Met ingang van dit seizoen sluit Hidde Weersma aan als fysieke trainer van de selectie. Daarmee nemen we afscheid van Arjan en Berry van Sportlijf die de spelers van de selectie afgelopen 7 jaar hebben bijgestaan en begeleid bij de stappen die ze fysiek hebben gezet, waar we ze enorm dankbaar voor zijn.

20230907   Hidde WeersmaHet aantal blessures in korfballand is hoog, zeker op het hoogste niveau. Achillespezen hebben het zwaar, banden krijgen soms flinke klappen te verduren. In onze zoektocht naar fysieke groei en minder non-contact blessures kwamen we als snel uit bij Hidde, een S&C coach (Strength & Conditioning coach) werkzaam op Papendal. S&C coaching is een ‘performance based’ manier van trainen, waarbij atleten worden geholpen bij het ontwikkelen van kracht, power, snelheid, beweeglijkheid, stabiliteit en conditie. Groei van deze fysieke vaardigheden en het lichaam voorbereiden op de fysieke belasting van wedstrijden, zodat het aantal (non-contact) blessures verminderd, is het ultieme doel.

Voordat Hidde aan de slag ging als S&C coach heeft hij zijn studie afgerond als bewegingswetenschapper, waarna hij is gaan werken op Papendal bij TeamNL. Daar begeleidt hij de nationale teams van paralympisch wielrennen en de talentploeg van het schaatsen. Daarnaast is Hidde zelf actief bij Hyrox, een relatief nieuwe sport, waar hij wereldkampioen werd <24 jaar in 2022 en 2023.

We zijn blij Hidde te kunnen toevoegen aan onze staf en te implementeren in ons nieuwe trainingsprogramma (daarover later meer). Vanaf deze week zal Hidde met de groep aan de slag gaan om de selectie optimaal voor te voorbereiden op het komende seizoen.

De TC

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 30 september 2023 tegen Valto 1 om 16:30 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties