Eindelijk was het zo ver, we mochten weer op kamp!

Vrijdag 3 juni 2022
Verkleed als clown, mime speler en circusdirecteur werden de kinderen verwelkomd door de kampleiding. De bus kwam aan, de bagage werd ingeladen en we vertrokken richting Heeze.

Zonder files kwamen we rond 20:00 uur aan bij Ferme de Jean, waar de keukenploeg soep en broodjes knakworst klaar had staan. Nadat alle kamers ingedeeld en ingericht waren was het tijd voor de uitleg van het avondspel. De kinderen uit de D, E en F hebben levendstratego (met als thema het circus) in het bos gespeeld. Voor de kinderen uit de A, B en C stond er een dropping op het programma. Die uiteindelijk een stuk langer duurde dan de leiding en kinderen hadden verwacht. We liepen tot laat in de nacht rond op zoek naar het kamphuis.

We waren er pas een paar uur, maar wat genoten de kinderen al van de eerste avond!

Kamp 2022 05

Zaterdag 4 juni 2022
De een had de eerste nacht iets meer geslapen dan de ander, maar om 8:30 uur zat iedereen aan het ontbijt. Na het ontbijt kwam er bezoek, een aantal F-jes kwamen een dagje mee op kamp, super gezellig! Na het eten, de afwas en het snoepwinkeltje was het tijd voor het eerste spel die dag. Op het terrein van het kamphuis werd het kleurenspel gespeeld door de D, E en F. De A, B en C-tjes gingen naar het bos. In drie teams hebben zij toen burchten gebouwd, zodat het voor de andere teams lastiger was materialen te stelen.

Na de lunch hebben we met de hele groep een zeskamp gespeeld. Het was heerlijk weer en alle spellen werden gespeeld op het grote grasveld bij het kamphuis. Van skilopen tot krattenrace en van zitten op een grote circusbal tot een vliegend tapijt, niets wat te gek en alles werd met veel plezier gedaan.
Na het zeskamp stond er tot het avondeten niks gepland en kon iedereen zijn eigen tijd invullen met het doen van spelletjes, chillen op het grasveld, spelen in de speeltuin of schieten op de korfbalpalen.

Kamp 2022 01

De F-jes werden met een kampmedaille rijker na het avondeten weer opgehaald door hun ouders. Voor de anderen stond er nog een avondspel op het programma. De A, B en C begonnen aan een elf-toernooi en de D, E en F werden verdeeld over 8 teams om tegen elkaar te laser-gamen op het terrein.

Met als afsluiting van de dag een heerlijk kampvuur met een spookverhaal. Na het spookverhaal was er nog tijd om heerlijke marshmallows te roosteren.

Kortom, het weer zat mee, we hadden gezellig bezoek en hebben genoten van alle spellen op deze zaterdag!

Kamp 2022 02


Zondag 5 juni 2022
De weersvoorspelling was niet zo best. Na het ontbijt zijn we snel begonnen aan de puzzeltocht. In verschillende groepjes werd een route aan de hand van een kaart gelopen. Elk groepje had een aantal foto’s mee. Onderweg moest goed gezocht worden naar alles wat er op die foto’s te zien was, zodat de foto’s aan het eind op de goede volgorde gelegd konden worden. Nadat alle groepjes weer terug op het kampterrein waren was het tijd om met elkaar te lunchen. Tijdens de lunch begon het keihard te regenen, maar gelukkig hebben we het in de ochtend droog gehouden!

In de middag was er geen programma. De kinderen hebben zich vermaakt met voorbereiden op de bonte avond, een bingo-ronde, sjoelen, buitenspelen in de regen en laser-gamen in het bijgebouw.

’s Avonds was het tijd voor de bonte avond. De avond werd geopend met een circusact door de kampleiding. Daarna was het tijd voor een 4-tal acts door verschillende kinderen.
Na de pauze hebben we een ronde bingo gespeeld en hebben we mogen genieten van 5 nieuwe acts. Gedurende de bonte avond en de bingo waren er ook twee mimespelers die aan het ballonvouwen waren geslagen en de kinderen hadden voorzien van hondjes, zwaarden en sierlijke hoeden. De avond werd afgesloten met een gezellige disco.

Kamp 2022 03

Maandag 6 juni 2022
Maandag was alweer de laatste dag van het kamp. Na het ontbijt ging de snoepwinkel nog voor een laatste keer open en werd het laatste snoep verkocht. Waarna vervolgens werd gestart met het ochtendspel. Dit spel stond in het teken van smokkelen van circuswaar, waarbij je onderweg niet getikt moet worden omdat je anders je smokkelwaar kon verliezen. De inzet was goed en er werd heel wat gesmokkeld.


Lunchtijd. Iedereen had reuze honger door de inzet die ochtend bij het spel. Na de lunch hadden de A-tjes en B-tjes nog een groot deel van het kamphuis schoongemaakt en kon de rest zichzelf nog even vermaken tot het middagspel op het programma stond, waarbij de geitjes heel populair waren in de vrije uurtjes.

Kamp 2022 04
Het middagspel bestond uit twee delen, namelijk: Spons, water & vuur en flessenvoetbal. Het weer zat gelukkig mee. De leiding die niet hoefde te helpen bij het spel, liepen nog een laatste ronde door de huizen. De bus was gelukkig op tijd waardoor de tassen, al voordat de kinderen klaar waren met het spel, ingeladen konden worden. Na het spel zijn we weer op tijd vertrokken richting Capelle en hebben de kinderen nog heerlijk wat slaap in kunnen halen in de bus.

Wij hebben heerlijke dagen gehad, genoten van de gezelligheid met elkaar, het mooie weer en de leuke spellen. We hopen dat we volgend jaar weer met jullie mogen genieten!

Tot slot nog een bedankje naar de ouders, kinderen, leden van de club van 50 en andere donateurs die een financiële bijdrage hebben geleverd aan dit kamp. Zonder jullie hadden wij dit niet zo feestelijke kunnen maken voor de kinderen.

Groetjes de kampleiding!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 1 oktober 2022 tegen PKC/Vertom 1 om 16:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

fanshop banner 160x160

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Facebook

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties