Tijd voor een nieuwe nabeschouwing na een mooi weekend. KCC/SO natural D3 versloeg NIO D1 met 8-5 en staat nu vierde in de poule. KCC/SO natural C3 wist met 9-1 te winnen van Twist C1, en KCC/SO natural 6 won ruim van Thor 2 (19-8). Daarmee blijft het zesde in het spoor van de koploper in de poule en kan het nog erg interessant worden de komende weken. KCC/SO natural 4 won in Veenendaal met 17-21 van SKF 3 en staat nog altijd bovenaan in de reserve eerste klasse. 

Avanti - KCC/SO natural 
KCC/SO natural heeft het altijd lastig tegen Avanti en in het bijzonder in Pijnacker, want daar werd al drie duels op rij niet meer gewonnen. Avanti - KCC staat altijd garant voor mooie duels, dus de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk mocht hard aan de bak.

Al vroeg in de eerste helft werden drie op het oog faire duels omgezet in twee vrije ballen en een strafworp. Er zouden nog veel volgen. Eigenlijk zonde, want ondanks dat zowel Avanti als KCC/SO natural het publiek trakteerden op een doelpuntrijke wedstrijd, werd het eigenlijk nooit een strijd. Enfin. Avanti opende in de aardig gevulde Viergang al rap de score, waarna KCC/SO natural via Christian Dekkers en Gertjan Meerkerk Avanti nog tot 2-2 kon bijblijven. Daarna liep de thuisploeg uit naar 4-2 en 8-4. KCC/SO natural was in de eerste helft absoluut niet scherp, en de gemiste strafworp van Sven Wierenga en vele plaatsfouten typeerden wellicht de eerste helft van KCC/SO natural. Wierenga verzuimde met zijn misser KCC/SO natural op gelijke hoogte te brengen, waarna Avanti uit kon lopen tot een comfortabele 15-12 voorsprong. 

Werk aan de winkel dus voor KCC/SO natural, dat fris de kleedkamers uitkwam. De 15-12 achterstand werd weggewerkt door doelpunten van Milou Wierenga, Mariska Vos en Sven Wierenga (15-15) terwijl Avanti aan de andere kant twee strafworpen miste. Richard van Vloten bracht Steven Verhoeff in voor Gertjan Meerkerk, en na de 17-15 achterstand kwam KCC/SO natural terug tot 18-18 om vervolgens voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen middels een strafworp van Christian Dekkers (18-19). De Capellenaren hadden echter de handen vol aan Avanti, met de uiterst zuivere Rick van der Blink. Zo ging het nog gelijk op tot de 25-25, want daarna gooiden Stephan Groeneweg, Eliza Roest en Christian Dekkers de wedstrijd op het slot (25-28). Avanti scoorde nog eenmaal, waarna Milou Wierenga voor het slotoffensief zorgde (26-29).

Net als thuis 29 doelpunten voor KCC/SO natural en 26 voor Avanti, en wederom hadden de zwart-witten het knap lastig tegen de ploeg uit Pijnacker. Wederom zijn de punten binnen, waardoor KCC/SO natural goede zaken doet. De Capellenaren hebben inmiddels 6 punten voorsprong op de nummers 2, omdat TOP (A) en Sporting Delta de punten deelden in Dordrecht (21-21). Volgende week wacht Tempo-thuis! 

Nic./Alfa-college 3 - KCC/SO natural 2
KCC/SO natural 2 mocht weer naar het verre Groningen en dat lijkt inmiddels een jaarlijks tripje te worden, want de ploeg van Robin Diepenhorst besloot er een weekendje weg van te maken. Gezellig zal het die avond vast geweest zijn, want KCC/SO natural won in Groningen met 16-34 van rode lantaarndrager Nic./Alfa-college 3, waardoor KCC/SO natural 2 inmiddels alweer 8 duels op rij ongeslagen is. 

En er was meer reden tot juichen, want 'buur' Nieuwerkerk wist te winnen van de runner-up TOP (A), waardoor KCC/SO natural 2 inmiddels vier punten voorsprong heeft op de nummer 2 uit Arnemuiden. Volgende week speelt KCC/SO natural 2 thuis tegen GKV/Enomics 2, dat punten verspeelde tegen DeetosSnel 2. 

PKC/SWKGroep A1 - KCC/SO natural A1
Het was vooraf al duidelijk dat het erg lastig ging worden om punten te pakken tegen PKC/SWKGroep A1, want de ploeg uit Papendrecht is verreweg de sterkste uit de poule en kunnen de kruisfinales bijna niet meer mislopen. Voor KCC/SO natural was het de taak om de schade beperkt te houden, maar PKC/SWKGroep A1 bleek in Papendrecht gewoon een klasse beter. De wedstrijd eindigde in 32-21. 

PKC/SWKGroep ligt op kruisfinalekoers, terwijl KCC/SO natural nog altijd in de gevarenzone zit. Volgende week moeten er dan ook echt punten gepakt worden, als de Capellenaren TOP/Quoratio A1 uit Sassenheim ontvangen. 

DSC B1 - KCC/SO natural B1
Ook voor de B1 zou het lastig worden om punten te pakken tegen DSC B1. De Eindhovenaren waren in Capelle aan den IJssel al met 16-22 te sterk en ook in Eindhoven waren de rood-zwarten de sterkste. De wedstrijd werd volgens de Sportlink app gestaakt bij 18-9, wegens een tekort aan spelers bij KCC/SO natural. Verder weinig informatie ontvangen. 

Volgende week moet KCC/SO natural B1 de draad zien op te pakken tegen Vitesse B1, dat snel punten moet gaan pakken wil het zich nog handhaven in de Hoofdklasse. KCC/SO natural B1 is zo goed als veilig, maar ziet de bovenste drie teams uitlopen. 

KCR C1 - KCC/SO natural C1
KCC/SO natural C1 was afgelopen zaterdag on fire in Ridderkerk. De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum won met liefst 1-22 van de nummer laatst KCR C1, terwijl de thuiswedstrijd nog in 'slechts' 17-5 eindigde. Wederom een uitstekende overwinning dus voor de C1, en door de nederlaag van Fortuna/Delta Logistiek C1 tegen De Meervogels C1 neemt KCC/SO natural nu de 2e plaats over van de ploeg uit Delft. Volgende week komt De Meervogels C1 op bezoek. Een lastige tegenstander, aangezien de ploeg uit Zoetermeer nog geen enkele wedstrijd verloor. 

Fortuna/Delta Logistiek D1 - KCC/SO natural D1
Ook de vierde ontmoeting tussen Fortuna D1 en KCC D1 werd beslist in het voordeel van de ploeg uit Delft. In de Fortuna-hal verloor de D1 van Ilona de Lange en Steven Verhoeff met 14-8 van de koploper uit de poule. KCC/SO natural D1 staat nu vierde en speelt volgende week tegen de nummer 5 uit de competitie, Tempo D1. In Alphen aan den Rijn verloor KCC/SO natural D1 nog van Tempo, dus de zwart-witten zullen uit zijn op revanche in eigen hal.

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 23 september 2023 tegen HKC (Ha) 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties