onderschepte veel ballen, waardoor de ploeg uit Delft nauwelijks aan een goede aanval toekwam. De Delftse aanvallen moesten vooral van de heren komen, gesteund door de dames die door de Capelse opponenten goed in de tang gehouden worden. Om de minuten waarin niet gescoord werd te voorzien van wat "entertainment" zorgde Adriënne van Ofwegen persoonlijk in de 7e minuut voor een hard blok op het schot van haar dame die dacht op 1 meter voor de korf raak te kunnen schieten. Pas in de 14e minuut zagen de toeschouwers weer een doelpunt, ditmaal aan de thuiszijde door Sven Wierenga.

Dit was de start voor de overwinning (10-6). Nu was het alleen nog KCC/Delta Logistiek die het spel bepaalde op de Capelse velden. Excelsior (D) kon nog maar twee keer tegen scoren. Na de 10-6, ging het ineens erg snel. In 5 minuten tijd waren het Jack Potter in 3 keer, Mariska Brands, Stefan Dekkers en Esther den Boer die de score opschroefde naar 14-6. De 14-6 was wel een cadeautje die Excelsior (D) schonk. Door een verkeerde pase naar het Delfste aanvalsvak, kon Dekkers bij de middellijn ingrijpen en gaf Esther den Boer met een puntgave pase achter de korf de gelegenheid om te scoren. Ondanks dat het de gehele 2e helft bleef regenen kon Excelsior (D) even terugkomen tot 14-7. De 15-7 was er weer een om van te smullen. Wederom werd de Delta Logistiek specialiteit onder de korf uitgevoerd door de heren Wassink en Potter. Laatstgenoemde verdiende hiermee een strafworp die door Wassink werd verzilverd. Met nog 10 minuten te spelen bracht Excelsior (D) nog een nieuwe dame in het spel die door Adriënne van Ofwegen bewaakt moest worden. Nog geen 3 minuten later liet Van Ofwegen zich wederom gelden door een fraaie Waddinxveense "dakgoot" te demonstreren in Capelle aan den IJssel bij haar tegenstander. Een welkome traktatie in het barre weer. De wedstrijd was al als een nachtkaars aan het uitgaan. Met nog 3 minuten op de klok en een 17-7 tussenstand op het scorebord weet Excelsior (D) dan nog eenmaal te scoren. Een zachte Delfste he he was te horen aan de zijlijn.

Door deze overwinning staat KCC/Delta Logistiek nu vierde, drie punten achter de koloper en twee punten voor op de een-na-laatst. Het wordt dus een spannende tweede helft veld, zeker omdat de top drie dan nog in Capelle aan den IJssel op bezoek komt. Nu eerst de zaal in, waar KCC/Delta Logistiek is ingedeeld in een loodzware poule. KCC/Delta Logistiek speelt in de voorbereiding tegen GKV (G) uit Gorinchem, Wereldtickets Korfballeague ploeg Dalto en Avanti (P), al waarna op 10 november 2012 in de eerste ronde de thuiswedstrijd tegen SKF uit Veenendaal op het programma staat.

Doelpunten: Stefan Dekkers 6x, Wilrik Wassink 3x, Ingeborg Hofland en Jack Potter ieder 2x, Adriënne van Ofwegen, Sven Wierenga, Mariska Brands en Esther den Boer ieder 1x