In de belangrijkste eerste twee weken van het nieuwe jaar moest KCC/CK Kozijnen er staan. Vorig week tegen GG/RMcD Huis Emma werd er in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden en gingen de punten naar de tegenstander. Dit weekend moest er in Hardinveld-Giessendam afgerekend worden met HKC/Creon Kozijnen, de eerste “Kozijnen-clash” in de Kenonz Korfbal League. In een sfeervolle ambiance had KCC/CK Kozijnen de eerste helft redelijk onder controle, maar in de eerste 10 minuten van de tweede helft sloeg HKC/Creon Kozijnen genadeloos toe, waardoor de ploeg van Wassink en Ploeg wederom met lege handen stond.

De start van de wedstrijd was voor de thuisploeg, dat dankzij twee goals op rij van Eliza Roest (ex-KCC) snel op voorsprong kwam. Het eerste antwoord van KCC/CK Kozijnen werd na 3 minuten gescoord door Randy Oosting (3-1). Opvallend was dat beide ploegen elkaar geen centimeter ruimte gaven. KCC/CK Kozijnen had moeite met de verdedigende druk, waardoor er korte aanvallen gespeeld werden. Vries en Meiling moesten het kort houden. De heren losten het goed op. De spitsen Collée en Den Dunnen hielden elkaar onder controle. Den Dunnen was wat effectiever. Collée moest duidelijk op zoek naar de doelpunten. De thuisploeg liep verder uit. Na 5 minuten stond het al 5-1 en KCC/CK Kozijnen moest uit een ander vaatje gaan tappen.

Na de 5-1 volgde een sterk collectief van KCC/CK Kozijnen. Door grote druk leverde HKC/Creon Kozijnen de bal snel in en vocht de ploeg van Wassink en Ploeg terug in de wedstrijd, Dankzij een doelpunt van Michelle Jongenburger, die in de basis startte voor Sanne Alsem, en twee doelpunten op rij van Sophie Dijkxhoorn, was het ‘gewoon’ weer 5-5 in de 10e minuut.

In het tweede deel van de eerste helft kreeg KCC verdedigend wat meer grip op de thuisploeg, waardoor HKC/Creon Kozijnen vaker last kreeg van de schotklokdruk. Aan de andere kant stond KCC/CK Kozijnen goed te rebounden. Met name Julian Middelkoop was daarin heel belangrijk voor zijn vak. Hij zorgde ervoor dat men kon blijven herhalen. Van een 7-6 achterstand knokte KCC/CK Kozijnen zich terug tot 7-9, 4 minuten voor de pauze, door onder andere doelpunten van Schol en tweemaal Laura van der Linden. Eliza Roest zorgde met twee doelpunten op rij dat het weer snel gelijk werd (9-9). HKC/Creon Kozijnen wisselde slim en bracht Mark Klop voor Danny den Dunnen. Klop was direct op dreef (twee schoten, één goal). Vlak voor de rust werd het nog 11-10 waardoor KCC/CK Kozijnen met een minieme achterstand naar de kleedkamers ging.

Direct na de onderbreking leek het alsof KCC/CK Kozijnen de wedstrijd uit handen gaf. Snel balverlies in de eerste aanval zorgde ervoor dat HKC/Creon Kozijnen al na 40 seconden op 12-10 kwam. Een fanatiek verdedigend KCC/CK Kozijnen kreeg soms de rekening gepresenteerd. Veel vrije ballen tegen en zelf kwam het moeilijk tot scoren. Binnen 5 minuten na het fluitsignaal was het 15-10 en moest KCC/CK Kozijnen continue in de achtervolging. Na een time-out bij KCC/CK Kozijnen, om de scoringsdrift van de thuisploeg te temperen, scoorde Tessa Noordzij nog wel de 14-11. HKC/Creon Kozijnen scoorde ook niet meer snel, maar bleef altijd aan de goede kant van de score.

Halverwege stond het 16-11 en leek de wedstrijd al gewonnen te zijn door HKC/Creon Kozijnen. KCC/CK Kozijnen had moeite met de onderlinge duels en leverde balverlies. Tweemaal Tessa Noordzij en Randy Oosting tilden de stand nog wel naar 18-15. In deze fase vond de thuisploeg niet meer makkelijk de korf, waardoor Sanne Alsem met nog 3,5 minuut te spelen de stand terugbracht tot 19-17. Nu moest het gaan gebeuren, maar Jop Brouwer zorgde direct voor de bevrijdende 20-17, waardoor de spannende slotfase niet meer spannend werd. De ploegen scoorden niet meer. In de laatste minuut was het weer Brouwer met de 21-17. De twee laatste doelpunten vlak voor het einde van Oosting waren voor de statistieken. Eindstand 21-19.

Na het laatste fluitsignaal groot feest bij HKC/Creon Kozijnen en KCC/CK Kozijnen was niet bij machte om dit “degradatieduel” te kunnen winnen. De ploeg van Wassink en Ploeg blijft nu rode lantaarndrager in de Kenonz Korfbal League met 2 punten. HKC/Creon Kozijnen heeft nu 4 punten en daartussen bivakkeert GG/RMcDonald Huis Emma met 3 punten. In de weken dat de punten voor het grijpen lagen, stelde KCC/CK Kozijnen teleur en gingen de punten naar de tegenstander. De komende wedstrijden worden alsmaar zwaarder, wanneer Fortuna en DVO/Transus naar Capelle aan den IJssel komen. Zit er stiekem een stuntje in de komende weken?

Doelpunten: Randy Oosting 6x, Tessa Noordzij 3x, Sophie Dijkxhoorn Laura van der Linden en Sanne Alsem ieder 2x, Michelle Jongenburger, Koen Collée, Sydney Schol en Julian Middelkoop ieder 1x.