Na een aantal maanden korfbalrust is de selectie van KCC uit Capelle aan den IJssel begin augustus gestart met de trainingen voor het seizoen 2015-2016 waar weer een loodzware klus staat te wachten in de Ereklasse. Met tegenstanders als Blauw Wit (A) en LDODK staan er lastige tegenstanders te wachten.

Om goed voorbereid te zijn op de start van de competitie, zaterdag 5 september 2015 thuis tegen AW/DTV, waar we nog een appeltje mee hebben te schillen, werkt de selectie een oefenprogramma af. Zaterdag 15 augustus 2015 was de eerste testcase om te zien hoe men de zomerstop had verwerkt. Topleague ploeg en landskampioen Boeckenberg uit België was te gast op de sportvelden aan de Capelseweg te Capelle aan den IJssel.

Om 14:00 uur was de aftrap tussen de reserves van beide ploegen, KCC speelde, zoals altijd in een eerste oefenpot, in een gemixte opstelling en probeerde veel uit. Er was ook weer aardig wat publiek op afgekomen en die zagen dat de wedstrijd tot 4-4 in de 1e helft gelijk opging, maar daarna was het alleen KCC dat de regie in handen had. Scheidsrechter Korteland floot na 70 minuten af en er stond een 22-10 zege op het scorebord. Opvallend was de bijdrage van nieuweling Michael van de Berg die 7 keer de mand wist te vinden.

Om 15:30 uur was het tijd voor het vlaggenschip. Boeckenberg had het lastig, want deze ploeg, die hofleverancier van het Belgische nationale team is, was die week al voor de 6e dag op rij bezig met korfballen. Vanaf minuut 1 zag men een uiterst gretig KCC, die vol voor de overwinning ging. Dat er na 18 minuten een 6-1 voorsprong op het bord stond, sprak boekdelen. De Belgische opponent kwam er niet aan te pas. Ondanks de ruime voorsprong voor KCC vielen de doelenpunten niet meer vlotjes achter elkaar, want met nog een kleine 4 minuten te spelen was het slechts 10-6 en beide ploegen gingen thee drinken met een 12-7 ruststand. Na de pauze, waarbij Boeckenberg meer internationals inzette, was het na een kwartier spelen 17-13 en leek het nog een spannend slot te worden. Boeckenberg liet het er niet bij zitten en knokte zich terug, maar bij een Belgisch doelpunt antwoorde KCC direct, zodat er met nog 9 minuten te spelen een 20-15 voorsprong op het bord stond. Uitereindelijk floot het koppel Goeseije en Groenendijk de wedstrijd uit met een 22-19 overwinning voor de zwart-witten.

De eerstevolgende oefentegenstander komt donderdag 20 augustus a.s. naar de Capelseweg. GKV/Enomics zal met de selectie de strijd aangaan met de Capelse formatie. Hierna vertrekt KCC voor een trainingsstage naar Friesland waar het op zaterdag 22 augustus 2015 een driekamp zal spelen tegen gastheer LDODK en NIC uit Groningen. Voor degene die er een weekend Friesland van wil maken is van harte welkom, De start van de driekamp is 12:00 uur.

Ook de A-selectie kwam zaterdag in actie. Zij speelden tegen Groen Geel uit Wormerveer.  Zowel KCC A1 als A2, die nog niet 100% compleet waren, hadden het erg lastig tegen deze Noordhollandse opponent en wisten allebei niet te winnen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 25 mei 2024 tegen Fortuna 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties