Het veldseizoen zit erop voor de selectie van KCC/Hijbeko. Zaterdag moest de laatste horde voor de zaal genomen worden. Het nog puntloze De Meervogels uit Zoetermeer moest het achttal van Ton van der Laaken de punten afhandig zien te maken. KCC/Hijbeko daarentegen speelt mee in de top van de hoofdklasse en voor de Meervogels breken er moeilijke tijden aan. De gehele nieuwe ploeg uit Zoetermeer moest het team weer opbouwen en kreeg elke week opnieuw een nieuwe les in korfballen. Ook dit weekend werd eens duidelijk gemaakt dat alleen bij de 0-1 De Meervogels iets te zeggen had in Capelle aan den IJssel maar de rest van de wedstrijd achter elke actie moest aanhobbelen. Toen na afloop het bericht doorkwam dat Unitas/Perspectief en SKF hadden verloren, was Van der Laaken ook duidelijk naar zijn ploeg: "Jongens, we hebben de Gouden Eikel gewonnen!".

altGelukkig waren de weergoden ons dit weekend eens gunstig gezind. Waar KCC/Hijbeko vorig weekend in de stromende regen een 19-19 gelijkspel pakte tegen Unitas/Perspectief, speelde KCC/Hijbeko afgelopen zaterdag in een stralend zonnetje tegen de nummer laatst, De Meervogels. Deze ploeg heeft niks te zoeken in de landelijke Hoofdklasse en dat werd dan ook snel duidelijk. Vanaf de eerste minuut begon het kat-en-muis-spelletje, waarbij het muisje uit Zoetermeer achter de grote kat uit Capelle aan den IJssel aanliep. Het muisje piepte alleen bij de 0-1 in de 2e minuut, maar daarna nam KCC/Hijbeko de wedstrijd over en werd het totaal geen wedstrijd meer.

Scheidsrechter Holland en zijn assistent Beumer hadden een vrij makkelijke middag. Het was voor hun de hele wedstrijd veelal lange lijnen lopen van het ene naar het andere vak. De ruim 150 toeschouwers konden genieten van een waar spektakel. Vanaf de eerste seconden zat KCC/Hijbeko er weer als vanouds gretig bovenop.   De eerste score van de wedstrijdd van De Meervogels was een feit door onoplettendheid bij de thuisploeg. Na een kleine 5 minuten gespeeld te hebben tilden Mariska Brands en Nolan den Boer met een vliegend schot, niemand van het publiek had zelfs gezien dat hij zat, de score naar 2-1. Even daarna werd snel 2-2, maar toen was het klaar voor De Meervogels.

Schutter Wassink mocht zich heerlijk uitleven op zijn tegenstander. Zijn tegenstander werd op de vierkante meter zoek gespeeld en wist al direct in de wedstrijd dat hij een lastige middag zou krijgen. Wassink vloog er werkelijk van alle kanten langs. Dat Wassink het scoren niet was verleerd bleek ook toe hij de 3-2 en 4-2 op zijn naam mocht schrijven. Het was wel duidelijk dat, ondanks de weinige tegenstand, KCC/Hijbeko nog te slap was in de pasing en dat moest veel beter.

Het vak van Wilrik Wassink en Michiel Last probeerden er in het begin van de wedstrijd al een showtje van te maken. Hun tegenstanders hadden het op een gegeven moment niet meer. Dat het pas in de 10e minuut 3-2 voor KCC/Hijbeko stond was jammer. Er had al veel meer ingezeten. De concentratie moest blijven en men moest niet afzwakken. Door de grote druk van KCC/Hijbeko in de Zoetermeerse aanval waren de bezoekers de bal snel kwijt door kinderlijk eenvoudige plaatsfouten. De dames van KCC/Hijbeko kregen alle ruimte om zich uit te leven, alleen dit werd niet altijd voor de volle 100% benut.

Dat het in de 20e minuut pas 6-2 stond was onbegrijpelijk. De thuisploeg nam na 20 minuten een time-out. Van der Laaken maakte de ploeg nogmaals duidelijk dat de mensen er voor ons staan en als je niet de 100% geeft, ze weglopen. En dat wilden ze niet. KCC/Hijbeko wilde het publiek trakteren op een galavoorstellning "Hoe scoor ik makkelijk een doelpunt". De Meervogels komt in de 25e minuut nog terug tot 7-4, maar door het teveel "showkorfbal" te willen uitstralen vielen de doelpunten niet al te gemakkelijk. Gewoon normaal scoren en de "mooie" acties voor later bewaren. Dat werd dan ook uitgevoerd. In de laatste 10 minuten voor de rust scoorden Nolan den Boer, Michiel Last, Wilrik Wassink (wederom werd de Wassink-Last-combinatie goed uitgevoerd onder de korf) en Ingeborg Hofland zodat de ruststand op 11-4 werd gebracht.

Waar Ingeborg Hofland in de laatste minuut van de eerste helft scoorde, was het ook Hofland die de wedstrijd in de tweede helft op gang bracht. Binnen de minuut was het weer raak (12-4). Als dan ook nog een minuut later de 13-4 gescoord wordt door wederom een heerlijke tip-in onder de korf van Michiel Last is het tijd om de score eens lekker op te voeren. In de 3e minuut kon De Meervogels weer eens wat terug doen. De ploeg had al een kwartier lang niet gescoord. Bij de 13-5 werd het gaspendaal weer eens stevig ingedrukt. Nog binnen de 10 minuten zagen de toeschouwers een 17-5 score op het bord verschijnen, middels doelpunten van Steven Verhoeff, Nolan den Boer en tweemaal Wilrik Wassink. Waar moet dat heen gaan als er nog 25 minuten te spelen valt? Hierna was het even stil aan het doelpuntenfront.

Pas in de 13e minuut kon men aan de Zoetermeerse supporterskant weer eens juichen. De 17-6 was een feit. Hierna was het weer een en al KCC/Hijbeko dat de baas op het veld was. In de 20e minuut stond er gewoon weer een 21-6 score op het bord. Ondertussen kon Van der Laaken ook de reserves laten meegenieten van het doelpuntenfestijn. Lysanne van de Velde, die in de basis begon voor Esther Last, moest plaatsmaken voor Jet Ittmann, Sven Wierenga loste Michiel Last af, dus wederom lengte verzekerd onder de korf, Robin Diepenhorst mocht gaan vlammen i.p.v. Steven Verhoeff en Jack Potter verving Nolan den Boer.  De Meervogels kwam nog in de 25e minuut terug tot 21-8, maar dat was dan ook direct het laatste wapenfeit.

Een hilarisch moment in de 26e minuut voor de toeschouwers. Een heer van De Meervogels schoot letterlijk en figuurlijk uit zijn slof/schoen na een actie op de Capelse velden. Nadat hij zijn schoen weer aan had gedaan kon de wedstrijd weer verder. In de laatste 10 minuten waren het de reserves die van zich lieten horen. Eerst mocht Sven Wierenga aanleggen vanaf de strafworpstip, nadat hij zelf een strafworp had versierd en schoot Jack Potter met zijn 1e  schot de 23-8 binnen. Het laatste antwoord was van Robin Diepenhorst die de eindstand op 24-8 bracht en daarmee pakte KCC/Hijbeko de grootste zege van dit seizoen.

KCC/Hijbeko gaf De Meervogels een lesje in effectief afronden. De ploeg uit Zoetermeer kreeg, zoals vooraf was verwacht geen grip op de dadendrang van de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. Na afloop werd duidelijk dat KCC/Hijbeko eenzaam en alleen aan de top staat, nadat SKF verloor van DVO en Unitas/Perspectief zich verslikte in het Delftse Excelsior (D). Met 11 punten uit 7 wedstrijden gaat KCC/Hijbeko zich voorbereiden op het avontuur in de zaal. Op zaterdag 29 oktober 2011 speelt de selectie een toernooi in Dronten en de week daarop is er een internationale driekamp tegen DeetosSnel/Volhuis en Boeckenberg uit België. KCC/Hijbeko kan zich dan gaan meten met de top uit België.

Doelpunten: Wilrik Wassink 6x, Nolan den Boer 4x, Michiel Last 3x, Juliette Wassink, Ingeborg Hofland en Steven Verhoeff ieder 2x, Mariska Brands, Lysanne van de Velde, Sven Wierenga, Jack Potter en Robin Diepenhorst ieder 1x.