Het zijn rare tijden. Dat hoor je veel om je heen. Wereldwijd ondervinden mensen de gevolgen van het corona virus. De zorg staat onder druk, de economie staat onder druk en het dagelijks leven staat stil. Zo ondervindt ook de sport de gevolgen van het virus.

De euforie was groot na het behalen van het kampioenschap. Een goed feestje, georganiseerd door de spelers van de selectie, werd gevierd. DJ Wip draaide de plaatjes aan elkaar, vergezeld door MC Orru. Een aantal supporters werden verkozen tot ‘de meest luidruchtigste’, ‘het drankorgel’ of ‘de trouwste’ van allemaal. Ook de vaste ondersteunende staf (Mark en Stephan als analysecrew en Nelis en Wim als verzorgers van de selectie) werd hierbij niet vergeten.
De beelden van de tegenstander, Oost-Arnhem, werd al volledig uitgepluisd door de vier trainers van de selectie. Gewapend met beelden, pen, papier en een Chinese rijsttafel in de bestuurskamer werd geen detail onbesproken gelaten. Achter de schermen werd het draaiboek alweer uit de kast getrokken. Kaartjes werden al verkocht. Plannen bij de supporters werden al gesmeed.

Toch mocht het niet zo zijn. De play-offs werden twee dagen voordien tot nader order afgeblazen. Een jaar lang strijden voor het kampioenschap. Was dat voor niks geweest? De overmacht waarmee KCC kampioen is geworden in de hoofdklasse A, gaf een goede uitgangspositie in de play-offs, met promoveren als ultieme doel. De groep groeide in het seizoen naar hun niveau en naar elkaar, wat resulteerde in de dubbel: S1 en S2 kampioen. Een teken dat de selectie misschien wel de hoofdklasse aan het ontgroeien is. De eerste stap was genomen en we waren klaar voor de tweede: de hoofdklassefinale. De selectie was klaar voor de strijd. Dat we goede papieren hadden voor het behalen van het kampioenschap van de hoofdklasse was duidelijk.

Binnenkort zal het besluit ten aanzien van het verdere verloop van de competitie bekend worden gemaakt door het KNKV. We volgen net als iedereen met spanning de ontwikkeling van het virus af en wachten de beslissing van het KNKV af over de afwikkeling van het zaal- en veldseizoen. Het ligt niet in onze handen, maar we hebben alle vertrouwen dat het KNKV de juiste beslissing zal nemen voor de sport en de betrokken verenigingen.

Wij maken ons intussen met onze handen letterlijk en figuurlijk op de rug klaar voor het volgende seizoen. We zijn blij dat we vroeg in het seizoen al de huidige staf blijvend aan ons konden verbinden richting het volgende seizoen en konden completeren met de komst van Jacco Glerum. Een fijne onderlinge samenwerking, waarbij wij de spelers aan de hand van de staf hun persoonlijke doelen zien oprekken en uitdagingen aangaan. De perfecte basis voor ontwikkeling.

Daarnaast krijgt de groep richting volgend seizoen langzaamaan zijn gezicht met het aantrekken van Femke Visser en Sanne Alsem. Welkome versterkingen van de selectie aangezien Sophie Dijkxhoorn jammer genoeg een punt achter haar korfbal carrière (moet) zet(ten) en Michelle Jongenburger en Demi van Oosten kampen met blessureleed.

Achter de schermen draait de TC nog door om alle randvoorwaarden voor komend seizoen in te vullen en willen jullie via deze weg graag op de hoogte houden. Hoe het volgende seizoen er uit zal zien is nog de vraag. We wachten de beslissing van het KNKV af, hopelijk zal die snel volgen. Wij zijn in ieder geval klaar met de huidige groep en versterkingen voor de strijd volgend jaar. Wordt vervolgd.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties