In een mooie maar niet erg sfeervolle en zeer stille hal aan de Steenwijklaan in Den Haag nam KCC/SO natural het op tegen het altijd felle HKV/Ons Eibernest.

De ruim 35 KCC-supporters waren afgereisd naar Den Haag voor de kraker tegen de Eibers. Voorafgaande de wedstrijd werd er een beachmuziekje gedraaid en was het kermisge-halte flink te horen in de zaal. Wanneer dan ook de NS-tune even langs kwam had je een mix van aparte muziek. Bij het voorstellen was er geen zoeklicht en het aangekondigde team van de week in het programmaboekje was ook nergens te bekennen. Al met al werd er op een standaard manier voorgesteld.

Scheidsrechter Vries blies om 20:00 uur in en via Patrick Muurling en Sven Wierenga namen de Capelse korfballers al snel een 1-3 voorsprong. KCC/SO natural begon met de volle druk op de Haagse korfballers. Ondanks de snelle 1-3 voorsprong was het spel te statisch en werd er veel balverlies geleden. Het was vanavond wel de Sven Wierenga show, want aan zijn hand loodste hij KCC/SO natural langs de Eibers. Maar liefst 9 keer was hij trefzeker, waarvan al 4 keer voor de rust. HKV/Ons Eibernest kon makkelijk bijblijven, want met nog een 12-tal minuten op de klok was het 3-4. Opvallend was dat scheidsrechter Vries veel floot en veel overtredingen op KCC/SO natural niet altijd zag. Als KCC/SO natural aanvallend wat meer preciezer is, wordt de afronding ook een stukje zuiverder. Na de 3-4 is het binnen de minuut 4-5. De Eibers speelden aanvallend vrijwel altijd over de heren en verdedigden fel en daar had de aanval van KCC/SO natural in het begin veel moeite mee, maar gedurende de wedstrijd wist de ploeg zich - vooral door een goede teamprestatie - daaraan te ontworstelen.

De stevige duels onder de korf tussen de heren Meijers en Verhoeff gingen tot het randje. Scheidsrechter Vries moest alle zeilen bijzetten om alles onder controle te houden. Na de 4-5 ging het ineens heel erg hard en HKV/Ons Eibernest zag alles met lede ogen aan. KCC/SO natural kwam via Mariska Brands, Sven Wierenga, Demi van Oosten en tweemaal Nik van der Steen op een 4-10 tussenstand, waardoor de Haagse coach zijn spelers naar de kant moest halen. Je zou verwachten dat het Haagse publiek massaal achter hun ploeg ging staan maar zelfs de erg zachte toeter van de time-out aan de jurytafel kwam luid boven alles uit. Met 4-10 gingen de ploegen ook richting de kleedkamer.

In de pauze ging het Haagse scorebord spontaan op de brilstand waardoor ze dachten dat we gewoon netjes van vooraf aan gingen beginnen. Na de pauze kwam KCC/SO natural niet scherp uit de kleedkamer. De eerste bal belande snel over de zijlijn, maar binnen de minuut werd dit netjes gerepareerd door Sven Wierenga (4-11). Wel ging de druk er direct zodra de bal in de Haagse aanval kwam. Door de soms onvuldige balcontrole was KCC/SO natural ook weer snel in balbezit. De SO natural dames waren heer en meester ten opzichte van de Haagse dames. Verdedigend zat het potdicht en men zorgde dat er slechts 1 doelpunt van hun kwam. Na 7 minuten spelen bij de stand van 6-13 ging het thuispubliek lichtelijk van zich laten horen, wat ook twee snelle treffers opleverde, van 6-13 naar 8-13. KCC/SO natural gaf geen krimp en via Mariska Brands, die haar dames compleet het bos in stuurde, Steven Verhoeff en Sven Wierenga was het na 10 minuten spelen 8-16. Hierna weer twee goals van de Eibers die de stand op 10-16 brachten. Hierna een harde botsing waarbij Steven Verhoef hard opd e grond belande en even naar de kant moest. Hij werd vervangen door Mark Beherens. Via Wierenga werd het 10-17 en hierna een Haagse wissel en een time-out voor KCC/SO natural net voordat de thuisploeg een strafworp mocht nemen. Na een kort Franse dweilpauze, scoorde HKV/Ons Eibernest de 11-17. Met nog een goede 7 minuten te spelen was de 6-punts marge nog steeds aanwezig door doelpunten van Adriënne van Ofwegen en de reeds teruggekeerde Steven Verhoeff (13-19). Nadat Nik van der Steen ook zijn visitekaartje had afgegeven, met een doorloper om van te smullen was het 14-20. Hij vierde dit uiteraard met zijn trouwe aanhang op de eerste ring ! 

Het gat van 6 was niet genoeg en binnen 1 minuut tilden Demi van Oosten, die ook haar dame flink in het ootje nam, Sven Wierenga en Patrick Muurling de stand naar 9 verschil (14-23). Het laatste Capelse antwoord kwam van Mariska Brands en bij een time-out van KCC/SO natural kreeg de ontketende Sven Wierenga een publiekswissel en mocht Stephan Groeneweg het karwei afmaken. In de laatste 30 seconden wist HKV/Ons Eibernest nog eenmaal de mand te vinde (15-24). 

Al met al een vrij eenvoudige overwinning op HKV/Ons Eibernest. Door het harde werk van het achttal van Bongers en Carolus werden de Eibers goed onder de duim gehouden. De bovenste 4 ploegen maakten geen fouten, en dus blijft KCC/SO natural gedeeld tweede. Volgende week speelt KCC/SO natural weer thuis en zal het Friese SCO naar Capelle aan den IJssel komen. Zij moeten een lange reis maken. Zal KCC/SO natural dan weer zo vlammen als tegen de Eibers ? Wij zijn erbij, u toch ook ? Als voorafje is vanaf 18:00 uur de wedstrijd tussen KCC/SO natural 2 (de trotse koploper) en BEP 2 uit Purmerend.

Doelpunten: Sven Wierenga 9x, Nik van der Steen 4x, Mariska Brands en Patrick Muurling ieder 3x, Demi van Oosten en Steven Verhoeff ieder 2x en Adriënne van Ofwegen 1x

Kijk hier voor een verslag met foto's op de site van denhaagdirect.nl

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 9 december 2023 tegen PKC/Vertom 1 om 15:30 uur in sporthal PKC-hal.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties