De kaarten waren na vorige week geschud. KCC/CK Kozijnen was veroordeeld tot het spelen in de degradatiepoule, voor lijfsbehoud in de Korfbal League. Samen met TOP/LITTA, Blauw-Wit, Groen Geel/IJskoud de Beste, Dalto/Klaverblad verzekeringen en Oost-Arnhem moet men strijden voor drie plekken. Immers de nummer 4, 5 en 6 degraderen rechtstreeks. De ploeg van Wassink en Diepenhorst spelen in deze tweede fase nog tegen Groen Geel/IJskoud de Beste, TOP/LITTA en Oost-Arnhem. En laatstgenoemde was de eerste tegenstander. Wat een ideaal begin leek, starten tegen de hekkensluiter, werd een complete deceptie in Arnhem.

De wedstrijd kwam wat lastig op gang. Beide ploegen gaven wel direct verdedigend volle druk, waardoor het openingsdoelpunt voor de thuisploeg was, na drie minuten. Pas in de 5e minuut was het Schol met een handigheidje onder de korf met de 1-1. Schol had het lastig met de boomlange Broenink onder de korf. Ook Behrens moest het uitvechten met Van het Kaar die zelfs een stukje groter was onder de korf. Dit gebeurt hem niet wekelijks. Alle hens aan dek dus. KCC/CK Kozijnen wilde snelle aanvallen opzetten, maar Oost-Arnhem had haar huiswerk goed gedaan en verdedigde extreem achter, waardoor dit het Capelse spel niet ten goede kwam. Onrustige aanvallen zorgden er voor dat KCC/CK Kozijnen slechts kort kon aanvallen. De wedstrijd was inmiddels al 7 minuten oud en er stond pas een 2-1 score op het bord. Een aansluiting voor de Capellenaren vanaf de stip was Edens niet gegund. In plaats van de 2-2 schiet Oost-Arnhem binnen één minuut door naar een 4-1 voorsprong. Gelukkig was het Oosting, die weer solliciteerde naar de “goal of the week” met de 4-2 en Oppe met de 4-3. KCC/CK Kozijnen leek terug in de wedstrijd te komen. Maar schijn bedriegt. Veel opgelegde kansen werden niet afgerond en een schotklokoverschrijding was typerend voor het spel van KCC/CK Kozijnen op dat moment. Oost-Arnhem ging in een zetel naar een 8-3 voorsprong. Na maar liefst 8 minuten! niet gescoord te hebben was het Behrens met de 8-4. Alsem en Edens zorgen ervoor dat de ruststand nog enigszins aansloot (9-6).

Na rust werd het eerste doelpunt van Oost-Arnhem afgekeurd, maar snel daarna kwam de 10-6. Verdedigend was het nog steeds ondermaats. Scherpte moest er komen. Als dan wederom een stip wordt gemist, breng je jezelf in een lastig pakket. Oost-Arnhem bleef gretig en bepaalde het spel. Alsem schoot de 10-7 binnen, maar KCC/CK Kozijnen kon geen meerdere aanvallen spelen door de Arnhemse druk. De 11-8 van Oppe, werd dan ook niet groots gevierd. Inmiddels is Dekkers in het veld gekomen voor Oosting die zijn middag niet had. Dekkers schiet gewoon zonder vang binnen (12-9). Maar Oost-Arnhem ging er vol voor en scoorde in de 14e minuut de 15-9. Van Oosten is dan 10 minuten voor tijd nog trefzeker (15-10), maar inmiddels, gezien het spelbeeld kan KCC/CK Kozijnen niet meer terugkomen in de wedstrijd. Oost-Arnhem vertraagt het spel waar de ploeg van Wassink en Diepenhorst geen antwoord op heeft. Behrens komt in het veld voor Oosting en positioneert zich onder de korf en opvallend genoeg werkt dit met langere en meerdere aanvallen tot gevolg. Binnen de minuut mag Oppe tot tweemaal toe vanaf de stip aanleggen en hij weet deze buitenkansjes te verzilveren (16-12). Het gat kan KCC/CK Kozijnen niet meer dichten. De thuisploeg komt op 17-12. Via Dekkers en Oppe wordt het nog wel 17-14, maar dit is meer voor de statistieken. Twee minuten voor tijd is het al zeker dat Oost-Arnhem de eerste overwinning ooit in de Korfbal League gaat pakken en KCC/CK Kozijnen moet zich neerleggen bij een nederlaag. Het spel was vandaag niet goed genoeg om de hekkensluiter te kunnen verslaan. De 19-16 en 19-17 worden dan ook door Oost-Arnhem toegelaten, maar het laatste antwoord is voor de thuisploeg, 20-17.

Deze onverwachte nederlaag komt hard aan. Het spel moet echt veel beter en er moet meer passievolle strijd op de mat gelegd worden. Oost-Arnhem was feller en trefzekerder. KCC/CK Kozijnen had kunnen uitlopen in de stand, maar ziet Oost-Arnhem terugkomen. Hopelijk is dit een eenmalige fout. KCC/CK Kozijnen moet, met de wedstrijden tegen Groen Geel en TOP/LITTA op het programma, zeker uit een ander vaatje gaan tappen om de nog broodnodige punten bij elkaar te sprokkelen. De ploeg heeft eerder laten zien dat dat kan. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 26 februari 2022 om 20:00 uur tegen groen Geel. Uiteraard dan ook weer te volgen via Eyecons.

Doelpunten: Bo Oppe 6x, Sydney Schol, Stefan Dekkers, Mark Behrens en Sannne Alsem ieder 2x, Anouk Edens, Demi van Oosten en Randy Oosting ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier terugkijken. De samenvatting kan je hier zien.

Kijk hier voor de overige foto's van Nico Orru.

KCC/CK Kozijnen 2 wist wel ruim te winnen van Oost-Arnhem 2 (16-26) en daar werd Sanne Smaal player of the Match. Nico Orru maakt ook daar foto's en die zijn hier te vinden.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties