Afgelopen zaterdag moesten we tegen Deetos/Snel uit Dordrecht. Inzet voor beide ploegen was de aansluiting behouden met de top van het klassement. Na de belangrijke overwinning van verleden week tegen DOS’46 moest er vandaag maar eens doorgepakt worden. 

In een goed gevulde hal werd, met Femke in de plaats van Renate, aangetreden voor deze belangrijke wedstrijd. Het was een gelijk opgaande strijd waarbij om en om gescoord werd. DeetosSnel was steeds licht in het voordeel maar dat kwam voornamelijk omdat de scheidsrechter veel (kleine) overtredingen van KCC/Delta Logistiek wel en van DeetosSnel niet bestrafte. En daar waren regelmatig strafworpen bij. Gelukkig zou de scheidsrechter dit in de tweede helft anders gaan beoordelen. Na telkens 2 of 3 doelpunten achter gestaan te hebben kropen we langzaam dichterbij. Vlak voor rust was de schade redelijk beperkt . 11-9. Maar slap verdedigen met nog een minuut op de klok zorgde er voor dat DeetosSnel nog vol goede moed de kleedkamer kon opzoeken. Ruststand 13-10.

Hoewel in het begin van de tweede helft het veldspel redelijk goed verzorgd was kwam dat niet tot uitdrukking in de score. Gelukkig wist DeetosSnel hier geen gebruik van te maken en ook zij bleven minuten lang volharden in het “niet” scoren.  Het was KCC/Delta Logistiek dat als eerste de score opende en zo weer het gaatje terug bracht naar 2. Scheidsrechtelijke beslissingen vielen steeds vaker in ons voordeel  waardoor we steeds meer grip kregen op de wedstrijd. Onze meiden gingen zich ook nadrukkelijker roeren en mede dankzij hun inbreng werd het gaatje gedicht en kwamen we weer op gelijke hoogte namelijk op 16-16. Vanaf dit moment werd het een bloedstollende aangelegenheid. Zouden wij door kunnen drukken? Het was “erop en erover”. Lars komt de plaats van Raoul innemen en in deze opstelling moeten we het karwei afmaken.

Het blijft lang gelijk op gaan. Totdat een paar minuten voor tijd KCC/Delta Logistiek een klein gaatje slaat. 19-21. Dat lijkt beslissend maar DeetosSnel vertikt het om op te geven. Uit de volgende aanval wordt direct tegen gescoord wat de spanning weer helemaal terug brengt. KCC/Delta Logistiek raakt niet in paniek  en blijft beheerst korfballen. Een stip brengt de definitieve opluchting. Ondanks dat DeetosSnel weer direct de korf weet te vinden komt de overwinning niet meer in gevaar. 21-22 is daarmee de eindstand.  Een zwaar bevochten maar zeker verdiende overwinning die ons meteen op de gedeelde tweede plaats terecht doet komen.  Maar we zijn er nog lang niet. Met volgende week het sterke KZ/Hiltex op bezoek en de week erop de verre uitwedstrijd bij LDODK in Gorredijk moeten we stevig aan de bak. Maar de laatste wedstrijden moeten ons het vertrouwen hebben gegeven om ook deze klussen te kunnen klaren.

Doelpuntenmakers:  Stephan 7x, Koen 6x, Chantal 3x, Femke en Bobby beide 2x, Tessa  en Raoul beide 1x

 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties