KCC/SO natural heeft lang mogen genieten van de behaalde successen van vorig jaar: verschillende jeugdteams werden kampioen, KCC/SO natural C1 werd derde op het NK in Roden, en voor KCC/SO natural 1 was viermaal scheepsrecht. Het promoveerde na de gewonnen Hoofdklassefinale tegen Avanti samen met KCC/SO natural 2 naar de Korfbal League, waardoor beide teams nu zowel op het veld als in de zaal op het hoogste niveau acteren. Na een lange en welverdiende zomerstop breekt er een nieuw seizoen aan, en dat betekent nieuwe kansen voor alle teams. Het zal een lastig jaar worden voor KCC, dat zich dit jaar mag meten met de top van Nederland. Een jaar van overleven, maar vooral ook een jaar van genieten en ontdekken. Eindelijk. Het seizoen gaat beginnen, zoals altijd weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing!

KCC/SO natural 1 
KCC/SO natural kende vorig seizoen veel sportieve successen. Het promoveerde dan eindelijk naar de Korfbal League en het wist zich te verzekeren voor een vierde seizoen in de Ereklasse. KCC mag zich dus zowel op het veld als in de zaal meten met de topploegen, met handhaving als doel. De ploeg is redelijk intact gebleven. Het nam afscheid van de gestopte Sven Wierenga, maar versterkte zich wel met de van AW.DTV teruggekeerde Demi van Oosten, die vorig jaar al wat Korfbal League-ervaring heeft opgedaan met de Amsterdamse ploeg. Verder weinig wijzigingen in de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk, dat ook dit jaar een sterk tweede achter zich heeft. 

Op het veld treft KCC/SO natural in Blauw-Wit, AW.DTV, Fortuna/Delta Logistiek, LDODK/Rinsma Fashion en KZ/Hiltex bekende tegenstanders. De zwart-witten speelden vorig veldseizoen al tegen KZ/Hiltex, en kruiste het seizoen ervoor al de degens met de vier overige ploegen. Daarnaast is de Ereklasse een mooi voorproefje op het Korfbal League-seizoen, al zal de nadruk bij de meeste ploegen op de zaal liggen. Wat kan KCC tegen deze tegenstanders? Dat gaan we vanaf zaterdag 9 september zien, als het de competitie begint met een uitwedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek. 

KCC/SO natural 2 
Ook KCC/SO natural 2 acteert dit seizoen op het hoogste podium. Het wist zich op het veld wederom te handhaven, ondanks een slechte serie in de tweede helft van het veldseizoen, en haar derde kampioenschap op rij in de zaal werd dit keer wel beloond met promotie naar de Reserve Korfbal League. De ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink speelt net als het eerste tegen bekende tegenstanders. Alleen AW.DTV 2 is nieuw voor de Capellenaren.

KCC/SO natural 2 wist zich steeds met 6 a 7 punten te handhaven, na telkens een prima eerste helft veld, en vervolgens een mindere tweede helft. Zal dat dit jaar ook zo zijn? In ieder geval is ook deze poule een mooi voorproefje op de Reserve Korfbal League in de zaal. KCC/SO natural 2 begint het seizoen op zaterdag 9 september in Delft, tegen Fortuna/Delta Logistiek 2. 

KCC/SO natural A1 
Na een jaar in de Overgangsklasse is KCC/SO natural A1 weer terug in de A-junioren Hoofdklasse. Daartegenover staat wel de degradatie in de zaal. Doel dit jaar dus is handhaving op het veld en promotie in de zaal. De A1-selectie van Sander Jacob en Niels Molendijk, die overkwam van Vitesse, is bijna dezelfde als vorig jaar. Julian Middelkoop speelt dit seizoen in de senioren en zijn plaats wordt ingevuld door Willem Slappendel, die vorig jaar ook al regelmatig inviel bij de A1. Verder bestaat het team uit Timo van Dieren, Quinten van Dieren, Thom Nagtegaal, Annick van der Kooij, Dominique Brands, Aisha van Driel en Anouk Edens.

De A1 kende een uitstekende voorbereiding, waarin het onder andere met ruime cijfers van Nieuwerkerk A1 en Vitesse A1 en won tijdens het Alsem Jeugd League toernooi ook van DSC A1. Laatstgenoemde twee ploegen zitten op het veld bij KCC in de poule en lijken de concurrenten voor KCC tegen degradatie. De Capellenaren zitten ook dit jaar in een sterke poule met onder andere PKC, Oranje Wit, Fortuna, DeetosSnel en Groen Geel. 

De ploeg is bijeengebleven en gedurende het vorige seizoen flink gegroeid. En gezien de positieve oefenresultaten van de A1, zijn wij benieuwd wat de ploeg kan uitrichten op het hoogste juniorenniveau, te beginnen met een uitwedstrijd in Eindhoven tegen DSC A1. 

KCC/SO natural B1 
Met KCC/SO natural B1 zien we een vrij 'nieuw' team, bestaande uit vier spelers die vorig jaar in de B1 zaten, en drie spelers uit de C1. De van NIO overgekomen Bas Stuurstraat completeert het achttal, dat dit jaar onder leiding staat van de fanatieke coaches Steven Verhoeff (vorig seizoen KCC/SO natural D1) en Michiel Last (vorig seizoen KCC/SO natural 3). 

KCC speelde in de voorbereiding al tegen twee tegenstanders uit de poule, namelijk PKC B1 en DSC B1. Tegen PKC B1 werd in een spannende en leerzame wedstrijd gewonnen, terwijl de B1 tijdens het Alsem Jeugd League toernooi haar meerdere in DSC B1 moest erkennen. De behaalde resultaten bieden uiteraard nog geen garantie voor succes in de competitie, maar het zijn wel goede leermomenten voor de B1, dat tweede werd op het Nederlands Kampioenschap Beachkorfbal. 

Komende zaterdag start de B1 de competitie tegen DeetosSnel B1 uit Dordrecht. Kan de ploeg van Michiel Last en Steven Verhoeff dan al de eerste punten bijschrijven? 

KCC/SO natural C1 
Nog voordat het seizoen begonnen was, had KCC/SO natural C1 haar eerste titel al binnen: De C1 werd Nederlands Kampioen Beachkorfbal, wat een mooie opsteker is voor de selectie van Remon Brands en Thom Brandse. Verder oefende de C1, een mix van oud C1-, C2-, D1-spelers en de van DeetosSnel overgekomen Lotte Larooij, tegen Kinderdijk C1 en op het Alsem Jeugd League toernooi werd het derde. 

De C1 is ingedeeld in een interessante poule met HKV/Ons Eibernest C1, Fortuna/Delta Logistiek C1, Achilles C1, ONDO C1, DVO/Accountor C1, Maassluis C1 en Kinderdijk C1. De eerste tegenstander van de C1 is promovendus Maassluis C1, dat vorig seizoen derde op het NK C1e klasse werd. Een op het oog lastige tegenstander, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden voor de zwart-witten!

En verder…
Verder staat er een mooi seizoen te wachten voor alle KCC/SO natural-teams. Wat gaan KCC/SO natural 3 en 4 bijvoorbeeld doen in de Reserve Overgangsklasses? Hoe gaat KCC/SO natural A3, dat dit seizoen wedstrijdkorfbal speelt, het doen? Wat voor mooie dingen gaan we zien van onze jongste F-talentjes? Veel om op te noemen in ieder geval, laten we er weer een mooi seizoen van maken!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties