Nog drie competitierondes te gaan en dan gaan de play-offs van start met als hoofdprijs een ticket voor de hoofdklassefinale op 28 maart 2020 in Papendrecht. Voor KCC, dat vorig seizoen in drie wedstrijden uit de Korfbal League degradeerde, eigenlijk wel het ultieme doel dit seizoen. Samen met buurman Nieuwerkerk is men aan het strijden voor de bovenste plekken. Dit weekend stond Avanti/Post Makelaardij thuis op het programma en moest Nieuwerkerk in Amsterdam het opnemen tegen AW.DTV. Bij winst van KCC en het verlies van Nieuwerkerk komt KCC op 3 punten van Nieuwerkerk en is de 1e plek wel heel dichtbij. KCC speelde tegen Avanti geen sterke eerste helft. Avanti kon bijblijven, maar in de tweede helft waren 10 minuten genoeg om een ruime overwinning bij te schrijven.

20200215   KCC 1   Avanti 1In een matig gevulde sporthal Schenkel moest Avanti het stellen zonder Jordi van Zuidam. De speler is nog steeds geblesseerd. KCC kwam met de inmiddels vertrouwde acht binnen de lijnen. Binnen de minuut is het 1-0 door Middelkoop. Voor Avanti was het een must om te winnen omdat het in de onderste regionen bivakkeerde. Ondanks dat beide ploegen nog moesten zoeken naar de juiste afronding vlogen de doelpunten direct door de korf. Binnen de 5 minuten was het al 3-3. KCC scoorde makkelijk, alleen moest wel geduldig naar de juiste personen gezocht worden. Avanti verdedigde fel en ook KCC gaf hoge druk. Twee fel strijdende teams gaven elkaar geen millimeter ruimte. Ondanks de 3-3 moest de uitstraling in het veld omhoog. Veel balverlies door korte aanvallen kwam het spel van KCC niet ten goede. Avanti bleef makkelijk bij en beide ploegen scoorde om en om en als KCC halverwege een strafworp mist, wordt dit door Smaal wel weggepoetst, maar de scherpte moest blijven. Er was nog een kleine 11 minuten te spelen.

Dan weet KCC eventjes de korf niet meer te vinden en ziet Avanti hun spel beloond worden door uit te lopen naar 8-11. KCC moest bij de les blijven want de doelpunten werden te makkelijk weggegeven. Na de 8-11 een geduldig KCC dat nu Avanti van het scoren weet te houden en zelf de draad weer oppakt. Biesbroek en Oppe brengen de ploeg terug tot 10-11. Een snel tegendoelpunt van Avanti zorgt voor 10-12. Maar nu ook weer komt KCC via Biesbroek en Dekkers terug tot 12-12 door goede aanvallen 4 minuten voor de rust. Het verschil moet nu gemaakt worden, maar het tegendeel gebeurt; in plaats van door te drukken, is Avanti even los en schiet in de laatste minuten de 12-13 en 12-14 op het scorebord. Dekkers zorgt voor een 13-14 ruststand. Er is duidelijk werk aan de winkel. Avanti blijft aan het elastiek hangen maar dat moet in de tweede helft doorgeknipt worden. Alle spelers van KCC staan inmiddels op het scoringsformulier.

Na de pauze is het dezelfde Dekkers met de aansluiting na een lange Capelse aanval (14-14). KCC gaat op zoek naar goede acties die door de arbitrage beloond moeten worden, maar Middelkoop ziet zijn fraaie doorbraak niet op de stip eindigen. De strijd wordt wat aangewakkerd en beide ploegen gaan vol voor de acties. Middelkoop wordt vervangen door Sydney Schol om samen met Oppe te kunnen herhalen. En met Schol in de rebound is het altijd heerlijk korfballen. Het vak komt tot meerdere aanvallen. In het andere vak komt Middelkoop weer terug in het veld voor Behrens. Samen met Dekkers moet hij in dat vak voor de doelpunten zorgen. Na de 14-14 is het Oppe met een heerlijke actie onder de korf voor de 15-14 en daarna lijkt het kantelpunt in de wedstrijd te komen. In de 4e minuut wordt door scheidsrechter Keizer een afstandsschot van Oppe afgekeurd, wegens wat geduw onder de korf. In plaats van 16-14 wordt het een minuut later 15-15. Nu is het moment dat ook de Negende Man KCC een steuntje in de rug geeft. Net zoals in de eerste helft blijft Avanti telkens bij door om en om te scoren. KCC blijft altijd wel 1 tot 2 doelpunten voor, maar is nog steeds niet echt los van de tegenstander.

Met nog 10 minuten te gaan en met een stand van 21-20 komt KCC nu wel los van Avanti en is het Oppe die het startsein geeft met de 22-20. Avanti wisselt dan Vingerling voor Van der Hout en heeft in dat vak dan geen goede rebound meer. Wat was de achterliggende gedachte hier? Dan komen de dames van KCC in beeld en zorgt Biesbroek met twee goede schoten in 1 minuut er voor dat KCC het gat steeds groter ziet worden (24-20). Avanti neemt een time-out om de Capelse flow te onderbreken. KCC is aan zet en mag middels een strafworp de stand naar 25-20 tillen. Met dan nog een kleine 7 minuten op de klok en het feit dat Avanti niet meer zo zuiver is als de eerste helft, lijkt de wedstrijd in de knip te zitten. Het sterke optreden van Schol wordt door hem zelf beloond met de 26-20 en met nog 6 minuten te gaan is de overwinning een feit. Ook Smaal doet dan bij de 27-21 nog een duit in het zakje. Wederom een damesdoelpunt als Edens de 28-21 op het bord zet. In de laatste minuut komt Groeneweg in het veld voor Dekkers. Het laatste antwoord is van Avanti dat zorgt voor een 28-23 eindstand.

KCC kon in de eerste helft niet loskomen van Avanti dat goed bij bleef. In de tweede helft duurde het ook lang voordat het echte gat was geslagen, maar achteraf is de ruime overwinning genoeg voor de plaatsing voor de play-offs. Na de wedstrijd werd bekend, dat Nieuwerkerk verloren heeft in Amsterdam. Het is nu een kwestie van tijd voordat KCC definitief eerste wordt. Met AW.DTV thuis op 29 februari en een slotronde in Amsterdam tegen Rohda moet het gek lopen als dit niet gaat lukken. Nu kan eerst de batterij een weekje opgeladen worden, voordat de apotheose van de competitie aanvangt. Zaterdag 29 februari wordt het startsein gegeven om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

Doelpunten: Stefan Dekkers 9x, Bo Oppe 5x, Mandy Biesbroek en Anouk Edens ieder 4x, Sanne Smaal 2x, Tessa Noordzij, Mark Behrens, Julian Middelkoop en Sydney Schol ieder1x.

De wedstrijd is hier nogmaals terug te kijken.
Peter van Dieren maakte weer een mooie fotoserie.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 2 maart 2024 tegen LDODK/Rinsma Modeplein 1 om 19:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties