Een productieve dag voor KCC/SO natural. Dat kunnen we wel concluderen na 16 gewonnen wedstrijden, slechts 5 nederlagen en een gelijkspel. En daar kan ook nog een mogelijke overwinning van KCC/SO natural 5 bijkomen. Zij stonden met 12-11 voor tegen PKC/SWKGroep 6. Met die tussenstand werd de wedstrijd gestaakt. Wordt vervolgd dus..

Op naar de uitslagen dan! KCC/SO natural D2 en E1 waren in Capelle aan den IJssel te sterk voor PKC/SWKGroep. Toevallig eindigde beide wedstrijden in een 9-8 overwinning. KCC/SO natural E1 won met die cijfers van koploper PKC/SWKGroep E5 en stijgt zelf naar de vierde plaats. KCC/SO natural D2 pakt met de 9-8 winst op PKC/SWKGroep D1 de eerste punten in de zaal en stijgt daardoor naar de vierde plaats. KCC/SO natural A2 versloeg KCR A1 met 25-17 en meldt zich in de top-3 van hun poule. Zij zijn nog altijd ongeslagen en kunnen volgende week goede zaken doen bij een overwinning op Fortis A1. KCC/SO natural 6 verpletterde Olympia 2 met 26-12 en is nog altijd ongeslagen koploper met Vriendenschaar 4, de tegenstander van volgende week. Ook KCC/SO natural 4 staat nog altijd gedeeld bovenaan na een ruime 14-23 zege op VEO 3. Zij spelen volgende week tegen Wageningen 3. 

TOP (A) - KCC/SO natural 
De ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk kreeg, na een zegereeks van vier wedstrijden, de deksel op de neus in Arnemuiden. Het zag een voorsprong van liefst acht punten, die het na 1 minuut in de tweede helft had opgebouwd, als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gesteund door het aanwezige publiek scoorde TOP (A) vervolgens de 20-20 en de 21-20. KCC/SO natural was niet meer bij machte om terug te komen en ging met een 23-21 nederlaag de bietenbrug op.

Een zure en zeer onnodige nederlaag voor de Capellenaren. Hierdoor zakt KCC/SO natural naar de tweede plaats waar het een voorsprong van drie punten had kunnen nemen. Het is nu de taak aan KCC om de tweede plaats te verdedigen tegen DeetosSnel uit Dordrecht, de nummer drie van de poule en een zeer jonge, maar ook zeer getalenteerde ploeg. 

Het volledige verslag leest u hier.

TOP (A) 2 - KCC/SO natural 2 
KCC/SO natural 2 wist gelukkig wél te winnen in Sporthal de Blikken en deed daarmee goede zaken in de strijd om de koppositie in de Reserve Hoofdklasse B. Door te winnen van TOP Arnemuiden 2 herstelde de ploeg van Robin Diepenhorst zich van de ietwat matige wedstrijd tegen PKC/SWKGroep 3 (20-11).

Uiteindelijk won KCC/SO natural 2 met 22-28 van TOP (A) 2, waardoor de zwart-witten de koppositie overnemen van de ploeg uit Arnemuiden. KCC staat dus bovenaan met 8 punten uit vijf wedstrijden. Achtervolgers zijn TOP (A) 2 en DeetosSnel 2 met 7 punten. Lukt het KCC/SO natural om als koploper het nieuwe jaar in te gaan? Dan moet er in ieder geval gewonnen worden van DeetosSnel 2, de tegenstander aanstaande zaterdag. 

Achilles A1 - KCC/SO natural A1 
KCC/SO natural A1 is ingedeeld in een loodzware poule met misschien wel 5 ploegen die kans maken op de kruisfinales. Toch moet het zich zien te handhaven in deze poule en dus is ieder punt is mooi meegenomen voor de ploeg van Sander Jacob en Mariska Vos. Tegen de bovenste ploegen wist het nog geen punten te pakken (al was het erg dichtbij tegen Oranje Wit A1) en tegen concurrent TOP/Quoratio werd gelijkgespeeld. KCC A1, nog altijd op zoek naar de eerste overwinning, moest dus punten pakken tegen Achilles A1 uit Den Haag. Zij stonden nog altijd puntloos onderaan in de Hoofdklasse en wisten ook tegen TOP/Quoratio A1 geen punten te pakken, al was het wel dichtbij. 

Uiteindelijk won KCC/SO natural haar eerste wedstrijd in de Hoofdklasse. Het versloeg Achilles A1 met 16-19. Door de overwinning stijgt KCC/SO natural naar de zesde plaats. Zit er zaterdag nog meer in tegen DeetosSnel A1? 

PKC/SWK Groep B1 - KCC/SO natural B1 
Op basis van eerdere resultaten en de stand in de zaalcompetitie zou men niet verwachten dat KCC/SO natural B1 zou gaan winnen in Papendrecht. Op het veld was PKC/SWKGroep B1 namelijk te sterk voor de Capellenaren en in de zaal was PKC/SWK Groep de te kloppen ploeg met 8 punten uit 4 wedstrijden.

Tot afgelopen zaterdag, want KCC/SO natural B1 verraste in Papendrecht in een spannende wedstrijd met veel verdedigende druk en een hoog tempo van beide kanten. In de eerste helft had de B1 van Wouter Schippers en Remon Brands het lastig tegen de koploper van de poule en het keek lange tijd tegen een achterstand aan. Toch lieten de spelers de koppen niet hangen en bleven knokken voor iedere bal. Met resultaat, want een veerkrachtig KCC/SO natural boog een achterstand om tot een voorsprong van twee punten. Uiteindelijk kwam PKC/SWK Groep nog terug tot een punt verschil, maar verder dan dat kwam het niet. De punten gingen naar Capelle aan den IJssel. Eindstand: 15-16!

Is de positiviteit het recept tot succes voor de B1? Daar lijkt het wel op. Door de knappe overwinning van KCC/SO natural B1 stijgt het naar de (gedeeld) eerste plaats. Aanstaande zaterdag gaat het op bezoek bij DeetosSnel B1, dat afgelopen weekend haar eerste wedstrijd verloor. Kan KCC/SO natural B1 ook tegen deze ploeg stunten? 

Achilles C1 - KCC/SO natural C1 
KCC/SO natural C1 reisde net als de A1 af naar Den Haag voor een ontmoeting met Achilles, een bekende ploeg voor de selectie van Wilco Knops en Yvar van Hijum. De laatste zege van de C1 dateerde alweer van drie weken geleden, dus wil het meedoen met de top, dan moest er gewonnen worden van Achilles C1. Uiteindelijk wist het in Den Haag met 6-12 te winnen van de nummer 7 uit de poule. Door de overwinning stijgt KCC/SO natural C1 naar de derde plaats. Volgende week gaat het op bezoek bij weer een oude bekende: Fortuna/Delta Logistiek C1. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 16 december 2023 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 18:45 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties