Met een nieuwe speelronde voor de deur is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing, waar we zoals gewoonlijk vooruitblikken op een hoop interessante wedstrijden. Liefst vier KCC/SO natural teams zijn morgen aan de Vorrinklaan te vinden: KCC/SO natural 1, 2, A1 en B1 spelen daar allemaal tegen DeetosSnel. Daarover later meer.

 Want er zijn genoeg andere interessante wedstrijden morgen. KCC/SO natural E1, dat vorige week nog PKC/SWKGroep E5 versloeg, gaat nu in Papendrecht op bezoek bij diezelfde ploeg. Lukt het de ploeg van Ivette Voordendag, Arie den Boon en Jan v.d. Berg om wederom te winnen van PKC/SWKGroep E5? KCC/SO natural D2 verloor afgelopen dinsdag van Korbis D1 en heeft daarom wat recht te zetten aanstaande zaterdag. Dan speelt het tegen KOAG D1, dat net als KCC/SO natural D2 nog maar een keer wist te winnen. KCC/SO natural B3 gaat op bezoek bij de sterke koploper Twist B1, en KCC/SO natural 6 en Vriendenschaar (H) 4 gaan in Hardinxveld-Giessendam uitmaken wie er na deze speelronde koploper is. 

DeetosSnel - KCC/SO natural - DeetosSnel-hal, Dordrecht - 20:00 uur
KCC/SO natural moest afgelopen weekend voor het eerst twee punten afstaan aan de tegenstander (23-21 nederlaag tegen TOP (A) ), maar veel tijd om te treuren is er niet. De ploeg van Van Vloten en Verberk zal de draad weer moeten oppakken tegen DeetosSnel, een jonge ploeg die zich momenteel prima staande houdt in de Hoofdklasse B.

KCC/SO natural zal nog een aantal namen kennen van de vorige officiële ontmoeting twee jaar geleden, maar verder is de basis van DeetosSnel sterk veranderd. Verjongd vooral, met (voor KCC) nog een aantal bekenden, zoals Björn van Rosmalen, Jimin de Vries (ex-KVS) en Fenna Zwang. Verder bestaat DeetosSnel vooral uit de A1 die twee jaar gelden o zo succesvol was, zowel op het veld als in de zaal. Deze ploeg lijkt in de toekomst kans te maken om weer mee te doen om promotie naar de Korfbal League, of kan dat dit seizoen al?

Want de ploeg uit Dordrecht is helemaal niet verkeerd begonnen aan het zaalseizoen. Het verloor weliswaar van Tempo en Avanti, maar is de sterkste in Dordrecht met twee ruime overwinningen op Oranje Wit en Sporting Delta en ook KVS/Maritiem werd verslagen door DeetosSnel. Het bezit momenteel de gedeeld derde plaats, samen met Tempo. Had DeetosSnel vorige week gewonnen van Avanti, dan had het samen met KCC/SO natural tweede gestaan.

Maar met 9 wedstrijden te gaan is een tweede plaats nog altijd mogelijk voor de ploeg uit Dordrecht. Sterker nog, het kan dit weekend al tweede staan mits het wint van KCC/SO natural. Daar willen de Capellenaren uiteraard een stokje voor steken. 

Richard van Vloten gaf in een interview met het Capels Dagblad al aan dat KCC/SO natural van zichzelf verloor in plaats van TOP arnemuiden. Geen reden tot paniek dus, maar KCC zal aanstaande zaterdag in ieder geval uit een ander vaatje moeten tappen om de punten mee naar huis te nemen. DeetosSnel zal er in ieder geval op gebrand zijn om de punten thuis te houden, want zij wonnen in het zaalseizoen 2013/2014 voor het laatst van de zwart-witten. En dat was heel toevallig in de Deetos-hal. 

DeetosSnel 2 - KCC/SO natural 2 - DeetosSnel-hal, Dordrecht - 18:15 uur
KCC/SO natural veroverde vorige week de koppositie van TOP Arnemuiden en zal deze morgen weer moeten zien te verdedigen als het op bezoek gaat bij DeetosSnel 2. DeetosSnel 2 heeft slechts een punt minder heeft dan de ploeg van Robin Diepenhorst. 

DeetosSnel 2 draait een prima seizoen en verspeelde tot op heden nog maar drie punten. GKV/Enomics 2 was met 26-18 te sterk voor de ploeg uit Dordrecht en tegen PKC/SWKGroep 3 eindigde de wedstrijd in een 17-17 gelijkspel. Tegen de overige teams werd gewonnen en vooral afgelopen twee wedstrijden zette DeetosSnel grote uitslagen neer. Waar het twee weken geleden nog KCC-beul Nieuwerkerk 2 met 32-19 versloeg, won het afgelopen week met liefst 12-37 van Nic./Alfa-college. 

Een ploeg om in de gaten te houden dus. KCC/SO natural 2 zal in ieder geval de zegereeks van vier wedstrijden willen voortzetten. Kan het ook in Dordrecht winnen? 

DeetosSnel A1 - KCC/SO natural A1 - DeetosSnel-hal, Dordrecht - 15:30 uur
Ook KCC/SO natural A1 reist morgen af naar Dordrecht. De ploeg van Sander Jacob en Mariska Vos boekte vorige week haar eerste overwinning in de A-junioren Hoofdklasse en is op jacht naar meer. Wellicht kan het verrassen tegen DeetosSnel A1. 

Want DeetosSnel is met twee overwinningen en drie nederlagen redelijk wisselvallig begonnen aan het nieuwe zaalseizoen. Het verloor in eigen huis met 25-28 van Fortuna/Delta Logistiek A1, bleek de mindere in de Dordrechtse derby tegen Oranje Wit, en verloor afgelopen week ook van PKC/SWK Groep A1. Wel wist het van TOP/Quoratio A1 te winnen en twee weken geleden versloeg het Nieuwerkerk A1 met liefst 35-26. Na vijf wedstrijden staat de ploeg dan ook vijfde, met een punt meer dan nummer 6 KCC/SO natural. 

De ploeg uit Dordrecht zal niet erg tevreden zijn met een vijfde plaats en zoekt aansluiting met de bovenste vier. Dan zal er wel gewonnen moeten worden van KCC/SO natural. De A1 staat momenteel op een keurige zesde plaats, maar veilig is het nog lang niet. Daarom zouden een of twee punten tegen DeetosSnel welkome punten zijn voor de Capellenaren, maar of DeetosSnel de punten in eigen huis cadeau gaat geven, is te betwijfelen. 

DeetosSnel B1 - KCC/SO natural - DeetosSnel-hal, Dordrecht - 14:10 uur
KCC/SO natural B1, dat nog zo dramatisch was begonnen aan het veldseizoen, verrast in de zaal keer op keer. het won van de vijf wedstrijden vier keer en versloeg in de afgelopen weken PKC/SWKGroep B1 en Oranje Wit B1, waarvan op het veld nog van verloren werd. Door deze uitstekende resultaten staat de B1 van Wouter Schippers en Remon Brands, die de flow heeft gevonden, op een gedeelde eerste plaats met drie andere ploegen. Een daarvan is DeetosSnel B1, de tegenstander van deze week. 

DeetosSnel B1 was tot vorige week heer en meester in de poule, maar leed vorige week haar eerste nederlaag tegen DSC B1. Daarom zal DeetosSnel wat recht willen zetten. Is KCC/SO natural daar de juiste tegenstander voor? Zij verloren tot nu toe ook nog maar een keer (ook van DSC) en hebben de afgelopen weken veel zelfvertrouwen opgebouwd. Echter gaat de B1 niet zomaar even winnen van DeetosSnel, want die B1 is met afstand de minst gepasseerde ploeg uit de poule en heeft ook nog eens 117 keer gescoord. Bijna 30 doelpunten meer dan KCC/SO natural B1.

Lukt het de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands om wederom voor een stunt te zorgen of herstelt DeetosSnel B1 zich van de nederlaag op DSC? Het zal ons benieuwen! 

Fortuna/Delta Logistiek C1 - KCC/SO natural C1 - Fortuna-hal, Delft - 16:10 uur
KCC/SO natural C1 lijkt de weg naar boven te hebben ingeslagen na de keurige 6-12 overwinning op Achilles C1. Aanstaande zaterdag wacht het sterke Fortuna/Delta Logistiek C1, wederom een bekende tegenstander van de C1. 

Fortuna maakte net als KCC/SO natural C1 een valse start in de competitie, maar heeft zich inmiddels in de top 2 genesteld. Echter blijven concurrenten HKV/Ons Eibernest C1, Die Haghe C1, en KCC/SO natural C1 (allen derde) Fortuna C1 in de nek hijgen. Bij een overwinning op KCC/SO natural C1 kan de ploeg uit Delft de tweede plaats verstevigen. 

Maar wellicht kan de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum daar een stokje voor steken. Dat gebeurde immers op het veld in Delft ook. Toen werd er met 13-14 van Fortuna/Delta Logistiek C1 gewonnen. Fortuna C1 is echter een sterke en niet te onderschatten ploeg, dus KCC/SO natural C1 zal morgen scherp moeten zijn! 

KZ/Hiltex D1 - KCC/SO natural D1 - Topsportcentrum de Koog, Koog aan de Zaan - 12:15 uur
KCC/SO natural neemt het morgen in de gloednieuwe topsporthal in Koog aan de Zaan op tegen KZ/Hiltex D1. Koog Zaandijk heeft het lastig in de zaal en wist na vijf wedstrijden nog maar één keer te winnen. Twee weken geleden boekte het haar eerste overwinning tegen Die Haghe D1, maar het is daar niet veel mee opgeschoten en staat nog altijd zesde in de poule. KCC/SO natural D1 staat derde in de poule en wil zicht houden op de top-2. Dan zal er wel van KZ gewonnen moeten worden. Gaat ze dat ook lukken?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties