Voor KCC/SO natural zijn de belangrijkste korfbalweken dit seizoen aangebroken. In de komende weken is het aanhaken, of naar beneden kijken; wordt het handhaven, play-offs of directe degradatie? Aan de coaches Wolsink en Van der Steen de taak om de koppies de goede kant op te krijgen en er vol tegenaan te gaan. Het eerste examen vond zaterdagavond plaats in Bennekom, waar de return tegen DVO/Accountor op het programma stond. Een zwaar examen, waarbij een onvoldoende werd behaald door een 34-26 verlies.

20190126 DVO 1   KCC 1In de voorbeschouwing van DVO werd al aangekondigd dat Christian Dekkers weer terug was op het oude nest en de plek in had genomen van zijn broer Stefan Dekkers. Christian speelt toch nog steeds in Amsterdam en het was Stefan die in Bennekom aanwezig was. In een zeer compacte korfbalhal, waarbij je als toeschouwer moet oppassen dat je geen speler op je schoot krijgt, was ook deze wedstrijd het publiek niet veilig. Dit keer landde Steven Verhoeff achter de boarding in het publiek. De wedstrijd stond onder leiding van Van der Lucht en Alexander, die toch veel brandjes moesten blussen maar best wat meer begrip mochten hebben voor emotie. Het was een stevige kraker, dus het spel lag vaak stil.

Jack Potter maakte zijn debuut in de basis van de hoofdmacht, aangezien Mark Behrens vorige week zijn tweede gele kaart pakte en geschorst was. Potter deed met zijn vijf goals een aardige duit in het zakje. Dat het een belangrijke wedstrijd zou zijn, was de Negende Man ook opgevallen en die waren met veel mensen naar Bennekom afgereisd. De Negende Man zorgde ook voor de sfeer in de hal en overstemde het thuispubliek het gootste deel van de wedstrijd. De ploegen gingen er vol voor na het eerste fluitsignaal van Van der Lucht. Binnen 2 minuten was het al 2-3. Robbe de Wit kreeg te maken met Julian Middelkoop die het in de eerste helft goed deed tegen deze lange heer. Tot de 5-5 in de 7e minuut gaat de wedstrijd gelijk op. Snelle tegengoals achter elkaar betekende voor KCC/SO natural dat het verdedigend scherper moest zijn. Wanneer Verhoeff dan in de 7e minuut finaal ondersteboven wordt gelopen, oordeelt Van der Lucht, dat het "slechts" een vrije worp is. Begrijpelijke commotie en emotie aan de kant van KCC/SO natural, want wat is dan wel een strafworp? Dan is het DVO dat wegloopt bij KCC/SO natural naar 9-5. De doelpunten vallen aan Bennekomse zijde wel erg makkelijk en verdedigend heeft KCC/SO natural het niet op de rails. Focus is het codewoord.

Na een Capelse time-out schiet Demi van Oosten KCC/SO natural terug tot 9-7. Zij krijgt in de wedstrijd wel erg veel ruimte van Boadi, die ze optimaal zou benutten. DVO/Accountor komt op 11-7 en KCC/SO natural scoort via Jack Potter de 11-8. Daarna wordt de wedstrijd wat grimmiger en moet Van der Lucht het kort houden. Wanneer Dekkers en Van Haren bij Van der Lucht op bezoek zijn geweest en beide coaches gesommeerd worden om de emoties wat in bedwang te houden, kan de wedstrijd weer verder gaan. Aanvallend mag KCC/SO natural nog feller worden want ook DVO kleunt erin. Vijf minuten lang geen goals aan beide zijden. Pas wanneer de klok de 18e minuut aangeeft vallen de doelpunten weer, alleen niet aan de zijde van KCC/SO natural. De thuisploeg schiet door naar 14-8, waarna KCC/SO natural pas in de 20e minuut de 14-9 kan scoren door Mandy Biesbroek. Wederom aan de zijlijn veel emoties wat Van der Steen op een gele kaart komt te staan. Inmiddels is de stand vier minuten voor de pauze opgelopen naar 16-9. Door een time-out aan Capelse zijde moet er eventjes rust komen. Wanneer Verhoeff dan een bal wil binnenhouden, vliegt hij over de boarding en zijn de daar zittende toeschouwers niet veilig. De spelers gaan bij een 19-12 stand naar de kleedkamers. Werk aan de winkel voor Wolsink en Van der Steen.

Na de pauze een lange eerste Capelse aanval die door Demi van Oosten wordt afgerond met de 19-13. De door Van Oosten verkregen ruimte wordt nu optimaal uitgebuit. Inmiddels is Orru in het veld gekomen voor wat verdedigende druk op Meerkerk. Wanneer KCC/SO natural terugkomt in de wedstrijd, blijft DVO meescoren en is het verschil vijf goals. De wedstrijd blijft fel wat in een degradatiekraker hoort, maar wederom moet de arbitrage orde op zaken stellen, maar een stukje betrokkenheid in de wedstrijd zou ook moeten mogen. Inmiddels zijn er tien minuten gespeeld en is de thuisploeg uitgelopen naar 25-18. De statistieken geven aan dat KCC/SO natural meer kansen produceert, alleen het rendement moet omhoog. KCC/SO natural kan de scoringsdrift van DVO geen halt toe roepen. Van Ofwegen scoort in de 12e minuut de 26-20. Verdedigend moet het veel beter. De thuisploeg gaat door en komt op 28-20, halverwege de tweede helft. Mondjesmaat blijft KCC/SO natural bij met de score, maar kan helaas de wedstrijd niet meer keren. Met nog 6,5 minuut te gaan is het zelfs 32-22. In de laatste minuten scoort KCC/SO natural nog vier keer, waardoor de eindstand op 34-26 komt. 

Het gat tussen KCC/SO natural en DVO is nu opgelopen naar 4 punten met ook nog een negatief onderling resultaat. Een kraker die voor KCC/SO natural verkeerd uitpakte. Maar wel een wedstrijd waar supportersvereniging de Negende Man tot de laatste minuut achter de ploeg stond. Geweldig!

De wedstrijd van het jaar is komende zaterdag in sporthal Schenkel om 20:00 uur tegen DeetosSnel. Daar moet het gaan gebeuren. Lukt het Wolsink en co. om DeetosSnel op 2 punten te zetten (en het onderling resultaat te verbeteren) of gaat DeetosSnel een voorsprong pakken? Strijd, passie en hopelijk een mooie pot korfbal in Capelle aan den IJssel. Zorg dat je op tijd bent, want het zou zomaar eens heel erg druk kunnen worden.

Doelpunten: Mandy Biesbroek en Julian Middelkoop ieder 6x, Demi van Oosten en Jack Potter ieder 5x, Stefan Dekkers 3x en Adrienne van Ofwegen 1x.

De wedstrijd kan je hier nogmaals terugkijken

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties