KCC/Hijbeko A1 verliest in goede wedstrijd van buur Nieuwerkerk A1.

Op de zonnige woensdagavond 2 juni vond de bekerwedstrijd tussen Nieuwerkerk A1 en KCC A1 plaats. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden voor KCC, maar er lagen kansen. Zo hadden we in de zaal al eens gelijkgespeeld tegen Nieuwerkerk, ook al was dit gebeurd in een oefenwedstrijd. Op deze streekderby waren veel mensen afgekomen, maar niet alleen van Nieuwerkerk. Het was erg leuk dat er ook veel KCC-supporters aanwezig waren, om ons naar een overwinning te supporten.

Wij zagen deze wedstrijd als voorbereiding voor het NK op 12 juni. In de competitie hadden we een aantal tegenstanders waarvan je op kwaliteit kunt winnen. Spelen tegen een hoofdklasser vereist echter wat meer intelligentie dan spelen tegen een doorsnee eerste-klasse-ploeg. Dus verzorgde passing, schoten dichtbij de korf pakken en verdedigend 100% geconcentreerd blijven.

Om 19:30 ging het korfbalspektakel van start. KCC begon goed aan de wedstrijd en kwam 0-1 voor. De aanvallen zagen er redelijk uit, alleen hadden het baltempo, maar ook het fysieke tempo wat hoger gekund. Daarnaast waren er veel 1-schotsaanvallen. Dus snel balverlies en weer een aanval voor Nieuwerkerk. Langzamerhand kwamen we wat beter in de wedstrijd en kwamen we tot betere kansen. We bleven goed bij en we konden steeds gelijk maken op het moment dat Nieuwerkerk een voorsprong pakte. Uiteindelijk eindigde de eerste helft in de laatste seconden met een ruststand van 7-6 in het voordeel van Nieuwerkerk.

In de rust hebben we het gehad over het zoeken naar de korte kansen voor onze dames. Dit kon meer gebeuren. Verder waren de coaches tevreden over het vertoonde spel en moest er vooral op dezelfde manier door worden gegaan.

KCC begon sterk aan de tweede helft. De 7-6 achterstand werd omgezet in een 7-8 voorsprong. Tot 20 minuten voor tijd konden we bijblijven. Het stond toen 13-13, maar daarna was het echt gebeurd. Veel plaatsfouten aanvallend en de dames van Nieuwerkerk begonnen op schot te komen. Nieuwerkerk liep uit naar een 17-13 voorsprong. Deze klap kwamen we niet meer te boven. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 20-14.

Jammer, maar helemaal geen slecht resultaat tegen een hoofdklasseploeg. Op zich was het best een goede wedstrijd met een aantal leermomenten. Zo kunnen we naar het NK een aantal zaken meenemen: het aantal 1-schotsaanvallen beperken door het sneller zien van, en anticiperen op een schotkans en door van dichterbij te schieten. Verder de hele wedstrijd 100% geconcentreerd blijven en ook in de tweede helft blijven letten op de pressing en passing.

Alle mensen die gekomen zijn naar deze bekerwedstrijd, en natuurlijk de reserves van de A2, bedankt!

Statistiek: Stefan (4) Sven (3) Wouter en Ruth (2) Fabian, Kirsten en Christian (1)