Zaterdag speelde KCC/SO natural de laatste competitiewedstrijd dit jaar en bij een overwinning op het bezoekende SCO was afhankelijk van de andere uitslagen ook de mede koppositie mogelijk. In een wedstrijd die 50 minuten spannend was en waar de voorsprong op en neer golfde, verloor KCC/SO natural uiteindelijk met 28-30 van SCO en moet dus in de achtervolging.

20151219   KCC 1   SCO 1Zoals vanouds was het weer lekker druk op de tribune voor de laatste wedstrijd van 2015. Uit het verre Oldeholtpade was SCO te gast en had op de lange reis uit Friesland zelfs een aantal fanatieke supporters met trommels meegenomen en die zorgden voor een prima sfeertje in Sporthal Schenkel.

Beide ploegen schoten uit de startblokken en met name het eerste kwartier lag het schotpercentage van beide ploegen extreem hoog. SCO was de eerste plog die de mand na ruim 2 minuten had gevonden. Na de snelle 1-1 van Nik van der Steen ging het ineens enorm hard. Wanneer het publiek nog aan het klappen was van het ene doelpunt was er aan de andere kant ook al weer gescoord. Na de 2-1 van Demi van Oosten (die uitstekend speelde en zes keer zou scoren) was het na vijf minuten 3-3. Vier goals in 1 minuut, een voorbode voor een hoge uitslag ? In de 6e minuut mocht Van der Steen tot tweemaal toe vanaf 2,5 meter aanleggen, want de SCO veroorzaakte een stip. Het zou een erg bizarre 1e helft worden want de ballen vlogen door de manden. Om en om werd er gescoord en men kon gewoon niet makkelijk twee punten loskomen van SCO. Opvallend was wel dat scheidsrechter Gerritsen in de eerste 10 minuten veelal naar de strafworpstip moest wijzen. KCC/SO natural moest elke minuut van de wedstrijd volledig geconcentreerd zijn en zijn/haar tegenstander als klitteband volgen. Ook SCO gaf continue volle druk wat betekende dat iedereen elkaar het zeer lastig maakte deze wedstrijd. Er werd geen milimeter ruimte gegeven aan elkaar. Na 10 minuten gespeeld te hebben was er al 19x gescoord (10-9). De sterke SCO-dames maakte het de KCC-dames erg lastig deze avond. Een foutje werd genadeloos afgestraft. Na de 10-9 kon KCC/SO natural voor de eerste keer een 2-punts marge pakken (11-9). Maar door onoplettendheid in de KCC-defensie was de stand 1 minuut later weer gelijk (11-11). We waren pas halfweg. Wat gebeurd er allemaal in sporthal Schenkel ? 11-11 na 12 minuten spelen! De wedstrijd bleef aan de fysieke kant maar gelukkig allemaal wel binnen de lijntjes. Ondanks de soms hevige discussies vanaf de bank moest scheidsrechter Gerritsen en zijn assistent wel vol aan de bak. Na de 11-11 ging het "stuivertje wisselen" gewoon weer verder. Wanneer KCC/SO natural scoorde, antwoorde SCO vrijwel altijd binnen de minuut. Om en om vielen de goals, waarbij de KCC/SO natural verdediging niet altijd scherp was, soms tot ongeloof van Bongers en Carolus. Je mag tegen zo'n tegenstander niet verzwakken. Men blijft gaan. Vijf minuten voor het einde een time-out voor KCC/SO natural die niet goed uitpakte. Nu stond SCO met 16-17 voor (ja we spelen nog steeds in de 1e helft!). Gelukkig maakte Mariska Brands het weer goed (17-17). Drie minuten voor rust nam SCO het initiatief over en was het bij rust 17-19 voor de bezoekers.

Na rust was ook supportersvereniging De Negende Man (na hun eigen wedstrijden) vocaal aanwezig en dat inspireerde de spelers van KCC/SO natural overduidelijk. De harde kern uit Oldeholtpade werd wat stiller. Maar in het veld pakte SCO wel brutaal een 19-21 voorsprong. Hierna kwam, onder leiding van ons "hoekje" die helemaal los ging, de wedstrijd zeer goed los. KCC/SO natural knokte zich via doelpunten van Sven Wierenga, Patrick Muurling, Adriënne van Ofwegen, Steven Verhoeff en Demi van Oosten terug tot 23-21. Hierna begon de grote wisseltruc. De juryvoorzitter had het enorm druk met zijn administratie. Mariska Brands zou en moest Marloes Frieswijk als tegenstander krijgen. Na was gewissel lukte dit ook. Ook SCO wisselde en het werd enorm druk aan de jurytafel doordat men niet altijd snel de wissel kon toepassen.

Met nog 11 minuten te gaan was het Van der Steen die de 24-22 binnentikte en KCC/SO natural legde de basis voor de overwinning. De Friese coaches moesten ingrijpen en haalde zijn spelers naar de kant voor verdere instructies. Hierna ging het toch compleet fout bij de Capelse spelers. In plaats van een 24-22 stand uit te breiden, maakte men domme en onnodige fouten waardoor SCO kinderlijk eenvoudig de stand naar 24-27 kon brengen. Die achterstand kon KCC/SO natural nog wel verkleinen maar niet dichten. Via Demi van Oosten, Patrick Muurling en Steven Verhoeff werd het 27-28. Ook kwam Stefan Dekkers in het veld voor Nik van der Steen. Met nog 5:13 op de klok een discutabel en crusiaal moment van de arbitrage. Steven Verhoeff kreeg ruimte van zijn heer en maakte hier dankbaar gebruik van. Met een doffe knal zette hij de 28-28 op het scorebord. Publiek in extase, ploegen gaan dan wisselen van vak, maar enkele tellen later was het scheidsrechter Gerritsen die toch het doelpunt terecht annuleerde, want er zou door een KCC-er aan de paal gezeten zijn. Het publiek trakteerde de scheidsrechter op een striemend fluitconcert. SCO was hier niet onder de indruk van en speelde rustig verder en kreeg een strafworp mee na een Capelse verdedigingsfout, stand 27-29 in plaats van 28-28. Invaller Dekkers scoorde nogwel de 28-29, zijn eerste schot was direct raak, maar het was het SCO dat de wedstrijd op slot gooide met de 28-30 en dat was tevens de eindstand.

Door deze nederlaag en de winst van Wageningen op koploper Rohda staat KCC/SO natural nu 2 punten achter die koplopers. In het nieuwe jaar wordt de competitie vervolgd en is het "money-time" met de uitwedstrijden tegen Rohda (9 januari 19:45) en Wageningen (16 januari 19:30) op het programma. Volgens trainer Jan Bongers wordt in januari eigenlijk elk zaalseizoen de competitie beslist en is helder welke ploegen mee blijven doen voor de play-offs plekken en wie er afhaken. Zorg dus dat je deze topwedstrijden niet mist!

De doelpunten werden gescoord door Demi van Oosten en Nik van der Steen ieder 6x, Sven Wierenga en Steven Verhoeff ieder 4x, Patrick Muurling 3x, Adrienne van Ofwegen 2x, Mariska Brands, Mark Behrens en Stefan Dekkers ieder 1x.

Foto's van deze wedstrijd, het oplopen, het team van de week en de handtekeningenjacht achteraf vind je via http://www.oypo.nl/A95C86B7C2FA1634.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.