Wedstrijdkorfbal
Het afgelopen weekend is er weer een goede prestatie geleverd. In het wedstrijdkorfbal hebben 5 van de 6 teams gewonnen en staan allen teams in de bovenste regionen. Het eerste staat fier bovenaan. Na de misser bij Oranje Wit hebben zij de daarop volgende regio wedstrijden tegen Nieuwerkerk en IJsselvogels gewonnen. De doelstelling is duidelijk, voor de ontwikkeling van de groep is promotie naar de hoofdklasse een must.

Voor S2 gaat het helemaal crescendo in de reservehoofdklasse. Ze hebben inmiddels alle wedstrijden op rij gewonnen en zaterdag wacht alleen nog het lastige DVO 2 om ongeslagen de zaal in te gaan. S2 staat inmiddels vier punten los op de nummer 2 en wat zou er mooier zijn als onze reserves volgend jaar in de Ereklasse spelen! De spelers van S3 begonnen met een gelijkspel en waren op dat moment zeker nog niet ingespeeld en hebben daarna laten zien dat zij met dit materiaal wel een niveau hoger kunnen. Het vierde was het zorgenkind. Een combinatie van spelers die vorig jaar nog in S3, S4 en S5 speelden, zouden het in de eerste klasse lastig krijgen. Ondanks een valse start met een fors verlies tegen Deetos herpakte deze ploeg zich en met support vanuit de TC, die wekelijks een coach aanleveren, is de ploeg er in geslaagd om een goed resultaat van 7 punten neer te zetten. Ze kunnen inmiddels omhoog kijken met een mooie derde plaats. S5 heeft zoveel routine dat een kampioenschap naar de tweede klasse en must is. Zij zijn op koers en het is de vraag wanneer de flessen ontkurkt kunnen worden. Bij S6 zijn er twee sterke ploegen die waarschijnlijk om het kampioenschap gaan strijden. De derde plaats die het zesde nu inneemt is waarschijnlijk het hoogst haalbare. Kortom de wedstrijdteams zijn de competitie goed begonnen, met vier 1e plaatsen en twee 3e plaatsen gaan we met vertrouwen naar het laatste weekend toe en kunnen we tevreden naar de zaal toe gaan werken. In de zaal zullen het aantal teams gelijk blijven. Er zijn wel wat verschuivingen door blessures. Helaas zijn Marije en Jos langdurig geblesseerd en hun plaatsen zijn of worden opgevuld. De teamindelingen zullen op korte termijn op de site geplaatst worden, evenals het oefenprogramma.

 

Breedtekorfbal
S7 moet duidelijk zijn draai nog vinden. De resultaten vallen tegen en blessures maken dat er regelmatig een beroep moet worden gedaan op invallers. Mits compleet moet dit team makkelijk in staat zijn om punten te gaan pakken. Ook S9 heeft regelmatig invallende dames en heren nodig. Gelukkig zijn die tot nu toe altijd gevonden en mede hierdoor is S9 afgelopen weekend ongeslagen kampioen geworden! Ook S10 gaat lekker, deze golden oldies maken het menig jongerenteam moeilijk en kunnen komend weekend (weer!) kampioen worden. Voor de oplettende lezer; er is inderdaad geen S8, we hebben dit team teruggetrokken toen de indelingen al gemaakt waren door de bond. In de zaal heten deze teams dus gewoon S7, S8 en S9.

Trainingstijden zaal
Die zijn ieder jaar weer een lastige opgave. Momenteel wordt hier de laatste hand aan gelegd maar door de geweldige inzet van Huub en de TC lijkt het weer te gaan lukken om een passend schema te maken. Dat niet altijd iedereen tevreden gesteld kan worden is een feit, maar met de extra inhuur buiten Schenkel hebben we hopelijk een passend trainingsschema voor alle teams. Binnenkort vind je dit schema op de site. We trainen nog tot de herfstvakantie buiten.

Evaluatie
De komende weken staat weer in het teken van evaluaties. Met de trainers van S1, S2, A1 & B1 zal teruggekeken worden naar de eerste helft veld. Voor de overige teams worden er door de coördinatoren met de teamleiders evaluaties gepland rond de overgang veld naar zaal.

Jeugdbeleid
Regelmatig staan spelers die vanuit de jeugd doorkomen reserve bij senioren teams. Deze spelers hebben we op voorhand ingedeeld en de bedoeling is om ze speelminuten te geven in wedstrijden. Voor volgend seizoen komt er een grote groep over en vanuit de TC zullen we op korte termijn met deze spelers om tafel gaan om de overgang naar de senioren te begeleiden.

Selectiebeleid
De afgelopen selectieperiode heeft ons geleerd dat het misschien beter is om naast de selectie en S3, de andere teams gewoon in te delen. We zullen het komend seizoen vòòr de zomervakantie bekend maken wie er in welk team speelt. Aan beide vormen van selecteren c.q. toewijzen zitten risico’s, waarbij keuzes teleurstellingen zullen veroorzaken. Het is in ieder geval noodzakelijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen en niet, zoals dit jaar, pas op het laatste moment de teamsamenstelling rond te hebbe

G-teams
De G teams doen het goed en de G1 staat zelfs bovenaan. Het vervoersprobleem is opgelost en ook zij gaan zich opmaken voor de zaal. In de zaal zal de selectie van Ton van der Laaken een keer een training gaan verzorgen. Wanneer is nog niet bekend, maar zodra deze training plaatsvindt zullen we jullie op de hoogte brengen.

Inzet selectiespelers
Als selectiespeler binnen de vereniging heb je behoorlijk wat faciliteiten tot je beschikking. Daar wordt vanuit de vereniging soms nogal tegen op gekeken. Het verwachtingspatroon is dan ook hoog gespannen en gelukkig zijn de resultaten er ook naar. Het is ook goed om te zien dat de selectiespelers ook allerlei andere taken op zich nemen. Zo zijn er de specialistentrainingen die binnen de jeugd verzorgd worden, gaan ze de G trainen en zullen we ook dit jaar met de selectie naar de G sportdag gaan. Daarnaast zijn er spelers die als coördinator een rol spelen, sommige fluiten regelmatig wedstrijden, anderen komen in actie in de TC en of JTC of trainen een team. Er is iemand met sponsoring en accommodatie bezig en ze moeten ook gewoon bardienst draaien, veelal aansluitend aan hun wedstrijd. Kortom, het is een groep die neemt, maar zeker ook moet geven. Het is belangrijk om te zien dat iedereen betrokken bij de vereniging is en dat er binnen de vereniging een versterkende wisselwerking ontstaat.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties