Waar vorig jaar september (2020) nog een dikke streep door het schoolkorfbaltoernooi gehaald werd vanwege Corona, ontvingen we begin september 2021 van de schoolsportcommissie het goede nieuws dat we dit jaar weer ‘gewoon’ gingen schoolkorfballen.
Omdat het schoolkorfbal toernooi al 2 weken na de eerste schooldag plaatsvindt was het niet voor alle scholen makkelijk en snel schakelen om dit weer geregeld te krijgen.
We hopen dat iedereen een mooi, rustig en zo normaal mogelijk schooljaar heeft en dat we volgend jaar september weer meer scholen mogen begroeten.

Uiteindelijk hadden we toch nog een mooi aantal aanmeldingen en konden we de voorrondes op 22/9 en 29/9 gewoon gaan spelen. Slechts 2 in plaats van 4 velden maar de kinderen en begeleiders die zich hadden opgegeven hadden er erg veel zin in.

Op 22 septeber hadden we prachtig weer met fantastische temperaturen. De wedstrijdleiding zat zelfs heerlijk buiten aan een tafel in de zon. Er werd veel strijd geleverd door de verschillende teams in de groep 7 en de groep 5/6 poule want je ging alleen maar door naar de finale als je 1e of 2e werd in de poule. Wat was het soms spannend en wat hadden de kinderen veel plezier. Het was fijn om weer zoveel kinderen kennis te laten maken met het korfbal.

29 september werd het qua weer nog even spannend. De schoolsportcommissie en KCC/CK Kozijnen hebben nog wel eventjes getwijfeld, maar ons vertrouwen in buienradar was groot en er werd besloten om het schoolkorfbal op woensdagmiddag toch gewoon buiten te laten doorgaan. Terwijl ‘s-morgens de regen naar beneden stortte vergezeld met onweer en bliksem, was het om klokslag 12:15 uur droog. In de middag hebben we nog ongeveer 2x 10 druppels regen gehad en deze middag werd er op twee andere velden gespeeld en zat de wedstrijdleiding in de Pipowagen/ het KCC-keetje van waaruit prima zicht was op de twee velden waarop werd gespeeld.

Ook deze middag heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeel strijd, want de ploegen die meededen wilden dan ook vandaag echt graag door naar de finale ronde.

Nadat de strijd ook deze middag beslecht was ging het ongeveer 15 minuten nadat we alles opgeruimd hadden gewoon weer regenen. Hoeveel mazzel kun je hebben!

Tenslotte brak de finale ronde aan op 13 oktober 2021.
Bij de groepen 5/6 hadden de volgende ploegen zich geplaatst voor de finale ronde: Fontein 2, Tweemaster, West 3, West 4.

In deze poule werden mooie uitslagen gepresenteerd en zelfs de ploeg die 4e werd had nog behoorlijk wat gescoord. Uiteindelijk was West 3 toch duidelijk de beste ploeg met 9 punten uit 3 gewonnen wedstrijden. Ongeslagen kampioen.

winnaar groep 56

De uitslag in deze poule was: 1e - West 3 / 2e  - West 4 / 3e - Fontein 2 / 4e - Tweemaster

Bij de groepen 7 hadden de volgende ploegen zich geplaatst voor de finale en ronde: Fontein 3, West, 5, West 6 en West 7. Fontein 3 moest zich dus staande houden tussen alle Westies en dat viel niet mee.
In deze poule was het spannend maar werd er niet heel veel gescoord. De ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht qua uitslagen.
Helaas geen foto van de winnaars in poule 7 want zij waren jammer genoeg snel vertrokken ondanks het verzoek om op de foto te gaan.
De uitslag in deze poule was: 1e - West 5 / 2e  - West 6 / 3e - West 7 / 4e - Fontein 3.

Iedere deelnemer kreeg een mooie medaille en er waren bekers voor elk team. Alle kinderen werden bedankt voor hun deelname. KCC/CK Kozijnen werd bedankt voor hun inzet en gastvrijheid en de scheidsrechters die de afgelopen weken gefloten hadden (met het risico dat ik wellicht toch iemand vergeet bedanken wij: Antine, Jan, Jesse, Floor, Anne, Niels en Otto Jan en uiteraard de leden van de schoolsportcommissie die ook nog gefloten hebben) werden ook bedankt voor hun inzet en hun pogingen de wedstrijden in goed banen te leiden en de kinderen zoveel mogelijk echt korfbal bij te brengen.

Het was ook deze laatste middag droog dus hebben we ook de denkbeeldige ‘weergoden’ nog maar even bedankt.

KCC/CK kozijnen vond het fijn dat er weer gewoon schoolkorfbal kon zijn en we hopen zoals gezegd dat we volgend jaar weerveel scholen en teams mogen begroeten voor nog meer gezellig en leuk schoolkorfbal. Wij danken iedereen die bijgedragen heeft aan deze drukke, intensieve maar toch ook weer leuke dagen.

Na heel veel jaar draag ik het stokje van de organisatie van het schoolkorfbal bij KCC volgend jaar over, maar ik zal ongetwijfeld even komen kijken.

Klik hier voor nog een paar foto’s van het schoolkorfbal.

Saskia van Vlaanderen-Kanij

KCC/CK Kozijnen
Schoolkorfbal groepen 5, 6 en 7

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties