Na een uitstekend zaalseizoen verloor KCC/SO natural B1 de laatste competitiewedstrijd (onnodig) van TOP/SolarCompleet B1. Daardoor werd de ploeg van Wouter Schippers en Sophie Dijkxhoorn tweede en moest het in de kwartfinale afreizen naar het sterke DVO/Accountor in Bennekom. Na een ware thriller was het Bas Stuurstraat die in de verlenging 8 seconden voor tijd de 24-25 binnen schoot. En daarmee plaatste de B1 zich voor de halve finale op zaterdag 30 maart tegen DOS'46 B1 in Harderwijk.

En die halve finale werd afgelopen zaterdag gespeeld. Nadat KZ/Thermo4U B1 de finale bereikte door een 24-23 overwinning op PKC/SWKGroep B1, was het de beurt aan de zwart-witte gladiatoren. Er waren best wat Capelse supporters op de wedstrijd af gekomen en die gingen er in de prachtig door Joost versierde zaal eens goed voor zitten. Nadat de zwart-witte streamers waren opgeruimd, kon de wedstrijd beginnen.

De coaches van de B1 hadden hun huiswerk goed gedaan en wisten dat DOS'46 veruit de meest scorende B-ploeg is in de competitie en er ook maar heel weinig tegen krijgt. Dat komt vooral door de hoge druk die DOS'46 op de ballijn legt zodra de bal in het vak komt. Daar was natuurlijk op getraind, maar als je als ploeg dit werkelijk tegenover je krijgt is dat toch wat anders. De B1 moest duidelijk wennen aan zoveel druk, maar voordat de ploeg daar een beetje aan gewend was keek de B1 al tegen een 5-1 achterstand aan. Dat gat bleef eigenlijk de hele eerste helft op het scorebord en met name door zeer zuiver schietende dames bij DOS'46 brak de rust aan bij een 16-12 tussenstand.

De B1 zou dus de tweede helft moeten aanhaken en dat zou de ploeg doen. DOS'46 B1 kwam een stuk minder uit de kleedkamers en zo was het met nog een kwartier te spelen weer gelijk: 18-18. KCC/SO natural was in die fase zelfs beter, maar scoorde onvoldoende en het lukte maar niet om op voorsprong te komen. DOS'46 pakte iedere keer een voorsprong en KCC/SO natural moest iedere keer weer aanhaken. Dat lukte iedere keer wel zodat DOS'46 niet weg kon lopen, maar drie minuten voor tijd ging het toch mis. DOS'46 B1 maakte de 25-23 en daarna direct de 26-23 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Het verzet van de B1 was gebroken en zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk - nog in een beetje geflatteerd - in een 29-24 nederlaag.

Uiteraard was de B1 teleurgesteld, maar ze hebben het toch maar geflikt om bij de laatste vier ploegen van Nederland te staan. DOS'46 B1 was gisteren gewoon net iets beter, maar het is toch knap dat KCC/SO natural de tweede helft beter met de verdedigende druk uitkwam, zelfs gelijk kwam en meer goals scoorde dan welke ploeg dan ook tegen DOS'46 B1 dit seizoen. De B1 kan even genieten van de rust en dan op naar het veldseizoen.

Pauline van Brero maakte nog meer foto's van deze wedstrijd en die kan je hier terug vinden.

Wil je de hele wedstrijd nog een keer terugzien? Dat kan hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties