Zaterdagavond 26 februari 2002, 20:00 uur. Na een lange tijd was het weer een ouderwets avondje KCC. Niet in de vertrouwde thuisbasis sporthal Schenkel, maar in de groene, goedgevulde sporthal Aquapelle, die samen met de arbitrage en de tegenstander een mooi contrast gaf op de speelvloer. Zeker door alle mooie spandoeken die in de middag door de jeugd gemaakt waren. Voor beide ploegen, de wedstrijd, waar het om ging. Voor Groen Geel/IJskoud de Beste was het de mogelijkheid om uit te lopen en voor KCC/CK Kozijnen de taak om te blijven aanhaken in de strijd om lijfsbehoud. In een doelpuntarme wedstrijd met veel ongelukkige acties en verhitte discussies was het KCC/CK Kozijnen dat in de slotminuut de wedstrijd binnen hengelde.

De wedstrijd begon iets later dan gepland omdat de wedstrijd van de reserves iets was uitgelopen. Na de zeperd vorige week in Arnhem moest de ploeg van Wassink en Diepenhorst uit een ander vaatje tappen. De eerste aanvallen van beide teams waren maar van korte duur, maar al snel werden Van der Lucht en Voskamp getest, die het kort moesten houden. De wedstrijd begon fel. Beide ploegen gaven direct hoge druk en ook langs de zijlijn werd soms te fanatiek meegeleefd. Na de 0-1 van Groen Geel, was het Edens die na een felle actie te fanatiek doorging, wat ze al snel met een groene kaart moest bekopen. De toon van de wedstrijd was gezet. KCC/CK Kozijnen moest al direct de volle 100% geven om het Groen Geel zo moeilijk mogelijk te maken. Schutter Griemink was gekoppeld aan Middelkoop en Stijn Hoekstra moest los zien te komen van Behrens. Na de groene kaart zette KCC/CK Kozijnen eventjes aan waarna Oppe en tweemaal Middelkoop, die helemaal terug was, de stand op 3-1 zette. Het koppel Alsem en Biesbroek zorgde voor een goede overname bij hun dames waardoor er balbezit kwam voor de thuisploeg, onder luid applaus van de Negende Man, die ook vanavond voor een geweldige sfeer zorgde. De duels werden feller, maar bleven allemaal binnen de lijntjes. Behrens zorgde, nadat zijn tegenstander uitgleed, dat de 4-2 op het scorebord kwam.

Groen Geel kreeg kansen, maar tot ongenoegen van de bank werden deze niet verzilverd of beloond tot meer. Beide ploegen moesten knokken voor elke meter. Van der Lucht en Voskamp lieten veel doorgaan en waren niet scheutig in het geven van vrije ballen en strafworpen. Via van Oosten, die een sterke wedstrijd speelde, en Middelkoop was het in de 10e minuut al 6-2. Ondanks de snelle aansluiting van Groen Geel werd het 6-3, maar het was wederom Behrens met de 7-3. Na deze snelle doelpunten, werd de druk door de gasten nog meer verhoogd, waardoor KCC/CK Kozijnen in deze fase niet meer tot goede aanvallen kwam en de doelpunten bleven uit. Binnen 5 minuten waren de gasten terug tot 7-6, vooral te danken aan Hoekstra. Verdedigend had Behrens het lastig tegen hem. Na het vierkante meterwerk van Oppe was hij trefzeker onder de korf voor de 8-6. Het was weer Hoekstra, die zijn ploeg naar een 8-8 stand tilde. De actie van Van Oosten werd niet beloond door de arbitrage met een strafworp. Na een time-out van Groen Geel was het Oppe met de 9-8. Oppe ging Hoekstra verdedigen en Behrens kreeg de bewaking over De Vries. De 9-9, een strafworp voor Groen Geel, kostte coach Diepenhorst nog een gele kaart. In de laatste 3 minuten werd er niet veel meer gescoord. Alleen Van Oosten zorgde 50 seconden voor tijd voor de 10-9 ruststand.

Na de onderbreking is het Van Oosten die haar ploeg binnen 40 seconden naar 11-9 schiet. Groen Geel komt snel terug tot 11-10 en dan start er een fase waar veel gebeurt. Middelkoop ziet het doelpunt van Griemink afgekeurd worden, door zijn goede verdedigende actie. Maar ook de acties van Oppe, die onder de korf trefzeker was, worden afgekeurd. Beide ploegen begonnen dus fel aan de 2e helft. Behrens, nog steeds de bewaker van De Vries, heerst in de rebound, waardoor de Capellenaren konden blijven herhalen. En als diezelfde Behrens dan in de 5e minuut los is op de achterlijn van De Vries, is het zijn 100e Korfbal League treffer. De Negende Man vierde zijn succes mee.

Beide ploegen geven elkaar weinig ruimte, maar KCC/CK Kozijnen ziet Carlo de Vries wel tot tweemaal toe scoren waardoor het weer gelijk is (12-12). Behrens corrigeerde dit snel door de 13-12 op de bord te zetten. Ondanks de minieme voorsprong moest de ploeg van Wassink en Diepenhorst waken voor onnodige fouten en meer rust pakken. De gelijkmaker van Krop zorgde voor de 13-13. Sydney Schol werd gebracht voor Mark Behrens voor meer verdedigende druk. Na de 13-13 is het Oosting, die het publiek op de banken kreeg. Van afstand schiet hij de 14-13 binnen. Als dan een actie van Groen Geel afgekeurd wordt wegens snijden, wordt er weer verhaal gehaald bij de arbitrage. Susila de Klein zorgt voor een snelle gelijkmaker (14-14). Met nog 10 minuten te spelen stijgt de spanning. KCC/CK Kozijnen is niet meer zorgvuldig in de eigen aanvallen, waardoor er snel balverlies werd geleden. Ook voor Groen Geel was het wachten op doelpunten. Na een ongelukkige actie van Oosting kan Schagen vanaf de strafworpstip de 14-15 scoren. Goede Capelse acties werden in deze fase niet beloond. Bij een Capelse doorbraak wuifde de arbitrage de protesten weg, wat Schol op een dure groene kaart komt te staan. Behrens komt terug in het veld voor Schol. KCC/CK Kozijnen neemt een time-out, om de gemoederen wat te bedaren.

Met nog ruim 7 minuten te spelen wordt het 15-15, dat langs de lijn uitbundig gevierd wordt. Het liep in die fase ook niet echt bij Groen Geel. Dekkers wordt gebracht voor de meer aanvallende impulsen voor Behrens. Een minuut later, door een collectief samenspel, wordt Groen Geel door de schotklok heen verdedigd, wat De Negende Man dan ook meeviert. De laatste 5 minuten gaan dan in en is het nog steeds niet duidelijk, wie er met de winst vandoor gaat. Met nog 5:36 op de klok staat Demi van Oosten op en zij zorgt persoonlijk binnen 30 seconden voor de 16-15 en 17-15. Aquapelle ontploft. Met nog 5:02 is het enorm spannend. Groen Geel krijgt kansen, maar weet die niet te verzilveren. Ondertussen is Jongenburger Van Oosten komen vervangen. Met nog 4:47 komt de 17-16 op het bord. De klok blijft doortikken in het voordeel van KCC/CK Kozijnen. Het is nu een kwestie van overleven. Elke onderschepping wordt gevierd. Met nog 1 minuut gaan alle supporters 1 minuutje staan voor KCC. Wanneer er nog een paar seconden te spelen zijn, lijkt KCC/CK Kozijnen de schotklok te willen uitspelen, maar Voskamp oordeelt anders. Tijdrekken. De bal komt nog eenmaal in de aanval van Groen Geel. De focus moet er zijn. Met nog 3,2 seconden een actie naar binnen, claimt Groen Geel meer dan de slechts gegeven vrije bal. Wanneer deze vrije bal niet verzilverd wordt, is de rebound voor KCC/CK Kozijnen en klinkt het bevrijdende eindsignaal. Feest in Aquapelle. De broodnodige punten zijn binnen en dit smaakt zeker naar meer.

Na de domper tegen Oost-Arnhem, stond er nu weer een gretig KCC/CK Kozijnen, dat het Groen Geel erg lastig maakte, maar niet op de juiste momenten verder konden uitlopen. Het ontsnapte wel aan een gelijkspel, want 3,2 seconden voor tijd werd een actie van Groen Geel, waarbij ook aan een stip gedacht kon worden, slechts een vrije bal. Na de gemiste actie was de rebound voor KCC/CK Kozijnen en was het groot feest in de hal. Punten pakken tegen concurrent Groen Geel was een feit. Nu is het van belang dat deze stap verder wordt gezet als komende week in Sassenheim TOP/LITTA wacht, dat onverwacht van Dalto/Klaverblad Verzekeringen verloor. Terugkijkend op de uitslagen van deze week, is de nederlaag in Arnhem dubbel zuur, want de ploeg had nog een paar plekken hoger kunnen staan.

Doelpunten: Demi van Oosten 5x, Bo Oppe en Mark Behrens ieder 4x, Julian Middelkoop 3x en Randy Oosting 1x.

De wedstrijd kan je hier terugkijken. Of bekijk de samenvatting.
Foto's van de wedstrijd gemaakt door Nico Orru vind je hier van het eerste en hier van het tweede.
Zaterdagmiddag had de jeugd spandoeken gemaakt om de sporthal te versieren. Een impressie daarvan vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties