Donderdag 2 december 2021 – 13:00 uur

De meest recente maatregelen rond het coronavirus hebben ook gevolgen voor de net begonnen zaalkorfbalcompetitie. KCC/CK Kozijnen maakt de keuze om alle leden zo veel mogelijk te laten sporten onder de huidige maatregelen, dat betekent dat we niet deelnemen aan de vrijblijvende competitiewedstrijden. Voorzitter Cor van Os: “Wij geven de jeugd, breedte en wedstrijdkorfballers de garantie dat ze de komende drie zaterdagen kunnen sporten.” 

“We hebben in Capelle toch al te maken met overvolle sporthallen, waardoor verplaatsen van trainingen naar vroeg in de middag helaas niet mogelijk is. De onzekerheid van het al dan niet doorgaan van wedstrijden en het feit dat er teams zijn die maar 1 of zelfs helemaal geen wedstrijd zouden hebben heeft ons doen besluiten een programma te maken dat garandeert dat alle teams kunnen sporten. Op die manier garanderen we lichamelijke beweging en de mogelijke sociale interactie. Met onze enthousiaste trainers en spelers weten we zeker dat er leuke en uitdagende trainingen afgewerkt worden, of onderlinge oefenpotjes worden gespeeld.”  Aldus voorzitter Cor van Os.  

De afwegingen van het bestuur en de TC op een rij:

De Rijksoverheid maakte vrijdagavond jl. bekend dat er in ieder geval tot 19 december 2021 niet na 17:00 uur gesport mag worden. Daaropvolgend heeft het KNKV afgelopen dinsdag een alternatieve competitie opzet bekend gemaakt. Wij hebben het wedstrijdprogramma voor de komende 3 weken bekeken en geconstateerd dat er ongelijkheid ontstaat binnen onze vereniging doordat er na 17:00 uur niet gespeeld mag worden. Een klein aantal teams kan in deze opzet de komende 3 zaterdagen elke zaterdag een wedstrijd spelen maar er zijn ook teams die maar 1 of zelfs helemaal geen wedstrijden kunnen spelen. Deze oneerlijke situatie vinden wij niet wenselijk.  

Vanwege het vrijblijvende karakter van deze opzet bestaat daarnaast ook de mogelijkheid van afzeggingen van tegenstanders waardoor de geplande wedstrijden alsnog geen doorgang kunnen vinden en onze teams op zaterdag als nog niet kunnen sporten. Daarnaast hebben we te maken met de beperkende maatregel van het niet kunnen trainen na 17:00 uur op doordeweekse avonden waardoor de kans op blessures toeneemt. Wij hebben er daarom voor gekozen om de komende 3 weken NIET deel te nemen aan deze competitie zodat op deze zaterdagen alle leden de gelegenheid hebben om te trainen in sporthal Schenkel. Hierdoor hebben de leden de zekerheid dat er op 3 zaterdagen (4, 11 en 18 december) gesport kan worden.

Trainingsschema 4, 11 en 18 december
08:30 - 10:00 uur E en F
10:00 - 11:00 uur D en Kangoeroe Klup
11:00 - 12:00 uur C1 en C2
12:00 - 13:00 uur B1, B2 en A3
13:00 - 14:00 uur A1 en A2
14:00 - 15:00 uur S3 en S4
15:00 - 16:00 uur S5 en S6
16:00 - 17:00 uur S7, S8 en S9


Dit is zeker geen makkelijke beslissing geweest, we hebben alle argumenten zorgvuldig besproken en heroverwogen maar wij vinden het belangrijk dat AL onze leden de komende 3 zaterdagen kunnen sporten en niet een deel wel en een ander deel van onze leden niet. We onderzoeken verder de mogelijkheid om bijvoorbeeld op 18 december oefenwedstrijden te spelen. We houden jullie hiervan op de hoogte. Indien de maatregelen wijzigen dan zullen we jullie weer verder informeren. Dit geldt ook voor de trainingen in het nieuwe jaar. Vanaf 1 januari 2022 kunnen we zoals al eerder aangegeven helaas niet meer in sporthal Schenkel terecht. We zijn met Sportief Capelle in gesprek hierover en op zoek naar alternatieven.

Indien teams er de voorkeur aan geven om een uitwedstrijd wel te spelen verzoeken we de coaches/teamleiders dit z.s.m. door te geven aan het wedstrijdsecretariaat.

Wij rekenen op jullie begrip. 

Bestuur en TC KCC/CK Kozijnen

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 4 februari 2023 tegen DVO/Transus 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties