De bekercompetitie zit er bijna op. Zowel KCC/SO natural B1 als de A1 hebben zich geplaatst voor de finale. De B1 speelde dinsdag 24 april 2018 thuis tegen Albatros B1. Deze 1e klasser uit Zwijndrecht moest zich verzetten tegen de hoofdklasser. De ploeg uit Zwijndrecht had het lastig. De rust kwam bij 18-2. In de tweede helft bleef KCC/SO natural doorgaan met scoren en eindigde de wedstrijd in een 28-8 overwinning. De finale was bereikt.

De dag erna, woensdag 25 april 2018 moest de A1 afreizen naar Dordrecht waar het gastheer DeetosSnel A1 trof. De zaterdag ervoor nog een dikke nederlaag geleden tegen dezelfde ploeg in de competitie. Ook nu was KCC/SO natural A1 niet compleet en speelde het met een halve A2. De spelers verweerden zich goed. De weersomstandigheden waren verre van ideaal. Koud, maar vooral de windturbinele stond aan over het Dordtse veld, waardoor de doelpunten uiterst schaars waren aan beide kanten. Ook voor de supporters was het koukleumen langs de kant. De rust kwam bij 5-7, een mooie uitgangsposititie voor de ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk. Na de pauze kwam DeetosSnel terug en werd het erg spannend wie er zou winnen. De wedstrijd werd afgefloten bij een 11-11 stand.

De scheidsrechter had zich goed voorbereid en na de toss mocht KCC/SO natural de bal uitnemen. Zoals het wedstrijdreglement zegt werd er 2x5 minuten verlengd. Ook in deze 10 minuten kwam er geen winnaar (12-12), dus moest de wedstrijd van de stip beslist worden. Beide teams zaten er doorheen en hadden het koud waardoor de strafworpen niet altijd door de mand vlogen. Uiteindelijk was het Marleen Taal met de allesbeslissende strafworp die ervoor zorgde dat KCC/SO natural verassend de titelfavoriet uitschakelde. Eindstand 15-16.

Zowel de B1 als de A1 naar de bekerfinale. Een mooie reclame voor de club. 

Bekerfinales 29 mei 2018
19:15 uur    Sporting Delta B1 - KCC/SO natural B1
20:30 uur    KCC/SO natural A1 - Vriendenschaar (H) A1

Sportpark Hellestraat te Oud Gastel, bij KV Juliana (40x20). Dit is een goede 40 minuten rijden vanaf KCC/SO natural!! 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 10 juni 2023 tegen KZ/Thermo4U 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties