Op verzoek van het vijfde zou ik een gedicht moeten schrijven, maar de woorden tequila, 2 flessen wijn en 2 bananen rijmen niet zo lekker. Het waren volgens teamgenoten van Nick Fase de ingrediënten voor zijn voorbereiding op de wedstrijd tegen KCR 5. Die ingrediënten leidden tot succes, want uiteindelijk zou hij in die wedstrijd liefst 12 keer scoren. Mede door zijn bijdrage won KCC/SO natural 5 met 21-26 van KCR 5. Een uitstekend resultaat, waardoor het vijfde stijgt naar de vierde plaats. 

Niet alleen KCC/SO natural 5 was gisteren succesvol, maar ook andere resultaten zijn zeker het vermelden waard. Zo won KCC/SO natural F2 met liefst 4-12 van Olympia F2 en behoudt het de koppositie in hun poule. KCC/SO natural B3 versloeg Ventura Sport B1 met liefst 13-3, en KCC/SO natural B2 wist in Dordrecht een knappe overwinning te boeken op DeetosSnel B2 en pakt daarmee haar eerste punten. KCC/SO natural 4 herstelde zich van de nederlaag tegen Tempo 2 en won met 26-15 van HKC 3. 

KCC/SO natural - Oranje Wit 
In een prima gevulde Sporthal Schenkel won KCC/SO natural ook haar vierde wedstrijd in de Hoofdklasse B. Het versloeg rode lantaarndrager Oranje Wit met 30-18 en behoudt daarmee de koppositie in de poule. 

Het was Oranje Wit dat brutaal de 0-1 voorsprong nam, maar KCC stelde al gauw orde op zaken en boog de 0-1 achterstand om tot een 3-1 voorsprong. Oranje Wit kwam nog eenmaal terug tot 1 doelpunt verschil, want na de 4-3 door de uitploeg breidden de zwart-witten de voorsprong uit naar 8-3 om met 17-8 de rust in te gaan. Ook in de tweede helft ging het vrolijk verder met scoren, al was het zichtbaar geschrokken van de lelijke val van Jet Ittmann in de rust. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 30-18 overwinning voor KCC/SO natural. 

KCC/SO natural scoort dit seizoen over veel schijven. Dat was ook vandaag zichtbaar, want de hele KCC/SO natural-basis wist te scoren. Niet alleen Christian Dekkers was on fire, maar ook Eliza Roest. Beide spelers scoorden 8 doelpunten, goed voor 16 van de 30 doelpunten. Gertjan Meerkerk was goed voor 4 doelpunten, Milou Wierenga scoorde driemaal, Mariska Vos, Sven Wierenga en Mandy Biesbroek 2 keer, en Adriënne van Ofwegen 1 keer. 

Volgende week speelt KCC/SO natural tegen TOP Arnemuiden, dat afgelopen zaterdag foutloos was tegen Tempo 1. TOP en KCC gaan volgende week in sporthal De Blikken uitmaken wie er na die wedstrijd bovenaan staat. 

KCC/SO natural 2 - PKC/SWKGroep 3
Het was gisteren geen wedstrijd van hoogstaand niveau. Het aanwezige publiek werd niet getrakteerd op een doelpuntrijke wedstrijd waar in de vorige drie wedstrijden sprake van was. Desalniettemin wist KCC/SO natural 2 wederom de punten binnen te halen, waardoor de ploeg van Robin Diepenhorst stijgt naar de tweede plaats. 

PKC/SWK Groep nam in de beginfase de leiding, waarna KCC/SO natural langzaam, maar moeizaam terug kwam. Het liep die avond gewoon niet lekker, er werd niet met scherp geschoten, en PKC/SWK Groep bood prima weerstand. Daarom stond het ook in de tweede helft maar 12-11. Uiteindelijk begon het enigszins te lopen bij de Capellenaren, waardoor zij afstand namen van PKC. Uiteindelijk werd er met 20-11 gewonnen. Aanvallend was het niet best, maar de verdediging kreeg slechts 11 doelpunten tegen, wat een prima resultaat is. 

Door de overwinning stijgt het tweede naar de tweede plaats, met een punt achterstand op TOP 2 Arnemuiden. Zij speelden afgelopen zaterdag gelijk tegen GKV/Enomics 2. Ook de tweede teams van KCC/SO natural en TOP gaan volgende week uitmaken wie er na die wedstrijd de koploper van de poule is. 

KCC/SO natural A1 - Oranje Wit A1. 
KCC/SO natural A1 pakte vorige week haar eerste punt en is op jacht naar meer. Afgelopen zaterdag kwam het Dordrechtse Oranje Wit op bezoek. Een talentvol team dat na drie wedstrijden op de derde plaats stond. Zou het de ploeg van Sander Jacob en Mariska Vos lukken om te stunten tegen Oranje Wit A1? 

Helaas niet, al was de A1 akelig dichtbij een punt. KCC/SO natural had het sowieso lastig tegen Oranje Wit en keek 16 minuten voor tijd tegen een 16-19 achterstand aan. Steeds wanneer de A1 terug leek te komen, was het Oranje Wit dat de voorsprong weer uitbreidde. Tot in de laatste drie minuten, want waar de doelpuntenmachine van Oranje Wit stokte, scoorde KCC/SO natural wel en zo kwam het terug tot 24-25. In de laatste minuut kreeg de A1 nog twee zeer grote kansen op een gelijkmaker, maar helaas wist het de korf niet meer te vinden. KCC/SO natural schreeuwde om een strafworp, maar de arbiter vond het te licht, waardoor Oranje Wit de bal naar de aanval kon brengen en de 25 seconden gedisciplineerd uit kon spelen. 

Een domper voor de A1, dat zich uitstekend heeft teruggevochten in de wedstrijd, maar zichzelf niet weet te belonen. KCC/SO natural staat nu zevende achter TOP/Quoratio A1, dat wist te winnen van directe concurrent Achilles A1. Volgende week gaat KCC/SO natural op bezoek bij Achilles. Kan de A1 daar haar eerste overwinning behalen?

KCC/SO natural B1 - Oranje Wit B1 
De B1 van Wouter Schippers en Remon Brands is in vorm met 4 punten uit 3 wedstrijden. Er werd gewonnen van Sporting Delta B1 en Vitesse B1, en verloren van het sterke DSC B1. Afgelopen zaterdag kwam het sterke Oranje Wit B1 op bezoek, waarvan op het veld nog met klein verschil verloren werd. Ditmaal wisten de zwart-witten de punten wel thuis te houden. Er werd met 12-9 gewonnen van de ploeg uit Dordrecht, wat een uitstekende prestatie is voor de B1. 

Hierdoor pakt KCC/SO natural B1 wederom 2 punten tegen een Dordrechtse ploeg. Als gedeeld nummer 3 slaat de B1 een groot gat met de onderste nummers 4. Onder KCC/SO natural staan gedeeld nummers 5 Oranje Wit en Sporting Delta, met beide twee punten. Nummers laatst Vitesse B1 en KCR B1 zijn nog steeds op jacht naar de eerste punten, al maakte Vitesse B1 het PKC B1 wel redelijk lastig (11-7).

PKC/SWKGroep B1 is de tegenstander van volgende week. Wederom een oude bekende voor de B1, want zij speelden reeds tegen elkaar op het veld. Weet KCC/SO natural PKC haar eerste nederlaag toe te brengen of blijft PKC foutloos? 

KCC/SO natural C1 - HKV/Ons Eibernest B1
KCC/SO natural C1 is de vorm die het had op het veld even kwijt. Na drie wedstrijden wist de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum slechts een keer te winnen en gisteren kwam er tegen HKV/Ons Eibernest C1 een verliespuntje bij. De wedstrijd tussen KCC/SO natural C1 en De Eibers, onder leiding van ex-KCC-coach Jan Bongers eindigde in een 9-9 eindstand. 

Met een overwinning, twee gelijke spelen, en een nederlaag vinden we KCC/SO natural C1 terug op de vijfde plaats. Kan de C1 volgende week wel punten pakken als het op bezoek gaat bij Achilles C1? 

KCC/SO natural D1 - Victum/War Child D1  
Eindelijk wint KCC/SO natural weer. De ploeg van Ilona de Lange en Steven Verhoeff had het lastig in hun poule en leden na de overwinning op Die Haghe D1 twee nederlagen tegen Fortuna/Delta Logistiek D1 en Tempo D1. Daar kwam afgelopen zaterdag weer een overwinning bij: De Capellenaren versloegen het uit Houten afkomstige Victum/War Child met 15-8.

Door de overwinning stijgt KCC/SO natural D1 naar de gedeeld vierde plaats in de D-pupillen Hoofdklasse C. Aanstaande dinsdag 6 december speelt de D1 tegen nummer drie Groen Geel D1. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties