Soms, wanneer men alles binnen een korte tijdsperiode plant, gaat niet alles zoals verwacht. Gelukkig liep alles uiteindelijk nog goed en kunt u genieten van een nieuwe (verlate) voorbeschouwing. 25 teams komen in actie, waarvan er 16 uit spelen en 9 thuis.

Er staan vier ontmoetingen met Oranje Wit op het programma. KCC/SO natural 1, 2, A1 en B1 spelen morgen thuis tegen de ploeg uit Dordrect (daarover later meer). KCC/SO natural B2 gaat op bezoek bij een andere Dordrechtse ploeg: DeetosSnel B2. De B2 van Thom Brandse en Gerbert Schippers is na drie wedstrijden nog altijd puntloos, terwijl de tegenstander een puntje meer heeft. Zijn er kansen voor KCC/SO natural? KCC/SO natural C2 mag helemaal naar Middelburg voor een ontmoeting met ONDO C1. De C2 doet het keurig in de C2e klasse met 3 punten uit 3 wedstrijden. ONDO heeft het moeilijker met 0 punten uit 3 wedstrijden. Kan de C2 de twee punten meenemen uit Middelburg? KCC/SO natural D2 speelt morgen haar tweede wedstrijd tegen het Hardinxveldse Vriendenschaar. Kan de D2 van Rowald de Wolf en Monirah Schep zich herstellen van de ruime nederlaag tegen IJsselvogels? 

KCC/SO natural - Oranje Wit, 20:30 uur, Sportpark Schenkel
De selectie van Richard van Vloten en Marc Verberk zal zonder twijfel met een goed gevoel de ontmoeting met Oranje Wit ingaan. KCC/SO natural staat eerste in de Hoofdklasse B na drie wedstrijden spelen en is als enige ploeg nog foutloos. Vorige week versloeg het concurrent Tempo met 22-24, al ging dat niet gemakkelijk. Deze week kwamen de zwart-witten in Zoetermeer in actie tegen Overgangsklasser De Meervogels. In Sporthal De Veur versloeg KCC De Meervogels met liefst 12-40. Aanvallend zit het in ieder geval goed bij de Capellenaren. Het is dan ook niet voor niets de meest productieve ploeg in de Hoofdklasse B. 

En morgen komt de minst scorende ploeg in de poule op bezoek: Ornaje Wit, dat slechts 48 doelpunten heeft gescoord en daarmee ook het slechtste doelsaldo (doelpunten voor en tegen) heeft. Dit resulteert ook in de laatste plaats voor de ploeg uit Dordrecht, en dat is toch een groot verschil sinds de laatste ontmoeting tussen KCC/SO natural en Oranje Wit in Capelle aan den IJssel. Want twee jaar geleden deed Oranje Wit mee om de bovenste plaatsen en het had nog lange tijd zicht op de kruisfinales. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen in Sporthal Schenkel werd zelfs met 14-21 gewonnen door Oranje Wit. Uiteindelijk haalden zij de kruisfinales niet.

Het jaar erna was er een groot contrast te zien. Waar Oranje Wit in het seizoen 2014-2015 nog om de bovenste plaatsen streed, streed het vorig jaar tegen degradatie. Het wist zich uiteindelijk op de laatste speeldag nog te handhaven door Groen Geel te verslaan. 

Zal Oranje Wit ook dit jaar moeten strijden tegen degradatie? Zo ziet het er na drie gespeelde wedstrijden wel naar uit. In de eerste speelronde was Oranje Wit kansloos tegen TOP (15-27), en ook in de daaropvolgende speelrondes tegen DeetosSnel en KVS/Maritiem wisten geen punten gepakt te worden. Blijft Oranje Wit na morgen nog steeds op nul staan? Of kan het net als twee seizoenen geleden voor een verrassing zorgen? Dit allemaal is vanaf 20:30 te zien in Sporthal Schenkel. Kom kijken dus! 

Deze wedstrijd is ook te belijken via de stream. Vergeet niet op ons te abonneren om meldingen te krijgen van wanneer wij gaan streamen.

KCC/SO natural 2 - PKC/SWK Groep 3 - 18:45 uur Sporthal Schenkel
KCC/SO natural 2 had een valse start in de Reserve Hoofdklasse B, maar heeft zich inmiddels herpakt door zowel GKV/Enomics 2 als Nic./Alfa-college 3 met ruime cijfers te verslaan. Morgen, 3 december, speelt de ploeg van Robin Diepenhorst tegen PKC/SWKGroep 3. dat 3 punten uit 3 wedstrijden pakte. Het staat daarmee op de gedeeld vijfde plaats De ploeg uit Papendrecht maakte net als KCC/SO natural 2 een valse start en verloor van TOP Arnemuiden 2, waarna winst op KVS/Maritiem 2 en gelijkspel tegen DeetosSnel 2 volgden. 

KCC/SO natural 2 kan bij winst op PKC/SWK Groep 3 goede zaken doen in de strijd om de bovenste plaatsen, aangezien koploper TOP Arnemuiden en gedeeld nummer 2 GKV/Enomics 2 tegen elkaar spelen. Bij winst van TOP loopt KCC/SO natural uit op GKV 2m terwijl een winst van GKV 2 ervoor kan zorgen dat KCC/SO natural 2 de koppositie kan pakken. Maar dan moeten de Capellenaren wel winnen van PKC/SWKGroep. Is dat morgen mogelijk? 

KCC/SO natural A1 - Oranje Wit A1 - 12:10 uur, Sporthal Schenkel
Vorige week behaalde KCC/SO natural A1 haar eerste punt in de A-junioren Hoofdklasse door met 17-17 gelijk te spelen tegen concurrent TOP/Quoratio A1. De ploeg van Sander Jacob en Mariska Vos, zij vervangt de tijdelijk afwezige Henk-Jan Schippers, zal met gemengde gevoelens terugkijken op deze wedstrijd, aangezien de winst in de slotminuut voor het grijpen lag. 

De eerste punten zijn desalniettemin binnen en dus vervolgt de A1 van Jacob en Vos de jacht op punten tegen Oranje Wit A1. Oranje Wit staat na drie wedstrijden derde met vier punten. De ploeg uit Dordrecht was te sterk voor DeetosSnel A1 en Achilles A1, maar moest in Fortuna/Delta Logistiek haar meerdere erkennen. De ploeg uit Dordrecht wil omhoog blijven kijken en aanstaande zaterdag ook winnen van KCC/SO natural A1. 

KCC kijkt meer naar beneden dan naar boven en het lijkt met Achilles A1 en TOP/Quoratio A1 te gaan strijden tegen degradatie, al ligt alles nog redelijk dicht bij elkaar. Ieder puntje is meegenomen voor de Capellenaren, dus ook een of twee punten tegen Oranje Wit. Gaat het KCC/SO natural A1 lukken om te verrassen tegen Oranje Wit? 

KCC/SO natural B1 - Oranje Wit B1 - 15:55 uur, Sporthal Schenkel
De B1 van Wouter Schippers en Remon Brands staat er goed voor in de B-junioren Hoofdklassepoule. Na overwinningen op Sporting Delta B1 en Vitesse B1 en een nederlaag tegen DSC B1 staan de Capellenaren op een keurige derde plaats in de poule. Morgen komt nummer vijf Oranje Wit B1 op bezoek, een ploeg die zeker niet te onderschatten is.

KCC/SO natural kent Oranje Wit B1 nog van de veldcompetitie. In speelronde 4 versloeg de ploeg uit Dordrecht KCC/SO natural met 16-13. In de zaal heeft Oranje Wit B1 het tot nu toe moeilijk, met slechts twee punten uit een wedstrijd. Wel speelde het tegen PKC/SWK Groep B1 en DeetosSnel B1, ploegen die hoogstwaarschijnlijk gaan strijden voor de bovenste twee plaatsen. Di twee ploegen staan dan ook foutloos bovenaan.

Als KCC/SO natural zich weet te revancheren op de nederlaag tegen Oranje Wit op het veld, dan blijft de ploeg in de top-3 staan. Een ding wat zeker is, is dat het een interessant potje tussen beide ploegen belooft te worden. 

KCC/SO natural C1 – HKV/Ons Eibernest – 10:00 uur, Sporthal Schenkel
De C1 van Wilco Knops en Yvar van Hijum kent een mindere start van het zaalseizoen dan het op het veld kende. Na drie wedstrijden gespeeld te hebben staat de C1 gedeeld vierde in de poule, samen met Fortuna/Delta Logistiek. De door blessures gehavende zwart-witten gingen vorige week onderuit tegen De Meervogels.

Aanstaande zaterdag speelt KCC/SO natural C1 tegen HKV/Ons Eibernest C1, de ploeg van oud-KCC-trainer Jan Bongers. HKV/Ons Eibernest doet het prima in de Hoofdklasse en staat derde, achter De Meervgels en Die Haghe. De Eibers wonnen van Fortuna/Delta Logistiek C1 en Achilles C1, maar verslikten zich in ONDO C1.

Weet de C1 zich te herstellen van de nederlaag tegen de Meervogels C1, of gaan de Eibers er met de winst mee vandoor.

KCC/SO natural D1 – Victum/War Child D1 – 9:00 uur, Sporthal Schenkel
De D1 van Steven Verhoeff en Ilona de Lange kent een iets mindere periode. Na de ruime zege op Die Haghe D1 werd er verloren van respectievelijk Fortuna/Delta Logistiek D1 en Tempo D1. Afgelopen donderdag won de D1 wel weer, toen het in de Zuid Holland Korfbal Cup De Meervogels D1 met 5-12 versloeg.

Aanstaande zaterdag wacht Victum/War Child uit Houten. Ook deze ploeg draait nog niet goed in de D-junioren Hoofdklasse. Het verloor achtereenvolgens van Groen Geel D1 en TOP/Quoratio D1, maar het boekte afgelopen zaterdag wel haar eerste overwinning. Wie van de twee pakt morgen haar tweede zege? Is het KCC/SO natural of Victum dat aansluit bij de top-4?

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties