Door de onnodige nederlaag in Arnemuiden tegen TOP vorige week, namen de Zeeuwen de koppositie over van KCC/SO natural. KCC/SO natural speelde zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen achtervolger DeetosSnel en moest dus winnen om TOP in het vizier te houden. Dat lukte, maar KCC/SO natural maakte het nog onnodig spannend: 23-24.

20161217   DeetosSnel 1   KCC 1Het was zaterdag jl. hopelijk, hoe dichter bij Dordt, hoe scherper KCC/SO natural wordt. Die scherpte was in de eerste helft redelijk onder controle maar moest nog wel veel bijgeschaafd worden. Nadat de spelers waren voorgesteld, kon scheidsrechter Pellikaan even na 20:00 uur influiten voor de "kraker" tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst. Wedstrijden tussen DeetosSnel en KCC/SO natural hebben altijd wel iets extra's. Na het "foutje van Arnemuiden" was KCC/SO natural verplicht hun hondstrouwe supporters, die in grote getale waren afgekomen op deze wedstrijd iets terug te geven en wel twee punten.

De gretigheid van KCC/SO natural spatte er direct vanaf. Binnen 15 seconden was DeetosSnel de bal kwijt en kon KCC/SO natural beginnen aan hun aanval. Binnen de minuut was het Mariska Vos die de 0-1 binnenschoot. Snel daarna was het Jimin de Vries, die deze avond een hoofdrol zou vertolken, die de 1-1 binnen tikte. DeetosSnel werd deze avond door vrijwel alleen De Vries in de wedstrijd gehouden. Hij scoorde 13 goals, waarvan 9 strafworpen/vrije ballen. Scheidsrechter Pellikaan was erg scheutig met het geven van strafworpen, vooral in de 1e helft. Maar liefst 11 keer mocht men vanaf 2,5 meter aanleggen. Na de 1-1 pakte de thuisploeg een 2-1 voorsprong door Van Rosmalen die vrij onzichtbaar was in de wedstrijd met dank aan Dekkers. Tot aan de 5e minuut ging de wedstrijd gelijk op. Er werd om en om gescoord. Toch moest de pasing bij de Capellenaren scherper en moest er rust in de tent komen. Veelal 1-schots aanvallen. Na de eerste 5 minuten pakte KCC/SO natural voor het eerst een gat in de wedstrijd. Via tweemaal Roest en Dekkers was het in de 10e minuut 3-6. Inmiddels had het "strafworpensyndroom" zich weer laten zien. KCC/SO natural miste weer vanaf de stip en dit zou niet de laatste keer zijn deze wedstrijd. DeetosSnel bleef in de wedstrijd want KCC/SO natural was af en toe te gretig wat leidde tot veel strafworpen. DeetosSnel op 5-7 met nog 12 minuten te spelen. Tussendoor vloog er nog een DeetosSnel speler half door de boarding vlak voor de Capelse supporters. Men deed er ook alles aan om een bal te willen hebben. Hierna volgde een doelpuntloze periode van 5 minuten. Beide teams waren op zoek naar kansen maar die werden niet verzilverd.

Na een schotklokoverschrijding van de thuisploeg kwam men wel terug tot 6-7, maar door doelpunten van broer en zus Wierenga was het gat weer drie, te weten 6-9. Maar DeetosSnel bleef komen en liet zich niet van de wijs brengen. Inmiddels zaten de Capelse supporters opmerkelijk te genieten. Via Twitter kwam het "bizarre" bericht binnen dat KVS in eigen huis had gewonnen van TOP (A). Eerst even tweemaal lezen, want was het echt zo? Ja, dat was zo en dus moest KCC/SO natural nu alles geven om weer alleen aan kop te komen. Inmiddels was dit ook doorgekomen op de reservebank en men wist nu wat er te doen stond.

Het gat tussen beide teams bleef telkens 2 tot 3 doelpunten. Via 7-9 en 9-11 wrd het met 10-11 en nog 2:18 op de klok weer spannend. In de laatste 2 minuten werd er nog zevenmaal gescoord. Eén minuut voor tijd was de coach van DeetosSnel het niet eens met een zuivere strafworp voor KCC/SO natural en uitte dit zodanig richting Pellikaan, dat die geel moest trekken voor de coach. De inmiddels genomen strafworp was de 10-13 voor KCC/SO natural. Gertjan Meerkerk die deze avond het doelpuntenvirus goed te pakken had, hij schoot 8 uit 24 (33%). zorgde voor de 10-14. Met nog 0:20 was het weer een strafworp voor DeetosSnel (11-14), maar 7 seconden voor de pauze was het Sven Wierenga die, ook door een stip de 11-15 mocht aantekenen. Met nog 1,7 seconden op de klok was het Van Rosmalen die de ruststand op 12-15 bracht.  

Na rust kwam de ploeg van Van Vloten en Verberk als een raket uit de kleedkamer. Net zoals in Arnemuiden had Meerkerk al na 14 seconden de mand gevonden (12-16). In de 6 minuten die daarop volgde was KCC/SO natural de baas in de DeetosSnel-hal. Geen goals van de thuisploeg, wel goals voor de gasten. Door de felle druk van KCC/SO natural kreeg DeetosSnel nauwelijks goede kansen. Inmiddels door doelpunten van Sven Wierenga, Christian Dekkers en Gertjan Meerkerk stond het na 7 minuten gespeeld te hebben 12-19. Wedstrijd gespeeld zou je zo zeggen, maar DeetosSnel gaf niet op en bleef komen. De supporters weten sinds vorige week echter dat ook een 7 punten voorsprong geen garantie is voor de winst en dat scenario leek zich te gaan herhalen. Jimin de Vries schoot DeetosSnel terug tot 15-19. DeetosSnel wisselde veel om de juiste poppetjes in het juiste vak te krijgen. Maar ondanks de 15-19 tussenstand tilde KCC/SO natural de stand naar 16-21 met nog een kleine 12 minuten te spelen. Lijkt voldoende, maar gezien het wedstrijdverloop kon alles nog gebeuren. De thuisploeg had ook vaak pech door ballen die uit de mand rolden.

In de laatste 10 minuten kwam KCC/SO natural moeizaam tot scoren. De wedstrijd werd ongemeen spannend en Pellikaan en Van den Heuvel moesten scherp blijven tot het laatste fluitsignaal, want DeetosSnel kwam terug tot 20-24 met nog ruim 3 minuten te spelen. En bij KCC/SO natural ging net als vorige week veel mis in de slotfase. Je zou denken, blijf rustig en scoor gewoon mee. Dat laatste lukte niet en de thuisploeg kwam zelfs met nog 1:19 op de klok terug tot 22-24. Wanneer KCC/SO natural, met nog precies 1 minuut op de klok, een enorme fout begaat door in het voorveld een overtreding te maken, wat leidt tot een stip, nemen Van Vloten en Verberk een time-out. DeetosSnel weet de 23-24 te scoren en dan houdt iedereen uit Capelle zijn adem in. Gaat het dan alsnog fout? Geeft de ploeg de ruime voorsprong alsnog weg? Met nog 33 seonden te spelen een schotklokoverscheiding van KCC/SO natural en DeetosSnel krijgt nog een aanval. Met nog 3,2 seconden op de klok vliegt een DeetosSnel heer naar binnen en, van een afstand, lijkt het erop dat hij in de rug wordt gezeten. Iedereen bij DeetosSnel veert van de stoel en claimt een strafworp, maar scheidsrechter Pellikaan, die al veel strafworpen aan DeetosSnel had gegeven in de wedstrijd, oordeelt dat er niks aan de hand was en KCC/SO natural komt met de schrik vrij. Uiteindelijk wordt Jimin de Vries topscoorder bij DeetosSnel met 13 goals, waarvan 6 strafworpen en 3 vrije ballen en een schotpercentage van 13%. Gertjan Meerkerk is de topscoorder van KCC/SO natural met louter afstandschoten en een schotpercentage van maar liefst 33%.

Onnodig spannend dus in Dordrecht, maar door de verrassende nederlaag van TOP tegen KVS/Maritiem staan we nu toch weer aan kop. Achteraf is het "koffiedik kijken". Wat nu als we vorige week hadden gewonnen in Arnemuiden, dan zou het gat nu al 5 punten zijn geweest. Maar we moeten alleen vooruit kijken. KCC/SO natural sluit 2016 af als lijstaanvoerder en speelt in het nieuwe jaar tweemaal thuis. Op 7 januari speelt het tegen KVS/Maritiem gevolgd op 14 januari tegen Sporting Delta. Hopelijk kan men in 2017 doorgaan met winnen!

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 8x, Sven Wierenga 6x, Eliza Roest 3x, Mariska Vos, Christian Dekkers en Mandy Biesbroek ieder 1x en Milou Wierenga 1x.

Foto's van deze wedstrijd van Peter van Dieren vind je hier.

De overige uitslagen:
- KVS/Maritiem - TOP 25-23
- Oranje Wit - Avanti 14-19
- Sporting Delta  - Tempo 23-17

Kijk hier voor de stand in de Hoofdklasse B.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties