Een handvol supporters hadden zaterdag 3 februari 2024 de reis aanvaard naar de hoofdstad Amsterdam, waar de selectie van KCC/CK Kozijnen de terugwedstrijd tegen Blauw-Wit (A) speelde. Er was voldoende stroom aanwezig om de gehele wedstrijd te kunnen spelen. In Capelle aan den IJssel was het nog een spannende wedstrijd waarbij de ploegen elkaar op de hielen zaten (15-20 voor Blauw-Wit). Nu in Amsterdam was alles anders. KCC/CK Kozijnen mist de laatste weken de scherpte en de afronding mag ook naar een hoger niveau getild worden.

KCC/CK Kozijnen gaf direct haar visitekaartje af. Binnen 26 seconden was het Tessa Noordzij, die een sterke eerste helft speelde, die de 0-1 aantekende. Jessica Janssen gaf haar teveel ruimte. Ondanks de 0-1 zette de thuisploeg direct een tandje bij. Vijf minuten later was het al 3-1. De Capelse aanvallen liepen nog niet zoals het moet, maar KCC/CK Kozijnen kon nog wel aan het elastiek blijven hangen. Blauw Wit speelde ook nog niet groots maar dat hoefde niet op dat moment. Beide ploegen waren zoekende.

Ook het tweede doelpunt van KCC/CK Kozijnen kwam uit handen van Noordzij. Verdedigend mocht het ook allemaal scherper, want de ploeg van Schep en Van der Laan bleef continue aan de goede kant van de score. Zo nu en dan een speldenprik van KCC/CK Kozijnen. De ploeg kon maar niet langszij komen en erover heen gaan. Scheidsrechters Peeters en De Jong hielden het kort in de beginfase. De 6-4 na een kleine 10 minuten was weer van Noordzij. Vissers nam de verdedigende taak van Janssen over op Noordzij, waarna ze niet meer makkelijk vrij kwam.

Na 10 minuten spelen komt KCC/CK Kozijnen op 7-5 via een “gelukkig” schot van Collée. De ploeg lijkt aan te haken, maar dan zet Blauw-Wit even aan en is het 4 minuten later al 11-5. Snel balverlies en matige acties waren debet aan de achterstand. De thuisploeg kon frank en vrij aanvallen. Met nog 10 minuten te spelen neemt KCC/CK Kozijnen een time-out en wordt Jongenburger in het veld gebracht voor Alsem, die snel daarna naar het andere vak verhuist. Aan Capelse zijde vallen ze niet en Blauw-Wit blijft scoren. Vijf minuten voor de pauze is het 14-8. Hierna gaat het snel. De rust komt bij 18-10. Een vrijwel onmogelijke opgave om dit in de tweede helft goed te maken.

De tweede helft kende een rommelige start van beide ploegen. Na 3 minuten wordt Stefan Dekkers in de ploeg gebracht op de plek van Julian Middelkoop. Hij zou er vier maken in een helft. Echter de thuisploeg kwam flitsend de kleedkamers uit. KCC/CK Kozijnen kon lang de korf niet vinden en Blauw-Wit was inmiddels uitgelopen naar 21-10, alvorens KCC/CK Kozijnen via Randy Oosting met een one-hander wist te scoren. Na 10 minuten was een strafworp niet gegund aan Dekkers, maar hij maakte het even daarna goed met de 22-12, maar het verschil was al veel te groot. Ballen komen gewoon niet aan waardoor de scores uit bleven. Mondjesmaat scoorde KCC/CK Kozijnen nog wel maar het werd nooit meer spannend. Bij Blauw-Wit vielen ze wel, bij de Capellenaren niet. Aan het einde van de wedstrijd scoorde de thuisploeg er nog op los, waardoor de eindstand op 31-18 kwam. Spannend werd het in de tweede helft nooit en echt mooi eigenlijk ook niet. KCC/ CK Kozijnen was niet bij machte om het Blauw-Wit moeilijk te maken.

De komende weken worden zwaarder en zwaarder. GG/RMcDonald Huis Emma blijft ook geen punten pakken, waardoor het verschil tussen de ploeg uit Wormer en KCC/CK Kozijnen “slechts” 1 punt blijft. Door de knappe zege van HKC/Creon Kozijnen op DOS'46/VDK Groep zal deze ploeg voorlopig afzien van de laatste plekken in de competitie. Hopelijk kan het achttal van Wassink en Ploeg in de komende weken ergens bonuspunten pakken om aan het einde van de competitie zich via de “achterdeur” alsnog te handhaven in de Kenonz Korfbal League. Maar met volgende week KZ/Keukensale.com uit en daarna PKC/Vertom thuis zal dit een hels karwei gaan worden. Zaterdag in Koog aan de Zaan start de wedstrijd om 20:00 uur.

Doelpunten: Tessa Noordzij 5x, Stefan Dekkers en Randy Oosting ieder 4x, Sanne Alsem en Koen Collée ieder 2x en Laura van der Linden ieder 1x.

Alles over de wedstrijd (terugkijken, samenvatting en statistieken) vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties