Bonuspunten, dat was hetgeen KCC/SO natural zaterdag in Koog aan de nZaan moest meenemen in de race om lijfsbehoud in de Cashback World Korfbal League. De komende wedstrijden wordt het lastig om deze punten te behalen tegen ploegen als LDODK/Rinsma Modeplein en TOP/SolarCompleet. Het moest dus zaterdagavond gebeuren tegen KZ/Thermo4U. In een fraaie hal met LED-boarding rond het veld, moest KCC/SO natural constateren hoe het geen moment in de wedstrijd heeft gezeten. De eerste 10 minuten bleef het naast KZ, maar daarna heeft het achter de feiten aangelopen.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Buis en zijn assisten Meijer. KZ stond in het "linker rijtje" en KCC/SO natural moet het hoofd boven water zien te houden in het "rechter rijtje". Met DeetosSnel - LDODK/Rinsma Modeplein op het programma is elk extra punt mooi meegenomen. Dat het menens was, bleek al direct vanaf het eerste fluitsignaal. KCC/SO natural kreeg een fel verdedigend KZ voor zich wat er vol voor ging. De thuisploeg pakte een snelle 3-0 voorsprong binnen 2,5 minuut. Pas in de vierde minuut is het eerste Capelse doelpunt; Behrens zorgt door de 3-1. Behrens moest het reboundend uitvechten met Hofman en had een lastig avond. Omdat het aanvallend niet ging zoals gepland, waren er veel één-schotsaanvallen. Een vroege time-out voor Wolsink en Van der Steen moest verandering brengen. Dat werkte goed. Biesbroek en Middelkoop mochten aanleggen voor de 3-2 en 3-3. De doelpunten waren schaars. Vooral het feit dat scheidsrechter Buis makkelijk naar de stip wijst werd nog niet goed uitgebuit door KCC/SO natural. Acties naar binnen waren geheid een strafworp, alleen waarom maak je er geen gebruik van? Helaas werden faire duels onder de korf vaak onderbroken door een fluitsignaal van Buis. 

Duidelijk was dat KZ makkelijker omging met de kansen die men kreeg en KCC/SO natural had daar veel meer moeite mee. Veel balverlies door verkeerde passes waren manco aan het Capelse scoreverloop. De Capelse spitsen werden nadrukkelijk vastgezet en gedwongen van ver te schieten. Met nog 9 minuten op de klok was de stand slechts 8-5, doordat KCC/SO natural, ondanks de lange Zaanse aanvallen wel verdedigende druk gaf. Maar het bleef lastig om de wedstrijd te kunnen kantelen. Het is doordat KZ in het vervolg van de wedstrijd niet makkelijk meer scoorde, waardoor KCC/SO natural van 10-6 kon terugkomen tot 10-9 in een tijdsbestek van drie minuten. Nu was het tijd voor de gelijkmaker (10-10), maar die kwam niet. De laatste 5 minuten voor de pauze liep KZ uit naar een 13-9 ruststand. Er waren wel degelijk mogelijkheden, maar dan moet het direct na de rust gebeuren.

Na de pauze vloog Wierenga snel langs haar tegenstander, maar de afronding kreeg geen voldoende. Een open kans, die erg schaars waren moet er dan toch wel in. Snel daarna is het Dekkers met de 13-10. Als KCC/SO natural na de 14-10 een opgelegde kans vanaf de strafworpstip niet weet te benutten, wordt het een lastige avond. Onnodige aanvallende overtredingen bij KCC/SO natural leiden tot korte aanvallen en daardoor is de scoringskans van korte duur. KZ daarentegen kan lange aanvallen spelen en dat resulteert in de zesde minuut van de tweede helft tot een stand van 17-11. Mondjesmaat weet KCC/SO natural te scoren, maar KZ is effectiever in de afronding. Binnen de minuut van 17-12 naar 19-12. Verkeerde verdedigende keuzes aan Capelse zijde betekenen een schietfestijn bij de thuisploeg. Rebounds worden verloren en dan moet je alle zeilen bijzetten, om de Zaanse aanvallen te kunnen ontregelen. Middelkoop mag vaak vanaf de stip aanleggen voor een Capelse treffer, maar de acties die daartoe leiden moeten vaker genomen worden. Met nog 10 minuten te spelen is het inmiddels 24-18. Wanneer de klok een minuut verder is zijn het Dekkers en Behrens die de 24-19 en 24-20 binnenschieten. Zal er dan nog, met 9 minuten te spelen, alsnog een sensationeel en onverwacht einde komen? Het antwoord komt snel. KZ schiet door naar 26-20 met nog 6,5 minuut te spelen. Met nog een kleine vijf minuten is het 27-22 en weet KCC/SO natural de mand niet meer te vinden en KZ nog driemaal en eindigt de wedstrijd in 30-22.

Een wedstrijd, waarbij KCC/SO natural opvallend veel moeite had met de reboundduels onder de korf en was het niet bij machte om een goed plan te smeden om KZ van het scoren af te houden. Wanneer dan het zelf ook moeilijk tot scoren komt, wordt het lastig om in Koog aan de Zaan bonuspunten mee te nemen. Nu moet er een nieuw plan komen om volgende week, na een lange reis, LDODK/Rinsma Modeplein het zo moeilijk mogelijk te maken. Hopelijk smaakt wat je van ver haalt lekker. De wedstrijd in Gorredijk start om 20:00 uur. De reserves starten om 18:00 uur.  

Doelpunten: Julian Middelkoop 9x, Stefan Dekkers 6x, Mark Behrens 3x, Mandy Biesbroek 2x, Steven Verhoeff en Stephan Groeneweg ieder 1x.

De wedstrijd kan je hier nogmaals terugkijken.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties