Na het verlies in de eerste wedstrijd tegen PKC was het noodzaak om een goed resultaat in de tweede wedstrijd tegen Merwede neer te zetten. De voorbereiding was niet zoals het behoort te zijn. Het is bekend dat wij goed zijn in feesten en partijen. De avond voor de wedstrijd was ook geweldig. Lekker eten, de Quizzz, de nu al legendarische Willem Wissel Award. Iedereen had het prima naar zijn zin op de tapas avond georganiseerd door de coaches na de verloren weddenschap in de zaal. Op voorhand hadden de coaches nog besproken of het door moest gaan of niet. Na het jammerlijke verlies bij PKC zou er namelijk van Merwede gewonnen moeten worden.

Een risico dat twee kanten op zou kunnen, of je bent in een positieve sfeer en alles lukt, of je bent zo brak dat het zijn weerga niet kent op de prestatie van het team. Dat laatste is helaas de waarheid. We kunnen stellen dat we in de eerste helft op zijn zachts gezegd niet goed gespeeld hebben. Dat we nog goed begonnen met een 1-0 en 2-1 voorsprong daargelaten. De ruststand van 4-10 spreekt boekdelen. Taken werden niet uitgevoerd en de beleving was ver te zoeken. Het was een collectief falen, waardoor we terecht op een bijna onoverkomelijke afstand stonden met de rust. Dat we na een donderspeech in de rust de tweede helft in staat waren om de uitslag een stuk dragelijker te maken is dan misschien positief, het verbloemde in ieder geval de eerste helft niet. Merwede heeft niet gewonnen, nee wij hebben verloren. Tegen deze ploeg hadden we de punten niet weg mogen geven.

Het afgelopen weekend speelden we tegen VEO. Je kunt je afvragen of we met een 16-16 gelijkspel tevreden moeten zijn in de strijd tegen degradatie. Nee we hebben tegen VEO een punt verloren. We zijn zo goed begonnen, na een 4-1 voorsprong gingen we met 9-6 de rust in. Eigenlijk hebben we de gehele wedstrijd gedomineerd. Je kunt stellen dat het een goede wedstrijd was en misschien wel de beste die we dit seizoen op het veld gespeeld hebben. Het is ontzettend jammer dat we het niet winnend af konden sluiten. Neem daarbij het missen van strafworpen en het feit dat de scheidsrechter, naast het afkeuren van twee doelpunten ook nog 1 minuut en 18 seconden teveel heeft laten doorspelen en je hebt een ontevreden gevoel. Komt nog bij dat de laatste bal op het blok gespeeld werd. Een ontevreden gevoel dat niet terecht is na de goede wedstrijd die we gespeeld hebben. Het aanpassen van de opstelling pakte goed uit tegen VEO. Hierdoor hadden we rebound kracht over. Wel kregen we te makkelijk vrije ballen tegen. Dit was deels onze eigen schuld hier hadden we slimmer mee om moeten gaan. Alles bij elkaar, en de wetenschap dat PKC weer verloren heeft geeft veel vertrouwen. Het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd met van onze kant zeer gevarieerd  aanvalsspel een enorme beleving met goed korfbal. Er had alleen meer ingezeten en dat hadden we gezien het spelbeeld zeker verdiend. In ieder geval hebben we één punt gewonnen. Als we zo spelen als tegen VEO, gaan we zeker punten pakken de komende wedstrijden!