Door zes goals in de laatste wedstrijd tegen Unitas eindigde Bo Oppe het reguliere seizoen in de Kenonz Korfbal League als topscorer met 118 goals. Een topprestatie die hij heeft kunnen bereiken dankzij zijn neusje voor de goal en zijn teamgenoten.       

De selectie van KCC/CK Kozijnen heeft zaterdagavond haar laatste wedstrijd gespeeld in de Kenonz Korfbal League voor seizoen 2022-2023. De tegenstander was Unitas/Perspectief uit Harderwijk. De ploeg van Marc Houtman en Jelmer van der Beek moet volgend seizoen een klasse lager spelen, aar liet wederom zien dat de ploeg is gegroeid. Het pakte vorige week brutaal een punt tegen LDODK/Rinsma Modeplein. In de wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging werd er veel strijd geleverd en gingen er een historische twee punten mee naar Harderwijk. Tot 9 minuten voor tijd was er nog niks aan de hand maar daarna sloeg Unitas haar slag en vierde de zege uitbundig.

Nog twee rondes in de Kenonz Korfbal League en dan zit het er op voor KCC/CK Kozijnen. De ploeg van Wassink en Diepenhorst was al zeker van nog een jaartje op het allerhoogste niveau van Nederland maar er restte nog een verre uitwedstrijd in Nijeveen tegen DOS´46. Ook voor de thuisploeg stond er niks meer op het spel en beide ploegen konden vrijuit spelen. KCC/CK Kozijnen speelde een zeer goede eerste helft, maar kon dit niet volhouden tot het einde. Met nog 14 minuten te spelen staat het 15-21 en lijkt de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Negen minuten voor het einde is het 19-22 maar dan gaat er veel fout. Onnodige overtredingen lijken de ploeg de das om te doen. De dekselse Dekkers, notabene ex-KCC, zorgt in de allerlaatste seconden nog voor een gelijkspel.

Op zaterdag 18 maart spelen het tweede (18:00 uur) en het eerste (20:00 uur) van KCC/CK Kozijnen tegen DOS'46 in Nijeveen. Als jij die wedstrijd(en) wil bezoeken is het belangrijk om het onderstaande even goed te lezen.

In ronde 16 van de Kenonz Korfbal League stond een “duel om des keizers baard” op het programma. KCC/CK Kozijnen was gastheer voor het Papendrechtse PKC/Vertom. Wedstrijden tegen de ploeg van Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp zijn altijd lastige klusjes en er werd eigenlijk nooit echt van gewonnen. De wedstrijd kon vrijuit gespeeld worden. Drie rondes voor het einde van de competitie is de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst al zeker van nog een jaartje op het hoogste niveau van Nederland. PKC/Vertom had officieel nog één punt nodig om definitief de eerste plek te bemachtigen. KCC/Ck Kozijnen speelde weer een goede pot tegen een top 4 ploeg en had één minuut voor tijd de winst in handen. Zita Schröder zorgde voor haar ploeg alsnog voor een puntje.

Afgelopen vrijdag was er al weer de derde dartavond van het dartseizoen.

Deze keer ook weer een prima opkomst. Met 24 deelnemers wel iets minder dan de vorige dartavond (33 deelnemers), maar het darten leeft (nog steeds) bij KCC/CK Kozijnen en dat is mooi om vast te stellen.

Voor de dartavonden van januari t/m juni 2023 maken we een jaarklassement op.

De puntenverdeling is op een dartavond als volgt:
Nr. 1 krijgt 12 punten
Nr. 2 krijgt 10 punten
Nr. 3 krijgt 8 punten
Nr. 4 krijgt 7 punten
Nr. 5 krijgt 6 punten
Nr. 6 krijgt 5 punten
Nr. 7 krijgt 4 punten
Nr. 8 krijgt 3 punten
Nr. 9 krijgt 2 punten
Alle overige deelnemers krijgen 1 punt voor hun aanwezigheid.

De winnaar krijgt een beker aan het einde van het dartseizoen. De beste 4 avonden tellen mee.

PlaatsNaam6-jan10-feb10-mrt totaalaprmeijuni
1 Gerard Reijm 0 12 10   22      
2 Peter Nell 6 8 6   20      
3 Julian Middelkoop 12 0 7   19      
4 Marcel den Ouden 10 0 4   14      
5 Olaf Ullersma 8 4 1   13      
  Karl Both 0 5 8   13      
7 Gerbert Schippers 0 7 5   12      
  Stephan Groeneweg 0 0 12   12      
9 Roel Visser 2 6 1   9      
10 Paul Oschner 7 1 0   8      
11 Marijn van Wingerden 5 1 0   6      
  Timo van Dieren 4 1 1   6      
13 Stefan Dekkers 3 1 1   5      
14 Ronald Dortland 0 3 1   4      
  Bo Oppe 0 1 3   4      
16 Dave Kalkman 1 1 1   3      
  Steven Buijs 1 1 1   3      
  Edwin Stans 0 1 2   3      
19 Jaco Both 0 2 0   2      
  Jelle van Houdt 1 0 1   2      
  Martin van Dieren 0 1 1   2      
  Rick Stans 0 1 1   2      
  Koen Houkes 0 1 1   2      
  Anne Dorsman 0 1 1   2      
  Sanne Smaal 0 1 1   2      
26 Sydney Schol 0 1 0   1      
  Ricardo Knoops 0 1 0   1      
  Henno Ploeg 0 1 0   1      
  Tijn van Houdt 0 1 0   1      
  Jan Willem de Winter 0 1 0   1      
  Machelina de Winter 0 1 0   1      
  Caitlin Dijksman 0 1 0   1      
  Merel Sneijder 0 1 0   1      
  Zita Maquelin 0 1 0   1      
  Cleo de Winter 0 1 0   1      
  Anouk Edens 0 1 0   1      
  Dominque Brands 0 0 1   1      
  Mauro Orru 0 0 1   1      

Alle gevonden voorwerpen die we verzameld hebben tot en met 4 maart 2023 hebben we op de foto gezet en kunt u terugvinden via deze link.

Het verbaast ons elke keer weer hoeveel kledingstukken en andere voorwerpen er achterblijven op het veld, in de kleedkamers en in de kantine. We verzoeken dan ook iedereen om goed op jullie spullen of op de spullen van jullie kinderen te letten. 

Kijk goed naar alle foto's en als je iets herkend van jezelf laat het ons dan weten, herken je iets van iemand anders geef dat dan aan hem/haar door dan kunnen we een poging wagen de gevonden voorwerpen terug te krijgen bij hun rechtmatige eigenaar.

Op 14 april zal er voor de A t/m senioren een BINGO georganiseerd worden! Een avond vol gezelligheid en met mooie prijzen. Ben je er ook bij? Geef je dan snel op via onderstaand formulier.

Nadat KCC/CK Kozijnen vorig weekend een spectaculaire en nog nooit eerder vertoonde zege in Amsterdam boekte op Blauw-Wit met maar liefst 24-32, stond er zaterdagavond 4 maart 2023 weer een cruciale speelronde op het programma in de Kenonz Korfbal League. In Wormer wachtte GG/RMcD Huis Emma. De ploeg van Dik en Muller moest winnen om de kansen te behouden om ook volgend seizoen nog op het hoogste niveau van Nederland te acteren. Voor KCC/CK Kozijnen was het duidelijk. Bij een zege werd het abonnement in de League met een jaar verlengd. Met weer een feestbus vol uitzinnige supporters was het “uitvak” in de hal goed gevuld. De Negende Man zorgde de hele wedstrijd voor de sfeer en vierde na afloop een groot feest.

Opvallend in de beginopstelling van GG/RMcD Huis Emma, geen Lindsy Krop en Stijn Hoekstra in de basis. Bij KCC/CK Kozijnen stuurden Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst weer een gewijzigd achttal het veld in. KCC/CK Kozijnen zorgde na 15 seconden al voor een fraai blok van Laura van der Linden op het schot van Romy Knuppe. De toon was gezet. De ploegen waren beiden nog zoekende in de beginfase doordat men elkaar uit de wedstrijd verdedigde. Er lag direct volle druk op beide aanvallen waardoor het eerste doelpunt voor KCC/CK Kozijnen, via Demi van Oosten, pas na ruim 3 minuten viel (0-1). Snel hierna volgde Van Oosten weer met de 0-2 vanaf de stip. De thuisploeg was pas na vijf minuten trefzeker en trok via Kevin Dik de score weer gelijk. Na de 3-2 van Thomas Schagen liep KCC/CK Kozijnen snel weg van Groen Geel. De duels waren soms hard en op het randje en Van der Terp en De Groot moesten op sommige momenten even corrigeren. Het bleef allemaal netjes. Het zorgde voor een smakelijke wedstrijd, waar iedereen voor elke bal ging. KCC/CK Kozijnen kon van 3-2 uitlopen naar 3-6, mede geholpen door Terrenc Griemink, die tot twee keer toe de strafworp miste. Tessa Noordzij, die wederom een sterke wedstrijd speelde, zorgde voor de 3-7. Maar voor de thuisploeg was het Kevin Dik die zijn ploeg in de wedstrijd hield. De 4-7 en 5-7, een buzzerbeater kwamen uit zijn handen. Het verschil bleef lang twee doelpunten, maar bij 7-9, wederom van Dik, hij had er al vijf gemaakt, liep KCC/CK Kozijnen via de geoliede machine Oosting en Collée weer uit naar 7-11. De 7-10 kon weer ingelijst worden en was bijna een kopie van vorige week.

Na de 7-11 vielen de doelpunten niet meer aan de kant van de Capellenaren, waardoor Groen Geel terug kon komen in de wedstrijd, ondanks de hoge verdedigende druk. Binnen twee minuten is het 10-11 en het thuispubliek ging er eens goed voor zitten. Zeker als Thomas Schagen snel hierna de 11-11 binnenschiet. De wedstrijd lijkt opnieuw te beginnen. In een snelle actie na de 11-12, kon Sanne Alsem vanaf de stip de 11-12 scoren. Via Bo Oppe wordt het 11-13. De wedstrijd golft op en neer. Met nog ruim drie minuten te spelen wordt er alles gegeven. Zo was er een fel duel aan de middenlijn tussen Carlo de Vries en Julian Middelkoop. De nieuwe regel “duiken naar de bal” werd heel letterlijk genomen. Nadat Middelkoop opgelapt was kon de wedstrijd verder. De 11-14 van Tessa Noordzij twee minuten voor tijd zorgde voor een ruime marge. De laatste minuut was in gegaan. KCC/CK Kozijnen schroefde het verdedigende werk nog wat meer op waardoor Thomas Schagen met nog twee seconden op de schotklok een noodschot moest nemen. Maar ook Oosting kreeg veel druk. Met nog vijf seconden zuivere speeltijd moest hij zijn schot lossen en vanaf de middenlijn schiet hij zijn ploeg naar een verdiende 11-15 ruststand.

Na de pauze begon de wedstrijd stroef. Beide ploegen wisten nog niet te scoren door de druk. KCC/CK Kozijnen speelde korte aanvallen en Groen Geel kon wel langere aanvallen spelen maar waren niet trefzeker. Pas na ruim vijf minuten was Laura van der Linden onder de korf haar tegenstander te slim af en zorgde voor de 11-16. Zeventien seconden later gevolgd door een schot van Collée (12-17). Na de 13-17 kwam toch Lindsy Krop bij Groen Geel voor Romy Knuppe in het veld. Bo Oppe zorgde nog wel voor de 13-18, maar hierna leek het dat KCC/CK Kozijnen even de controle kwijt was. Groen Geel bleef op het vinkentouw. Twee doelpunten van Krop verkleinden het gat naar twee (16-18). KCC/CK Kozijnen verloor duels waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef, gesteund door het publiek. Wassink en Diepenhorst brachten Sydney Schol voor Julian Middelkoop en Michelle Jongenburger werd gebracht om Krop te gaan verdedigen. KCC/CK Kozijnen bleef zoekende. Via Tessa Noordzij wordt het dan 17-20, maar er waren nog ruim negen minuten te spelen. Groen Geel bleef aan het elastiek hangen en komt via Schagen terug tot 18-20. Hierna een zeldzaam gemiste strafworp van Oppe. Kevin Dik zorgde weer voor opleving en schoot binnen een minuut de 19-20 en 20-20 binnen en de hal ontplofte want Groen Geel kreeg mogelijkheden om alsnog de overwinning te pakken.

Voor KCC/CK Kozijnen was het nu een kwestie van overleven. Bij een zege was de competitie gespeeld. Met nog twee minuten te spelen een schotklokoverschrijding bij KCC/CK Kozijnen en was de start van een sensationele slotfase. Beide ploegen kregen kansen maar verzilverden deze niet. Groen Geel deed er alles aan om nog op voorsprong te komen. Met nog 1.09 op de klok zorgden Oosting en Collée voor een ware ontlading in de zaal. Met Oosting hard naar binnen en met een pass lp de uitstappende Collée schoot Collée de 20-21 binnen. Een time-out voor de Capellenaren. Met nog 0:55 op de klok overleefde KCC/CK Kozijnen de vrije bal van Thomas Schagen. Maar met nog 42 seconden nog een aanval voor de thuisploeg. Oppe pakte op 30 seconden de rebound en bracht de bal naar de aanval. Men kreeg nog één volle schotklok. Met nog 15 seconden te spelen nam Randy Oosting het schot. Niet per se de handigste keuze op dat moment, maar de bal viel binnen en daarmee was het definitief gespeeld. Uiteindelijk nog een onnodig lastige avond voor KCC/CK Kozijnen dat het niet cadeau kreeg. Eindstand 20-22.

KCC/CK Kozijnen speelde een goed eerste helft met een 11-15 ruststand, maar in de tweede helft had men niet altijd de wedstrijd onder controle waardoor Groen Geel zich in de wedstrijd knokte. KCC/CK Kozijnen kon niet de wedstrijd in een vroeg stadium beslissen en liet het nog 20-20 worden. Uiteindelijk gooide het koningskoppel Oosting en Collée de wedstrijd in het slot. Het abonnement voor nog een jaartje op het hoogste niveau werd verlengd. Nu volgt er volgende week in Sporthal Schenkel een wedstrijd tegen koploper PKC/Vertom, gevolgd door een uitwedstrijd tegen DOS’46 en sluit de selectie het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Unitas/Perspectief.

Doelpunten: Bo Oppe en Koen Collée ieder 5x, Tessa Noordzij, Demi van Oosten en Randy Oosting ieder 3x, Laura van der Linden 2x en Sanne Alsem 1x.

De wedstrijd kan je terugkijken op Eyecons.
Meer over deze wedstrijd kan je teruglezen in de Recap

De reguliere zaalcompetitie eindigt voor veel teams op zaterdag 2 april en daarom gaan deze teams (S7, S8, S9, A3, B2, C1, C2, D1, D2, D3, alle E en F teams en de Kangoeroes) in de week van 4 april weer op het veld trainen. De Kangoeroes trainen ook op zaterdag 2 april op het veld.

De trainingstijden zijn gelijk aan die van het eerste helft veld en zijn hier te vinden.

Wij wensen iedereen weer veel plezier op het veld!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 24 februari 2024 tegen DOS '46/VDK Groep 1 om 19:00 uur in sporthal De Eendracht.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

Fanshop vierkant 160x160

Sponsorclub

Social media

 Facebook Instagram WhatsApp X

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties