Beste ouders/spelers van KCC/CK Kozijnen,

In de zaal zullen velen, ouders en spelers, weer als zaalwacht gaan optreden, wat dat precies inhoudt lezen jullie hieronder.

Wat wordt er van de zaalwacht verwacht?
Als vereniging zijn we zowel naar de korfbalbond als de gemeente toe verplicht zaalwachten aan te stellen bij wedstrijden van KCC/CK Kozijnen in Sporthal Schenkel.
Feitelijk is de zaalwacht verantwoordelijk voor het goede verloop van de wedstrijden in de hal(len).

Wat houdt dit nu in de praktijk?
De zaalwacht van de eerste wedstrijd moet tenminste een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig zijn en dient zich te melden bij de zaalbeheerder.

De zaalwacht heeft als taken:

  • Zorgdragen voor de aanwezigheid van de verbandtrommel. De verbandtrommel is aanwezig in het clubhuis;
  • Ontvangst van de scheidsrechter. Deze dient zich te melden bij u als zaalwacht.
  • De zaalwacht deelt de scheidsrechter vóór aanvang van de wedstrijd mee hoe laat de wedstrijd uiterlijk moet worden beëindigd. De scheidsrechter dient zich hieraan te houden. Dit is uitermate belangrijk! Uitloop van de wedstrijden is in principe NIET toegestaan. Dus als een wedstrijd later begint, dient in overleg met de scheidsrechter de wedstrijd te worden ingekort. De zaalwacht is eindverantwoordelijk en heeft de eindbeslissing over de duur van de wedstrijd!
    Het gebeurt regelmatig dat wedstrijden in de ochtenduren al uitlopen. Dit komt mede doordat de KCC-teams in de pauze de bespreking hielden in de kleedkamers van onze eigen accommodatie. Ter voorkoming dat dit de reden van de uitloop gaat worden, heeft de zaalbeheerder daarom ons de gelegenheid geboden om kleedkamer 3 en 4 te gebruiken als ruimte voor de wedstrijdbesprekingen. Alle teams dienen hier dan ook hun bespreking te houden.
  • Bediening scorebord. Wanneer dit bij de eerste wedstrijd opgesteld dient te worden, dient u zich te melden bij de zaalbeheerder;
  • Eventueel een andere scheidsrechter aanwijzen, indien een scheidsrechter niet komt opdagen. Dit kunt u veelal met de aanwezige KCC-coaches bespreken;
  • Zorgdragen voor orde in de speelzaal maar ook in de gangen van de hal. Denk wat betreft de speelhal bijvoorbeeld aan kinderen die spelen met een bal in de hal terwijl er een wedstrijd gaande is. Dit kan als vervelend worden ervaren dan wel gevaar opleveren voor de spelers in de wedstrijd of afval van spelers/ouders dat rondslingert in de hal;
  • Zorgdragen dat er geen spelers, ouders met straatschoeisel op de speelvloer komen;
  • Zorgdragen dat er geen drink- en etenswaren in de hal worden genuttigd;
  • De zaalwachten die de laatste wedstrijd in de hal hebben zijn verantwoordelijk dat al het materiaal wordt opgeruimd.

INDIEN U IETS NIET WEET, VRAAG HET DAN GEWOON AAN EEN AANWEZIG KCC-LID/TRAINER/COACH OF DE ZAALBEHEERDER!

Succes!!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties