Tijd voor een nieuwe nabeschouwing, waarin we zoals gewoonlijk terugblikken op de behaalde resultaten van een aantal teams. Net als in de voorbeschouwing beginnen we met KCC/SO natural 3. Zij behaalden afgelopen zaterdag een resultaat dat zeker het vermelden waard is, want zij speelden met 24-24 gelijk tegen koploper Sporting Delta. KCC/SO natural E1 wist koploper Vitesse E2 haar tweede nederlaag toe te brengen (5-1), KCC/SO natural C3 won solide met 4-8 van Nieuwerkerk C3, en KCC/SO natural 5 wist ditmaal wel te winnen van DSO 3: 16-20.  

KCC/SO natural - Sporting Delta
Het aanwezige publiek kreeg afgelopen zaterdag een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld met een geweldige sfeer, verzorgd door de Negende man en de Delta Warriors. Waar Sporting Delta in eigen huis nog kansloos tenonder ging tegen KCC (15-30), was het nu veel sterker en kon het de Capellenaren goed bijbenen. KCC/SO natural kon niet echt een groot gat staan, al had het daar wel alle mogelijkheden toe. Toch sleepte de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk alweer de zevende overwinning binnen. In de tweede helft werd Stephan Groeneweg voor Christian Dekkers ingebracht en Groeneweg zorgde met zijn doelpunten ervoor dat Sporting Delta niet meer op gelijke hoogte kon komen. Eindstand: 30-28

De wedstrijd terugkijken kan hier

KCC/SO natural 2 - Nieuwerkerk 2 
De ploeg van Robin Diepenhorst had nog wat recht te zetten na de verrassende nederlaag tegen Nieuwerkerk 2 en afgelopen zaterdag vond de gelegenheid plaats om revanche te nemen. Het was echter Nieuwerkerk 2 dat scherp startte en KCC/SO natural 2 op een 0-3 achterstand zette. Daarna kwam KCC terug in de wedstrijd en bij 6-6 namen de Capellenaren het heft in handen om met een 12-7 stand de rust in te gaan. Nieuwerkerk 2 wist de achterstand nog een tijdje beperkt te houden, maar daarna zag het KCC/SO natural via onder andere Jack Potter (met een prachtige doorloopbal) uitlopen tot 23-14. Coach Lion van Klooster merkte dit en greep in, om zijn ploeg voor de laatste fase van de wedstrijd scherp te houden. Dat werkte enigszins, want KCC/SO natural wist na de Time Out van Nieuwerkerk nog maar drie keer te scoren. Echter scoorde Nieuwerkerk ook nog maar een keer, en dus won KCC/SO natural 2 met 26-17 van Nieuwerkerk. 

Door de keurige overwinning behoudt de ploeg van Robin Diepenhorst de koppositie, met twee punten voorsprong op runner-up TOP (A) 2. Aanstaande zaterdag reist het tweede af naar het verre Groningen voor een ontmoeting met Nic. 3.

KCC/SO natural A1 - Nieuwerkerk A1 
Het lukte KCC/SO natural ook afgelopen week niet om één of twee punten te pakken. Nieuwerkerk A1 bleek in Capelle aan den IJssel te sterk voor de zwart-witten. In de eerste helft ging het nog gelijk op tussen beide teams, maar na de 7-7 gelijkmaker aan de kant van de thuisploeg was het Nieuwerkerk dat uitliep naar een 7-10 ruststand. In de tweede helft breidde Nieuwerkerk die stand zelfs uit tot een 7-13 voorsprong. Wedstrijd gespeeld? Nog niet, want KCC/SO natural kwam stukje bij beetje terug in de wedstrijd. Helaas wist het na de 13-14 de lijn niet door te trekken, waardoor Nieuwerkerk weer uit kon lopen tot 13-17. Hierna zette de A1 wederom een inhaalrace in, maar daar kwam het te laat mee, waardoor Nieuwerkerk er met de twee punten vandoor ging. Volgende week gaat KCC/SO natural op bezoek bij het lastige PKC/SWKGroep. Weet KCC/SO natural net zo'n wedstrijd als tegen Fortuna/Delta Logistiek neer te zetten?

KCC/SO natural B1 - Sporting Delta B1
De ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen Sporting Delta B1, waardoor de top-3 uit zicht lijkt te raken. In Sporthal Schenkel eindigde de wedstrijd, die in Dordrecht ook al gelijk op ging, in 19-19. KCC/SO natural B1 blijft nog kans houden op een kruisfinaleplaats, maar dan moet het punten zien te pakken tegen de top 3, bestaande uit DeetosSnel B1, PKC/SWKGroep B1, en DSC B1. Volgende week reist KCC/SO natural af naar Eindhoven voor een ontmoeting met DSC.

KCC/SO natural C1 - Die Haghe C1
De C1 van Wilco Knops en Yvar van Hijum heeft zich afgelopen zaterdag tegen Die Haghe gerevancheerd op het gelijkspel in Den Haag. De wedstrijd in Capelle aan den IJssel eindigde in een 9-6 overwinning voor KCC, waardoor de Capellenaren nog altijd derde staan. Volgende week speelt KCC/SO natural C1 in Ridderkerk tegen KCR C1, dat nog altijd op jacht is naar de eerste punten in de C-Aspiranten Hoofdklasse. 

KCC/SO natural D1 - Die Haghe D1
Net als in Den Haag was KCC/SO natural D1 in Capelle aan den IJssel veel te sterk voor Die Haghe D1. De ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange won met 17-5 van de laagvlieger uit de D-Hoofdklasse en houdt nog zicht op de eerste twee plaatsen. De D1 kan volgende week goede zaken doen als het (voor de vierde keer dit seizoen) speelt tegen de nog altijd ongeslagen koploper Fortuna/Delta Logistiek D1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties